Verktøy

Dette bør du ha i verktøykassen

Få pusser opp boligen mer enn vi nordmenn gjør, men har du utstyret du trenger for å gjøre jobben skikkelig? Verktøyet du bruker påvirker både hvor lang tid jobben tar, og ikke minst hvordan resultatet blir. Invester i godt verktøy, og la årets oppussing bli en lek.

– Kvaliteten på verktøyet har stor betydning. Med godt verktøy får man gjort jobben både raskere og bedre, sier Stein Nilsen hos Carlsen Fritzøe i Larvik.

– Vi stiller alltid mange spørsmål for å finne rett produkt til hver enkelt kunde. Det gjelder å få frem hva man skal bruke verktøyet til, hvis ikke er det lett å kjøpe feil produkt. Heldigvis har vi ekspertisen, sier han.

Velg semiproft verktøy

Enten man skal gjøre større renoveringsarbeid eller kun bore noen hull i veggen, kan det lønne seg å velge verktøy i kategorien semiproff. Garantitiden er lenger, verktøyet er kraftigere, og resultatet blir dertil bedre.

hva bør egentlig verktøykassen inneholde for at du skal kunne imponere venner og familie med snekkerferdighetene dine?

Verktøy - BORSKRUTREKKER BAT DS18DJL 1,5

BORSKRUTREKKER BAT DS18DJL 1,5

– En skikkelig skrudrill, en boremaskin, en multikutter, en stikksag, en sirkelsag og en spikerpistol kommer du langt med. Og i boden ved siden av verktøykassa bør du få plass til en kapp- og gjærsag. Da er du rustet til både små og store prosjekter, sier Nilsen.

Utstyret som sikrer godt resultat

Skrudrill: En skrudrill er en drill til montering, skruing og boring. Så lenge du vet hva du skal bore i, hjelper Carlsen Fritzøe deg til riktig produkt.

Her er driller for de enkle jobbene, og her er driller for de krevende jobbene.

Slagbormaskin/borhammer: Skal du bore i mur, stein eller betong, er dette riktig verktøy å bruke. Boret slås fremover mens det går rundt, og sørger for at jobben blir gjort fort og greit.

Multikutter: Dette verktøyet er ifølge Nilsen alfa og omega – en multikutter er en allsidig sag og pussemaskin til mindre jobber og tilpassing. Du kan skjære rett frem eller helt inntil vegg og list, fjerne fuger eller skjære vekk belegg. Multikutteren finnes med mange sagbladvarianter.

Stikksag: Dette er en hendig sag som kan kutte i de fleste materialer. Egner seg til å kutte rett, i buer og kurver. Velg et verktøy som enkelt lar deg bytte sagblad, som sitter fint i hånden, og som har styrken du trenger.

Verktøy - SIRKELSAG C6SS 1050W

SIRKELSAG C6SS 1050W

Sirkelsag: En kraftig sag med blad som går rundt. Brukes til å skjære rette kutt i både plater og tykkere materialer.

Spikring: Ønsker du å slippe å hamre inn hver spiker for hånd, anbefaler Nilsen å investere i en spikerpistol. Hitachi har spikerpistoler av høy kvalitet til en god pris.

Kapp- og gjærsag: Enten du skal kappe lister, legge terrasse eller rett og slett bygge et helt hus, gjør en kapp- og gjærsag jobben enklere.

Carlsen Fritzøe-varehusene finner du i syv norske fylker. Takket være solid lokalkunnskap og fagkompetanse får du skreddersydde råd, slik at du finner verktøyet akkurat du trenger.

Publisert: 26. Mar 2014 | Kategori: Verktøy