Verktøy

With a license to drill

Det er med håndverkere som i idretten: Skillelinjene mellom profesjonell og amatør viskes ut og blir stadig vagere – i hvert fall når det gjelder utstyret. Verktøy som tidligere var forbeholdt yrkesutøvere finner nå veien inn i hobbyrom og boder hos hjemmesnekrere. Kanskje du også burde vurdere å oppgradere utstyret ditt?

Det er nemlig fullt mulig selv for glade amatører å ha både nytte og glede av det samme verktøyet som proffene bruker.

– Vi ser at det er flere og som foretrekker dette. Det koster jo litt mer, men folk vil ha kvalitet og da må de over på proffverktøy, sier selger Stein Nilsen hos Carlsen Fritzøe i Larvik.

– Mange lurer på forskjellen på husbrukverktøy og proffverktøy, og det er rett og slett måten det er bygget opp på: Et proffverktøy må tåle mye mer siden det er utsatt for mer slitasje.

Hva skal du bruke verktøyet til?

Når du skal kjøpe verktøy er det ikke bare å troppe opp i butikken og ta med seg noe som ser flott ut og har en pris du kan leve med. Nettopp derfor er Stein nøye på å drille inn budskapet: Du trenger hjelp av profesjonelle når du skal kjøpe proffverktøy.

Verktøy - BORSKRUTREKKER BAT DS18DJL 1,5

BORSKRUTREKKER BAT DS18DJL 1,5

– Når du kommer til oss er vi flinke til å avdekke hvilke behov du har, og det er også noen saker du kan tenke igjennom på forhånd: Hva skal du bruke det til? Hvor tøff behandling skal det tåle? Holder du kanskje på med et spesielt prosjekt? Så tar vi det derfra, og på den måten finner vi ut av hva du trenger. Proft elektroverktøy er jo ganske teknisk, og dessuten kan det også være vi finner ut av tilbehør du trenger som du ikke har tenkt på.

Skal du henge opp bilder trenger du ikke en proffdrill, men skal du bygge terrasse er behovet et helt annet. Hos Carlsen Fritzøe finner du alt fra godt og rimelig verktøy til proffverktøy, og du får det du skal ha. Stein forsikrer deg derfor om at du ikke behøver å være redd for å bli prakket på ting du ikke trenger – du blir med andre ord ikke “skrudd”.

– Det er riktig. Vi streber vi etter å selge folk det de skal ha og det de faktisk trenger. Er kunden fornøyd, er vi fornøyd.

Billig verktøy kan bli dyrt

Tenk på at pris og kvalitet går sammen: Det er gjerne slik at det som er dyrt også er bra. Og du kan faktisk spare penger på å kjøpe skikkelig utstyr. Ifølge Stein er det mange butikker som har en “klar deg selv”-policy og da kan du risikere å ende opp med mye rart.

– Vi har hatt noen fortvilte folk innom som bare noen dager i forveien har tatt med seg verktøy fra billigbutikker som har sluttet å virke, og det er jo bortkastede penger.

Handleliste for proffverktøy

Da er det bedre å bruke pengene på kvalitetsverktøy. En hyggelig nyhet i så måte for deg som er glad i gadgets er at det nå har kommet proffverktøy fra Bosch med trådløs lading. Spørsmålet er om dette er noe for “mannen i gata”?

– Det er jo utgangspunktet beregnet på profesjonelle håndverkere. Systemet virker slik at du setter verktøyet fra deg på en plate som lader, så den er egentlig for de som skrur hele tiden. Men det er jo selvsagt fint å slippe å ta av batteriet og måtte vente på det i laderen når du først er i gang med jobben.

Er kunden fornøyd, er vi fornøyd

Gadgets og teknologi er med andre ord også gangbart i hjemmesnekrermiljøene. Men, hva bør en moderne hjemmesnekrer henge opp på troféveggen i boden for å imponere familie, venner og naboer?

– Først og fremst må jeg jo si at det slett ikke er sikkert om du trenger proffverktøy eller ikke – det kommer for eksempel an på om du bor i et oppussingsobjekt eller et nytt hus. Men hvis jeg skal velge noe foreslår jeg drill, multikutter, vinkelkutter, sirkelsag, stikksag og en kapp- og gjærsag. Har du alt dette kommer du langt.

– Så det kan trygt slås fast at dere har verktøy for enhver smak?

– Ja, kommer du til en av Carlsens Fritzøes butikker har vi alt du trenger for å få jobben gjort skikkelig. Og både proffer og amatører får selvfølgelig like god hjelp, avslutter Stein.

Publisert: 11. mar 2015 | Kategori: Verktøy