Verktøy

Riktig verktøy er halve jobben

Du har kanskje kjøpt en billig spikerpistol og er strålende fornøyd etter handleturen hos billigkjeden? Helt til panelet i taket ditt faller ned, fordi spikerne i spikerpistolen din er alt for tynne – og ikke dimensjonert til å gjøre den jobben.

– Vi har stadig folk som kommer tuslende til oss, etter å ha brukt helt feil verktøy, forteller Jan Otto Helgesen, proffselger hos Carlsen Fritzøe i Tønsberg.

Det er noe som er helt vesentlig: En drill er ikke en drill du nødvendigvis kan bruke til alt. En proff snekker bruker gjerne en drill til å skru skruer. En annen drill til forskaling og en tredje drill til å montere kjøkken.

Verktøy er ikke bare verktøy

– Vi har egnet verktøy til enhver jobb. Jeg mener ikke at folk må ha alt, men det er veldig viktig å rådføre seg med fagfolk før man gyver løs på snekkerjobben selv, mener Jan Otto.

– Problemet i mange privathjem er at de kjøper billige driller med veldig lang ladetid. Når batteriet er flatt skal det gjerne lades i 3-4 timer før bruk. Mange går likevel i gang etter en halvtimes lading og da slites batteriet i stykker, fortsetter han.

På grunn av prispress selges det mye dårlig verktøy i kjedebutikkene som ikke fungerer for kundene i lengden. Mange påtvinges varer ekspertene ikke vil ha.

Jan Otto anbefaler heller mannen i gata å kjøpe en god drill som koster rundt 2000 kroner.

– Det nye batterisystemet gir også langt større arbeidsglede.

Han legger vekt på å gi kundene sine de aller beste rådene. Det gjør han ikke for å tjene mest mulig penger, men sørge for at folk som skal bygge eller pusse opp forstår hva de trenger av elektrisk verktøy for å få gjort en best mulig jobb.

Feil verktøy kan fort bli rådyrt

– Hvis jeg for eksempel skulle påta meg å bake en kransekake, ville jeg ikke satt i gang med noe jeg ikke har greie på, uten en skikkelig oppskrift. Sånn er det med byggevarer også. Du må ha de ingrediensene som skal til, for å få et bra resultat.

Det kan være dyrt å pusse opp. Det kan være dyrere å la være, fordi ting forfaller. Dyrest er det å gjøre feil med feil verktøy.

Hva er det beste med at Carlsen Fritzøe ikke lenger er en del av Byggmakker?

– Det er synd å si det, men tidligere hadde vi utstyr vi faglig ikke kunne stå inne for. Vi ønsker ikke å selge noe til 800 kroner, når det som egentlig trengs koster 2500 kroner.

Glad i kundene sine

Proffselgeren ønsker til slutt å fortelle at han er imponert over kundene som kommer langveisfra til ham, bare for å få riktige skruer.

– De har kanskje passert 10 andre butikker med skruer før de kommer til oss. Jeg er stolt av at folk setter pris på vår ekspertise.

Jan Otto setter sin ære i å ha kunden i fokus og gi riktig veiledning.

Finn din lokale Carlsen Fritzøe-forhandler.

Publisert: 11. Apr 2013 | Kategori: Verktøy