Batteriverktøy

Ett batteri, mange verktøy – batteriverktøyene du trenger

Skal du bygge terrasse, legge gulv, snekre lister eller sette opp panel selv? Uansett hva du skal lage, bygge, reparere eller pusse opp – jobben går fortere og resultatet blir penere når du bruker batteriverktøy. 

God, gammeldags håndkraft er vel og greit, men noen ganger møter du på oppgaver som krever mer muskler, utholdenhet eller presisjon. Eller kanskje til og med alle tre på en gang?

– Det beste med batteriverktøy er at du slipper å ha med ledning over alt, bare tenk på når du jobber på et tak eller en terrasse. Dessuten blir du mye mer tilgjengelig og effektiv, fordi du slipper å lete etter skjøteledninger og kontakter. Med batteriverktøy går det rett og slett raskere, sier Tommy Rensvold hos Carlsen Fritzøe Sandefjord. 

Bare så det er sagt: Batteriverktøy betyr ikke at du stadig må kjøpe nytt batteri, men at de er oppladbare. Og dagens batterier er noe helt annet enn for bare få år siden – de holder stort sett hele dagen. 

– Det avhenger jo litt av størrelsen på batteriet og hvor mye du for eksempel må gjøre, men på en terrasse kan du gjerne skru opptil 4000 skruer før du må bytte eller lade. 

– Hvilke batteriverktøy bør alle minst ha hjemme?

– Det kommer an på prosjektene dine, men til privat bruk kommer du langt med drill, sirkelsag og stikksag. 

Dette bør du ha i verktøykassen

Det finnes et batteriverktøy for alt

Hvert batteriverktøy har stort sett sine helt spesielle oppgaver. Det betyr at når du bruker riktig batteriverktøy til jobben får du et flott sluttresultat – blant annet bør du ikke bruke drill til å bore i mur eller stikksag til listverk. Vi spurte derfor Tommy om hva de forskjellige batteriverktøyene er, og hvilke bruksområder de har. 

 

Batteridrevet spikerpistol

Batteriverktøy - Hikoki spikerpistol NR1890DBCL.

Hikoki spikerpistol NR1890DBCL.

Denne erstatter ofte hammeren, og fordelen med den er at du i tillegg til ledning slipper både kompressor og luftslange.

En batteridrevet spikerpistol kan du bruke til å skyte fast kledning, lekter, reisverk, stolper, slisser, mur, betong, stål – ja, egentlig kan den brukes til alt av spikring når du skal snekre og tømre.

 

Batteridrevet vinkelsliper

Batteriverktøy - Makita vinkelsliper DGA506Z.

Makita vinkelsliper DGA506Z.

Det er en stor fordel å slippe å ha ledning når du skal kappe.

En batteridrevet vinkelsliper kan du bruke til å fjerne rust, polere, børste og slipe vekk ujevnheter og skarpe kanter fra metall og stein. Den kan også kutte keramiske fliser og sage i betong. 

 

Batteridrevet sirkelsag

Batteriverktøy - Hikoki sirkelsag C3606DA.

Hikoki sirkelsag C3606DA.

Denne gjør deg mye mer effektiv – bare tenk på når du skal sage hundrevis av terrassebord.

I tillegg kan en batteridrevet sirkelsag kappe og kløyve planker, reisverk og plater. Den fås i flere størrelser, fra så små at du omtrent kan henge dem i snekkerbeltet, til større og mer stasjonære. 

 

Batteridrevet gjærsag

Batteriverktøy - Hikoki kapp- og gjærsag C8FSE1050MYK.

Hikoki kapp- og gjærsag C8FSE1050MYK.

Dette er en stor utgave av sirkelsagen, og den er derfor ikke flyttbar på samme måte.

Siden en batteridrevet gjærsag kan vinkles, er den ypperlig til å få et pent resultat når du kapper terrassebord, lister og reisverk med. Når du bruker denne er det en fordel å feste den på et sagbord eller et annet fast underlag. 

Riktig verktøy er halve jobben

 

Batteridrevet stikksag

Batteriverktøy - Makita stikksag DJV182.

Makita stikksag DJV182.

En slik bruker du til å skjære ut hull, om de så er runde eller firkantede.

En batteridrevet stikksag kan også brukes til kapping der det ikke er nødvendig med rette snitt, som når du lager stenderverket til terrassen din. I tillegg til tre kan den kappe plast, laminat og metall. 

 

Batteridrevet slagbor

Batteriverktøy - Hikoki kombihammer Multi Volt DH36DPA.

Hikoki kombihammer Multi Volt DH36DPA.

Denne er for de mer krevende oppgavene en drill ikke klarer, som når du skal sette inn plugger eller festemateriell i stein, mur eller betong.

Et batteridrevet slagbor banker nemlig boret inn i hullet, noe en vanlig drill ikke gjør. Den kan også brukes til å fjerne fliser og pigge opp betonggulv. 

 

Batteridrevet drill

Batteriverktøy - Hikoki drill DV18DGAL med slagbor og gjærsag C8FSHG. Våre spesialister hjelper deg med rett verktøy!

Hikoki drill DV18DGAL med slagbor og gjærsag C8FSHG. Våre spesialister hjelper deg med rett verktøy!

Dette er noe ethvert hjem bør ha, så skal du kun ha ett batteriverktøy er det denne.

En batteridrevet drill kan brukes til alt fra montering av møbler, via boring i gips og panel, til å skru terrasse og kledning. Uansett hvilket byggeprosjekt du har – denne bruker du hele veien!

Hvilken drill skal du bruke til hva?

 

Mange verktøy – ett batteri

Carlsen Fritzøe har batteriverktøy fra Hikoki, Makita og Black+Decker som alle er velkjente kvalitetsleverandører. Hvis man skal snakke om forskjellen på dem, er det at Hikoki og Makita kanskje er mer for proffen, mens Black+Decker er for hobbysnekkeren. Likheten er at de alle har en smart løsning, nemlig at du kan bruke det samme batteriet til flere verktøy

– Batteriene fra ulike merker passer ikke sammen, så det beste er derfor å velge ett merke. Da kan du kjøpe et “nakent” verktøy, og så bruke batteriet fra et annet. Det betyr at du kan ha flere verktøy og færre batterier, forklarer Tommy. 

Film: Ett batteri til mange maskiner

Og når du skal kjøpe batteriverktøy finner du raskt ut at de kommer med ulik volt og ampere. De fleste har 12 og 18 volt eller 2,5 og 5 ampere. En forklaring på forskjellen er at volt er kraften, mens ampere er drivstofftanken. Med andre ord – jo flere volt desto sterkere er batteriverktøyet, og jo flere ampere desto lenger kan du holde på før du må lade. 

Batteriverktøy - Vi hjelper også proffene med rett verktøy for å få jobben gjort.

Vi hjelper også proffene med rett verktøy for å få jobben gjort.

– Her kommer det an på hva du skal bruke batteriverktøyet til og hvor lang brukstid du trenger. Grovt sett betyr færre volt og ampere mindre verktøy for de lettere oppgavene, mens høyere volt og ampere er kraftigere verktøy for de tyngre oppgavene. Vanligvis holder for eksempel 2,5 ampere dersom du er privatbruker, men er du litt mer proff bør du går for 5 ampere. Det er for øvrig denne de fleste velger. 

Selvbygger? Dette er verktøyet du trenger

Hikoki har for øvrig kommet med en verdensnyhet som gjør jobben din enklere. De har laget et hybridadapter som gjør at verktøyet både går på batteri og strøm. Det betyr at du får fleksibiliteten batteriverktøyene gir deg, og kraften du får fra strømverktøy. Systemet som kalles MULTI VOLT sørger også for at verktøyet er like kraftig på batteri som på strøm. Med andre ord – der du før måtte ha to verktøy for den samme jobben klarer du deg nå med ett. 

Batteriverktøy til prosjektet ditt? Det fikser vi! 

Så har kanskje tiden kommet til da du skal starte på oppussings- eller byggeprosjektet ditt, men etter en titt i boden finner du ut at du mangler det meste av batteriverktøy. Da er det ifølge Tommy bare én ting å gjøre.

– Det fikser vi! Da tar du turen til Carlsen Fritzøe, så får du hjelp fra A til Å. Vi kartlegger behovene dine, stiller deg de riktige spørsmålene om hva du skal gjøre og hva du skal bruke batteriverktøyet til, slik at du får akkurat det du skal ha. Det er jo tross alt forskjell på hvilket batteriverktøy du trenger når skal henge opp noen bilder eller bygge en stor terrasse. 

Har prisen noe å si? Velg el-verktøy som leverer!

Har du et prosjekt på gang? DET FIKSER VI!

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender, med gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser – du får alltid en GOD DEAL på prosjektene dine. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 11. mai 2020 | Kategori: Batteriverktøy, Verktøy