Terrasse

Slik gjør du terrassen sommerklar

Når terrassen skal behandles, er det flere ting du bør ta hensyn til. Hvor godt passer fargen du ønsker til boligen eller hytta? Skal den beises eller oljes? Eller er du ute etter en vedlikeholdsfri terrasse?

– Det du bør tenke på når du velger farge til terrassen eller uteplassen, er om fargen passer til boligen eller hyttas farge og arkitektur. Du bør også titte på nabolaget og omliggende landskap og natur, som også bør harmonisere med den fargen du velger. Men selvfølgelig er det slik at det viktigste er at du trives med fargevalget ditt, sier Vidar Mørk ved Carlsen Fritzøe i Sandefjord.

Han forteller videre at det fargemessig er grånyanser som preger salgstoppen.

– Vi leverer alt fra transparente treoljer til flere varianter av pigmenterte terrassebeiser med ulik sammensetning og farge, sier Mørk.

Klargjøring av terrassen

Uansett om du oljer eller beiser terrassen trenger den en årlig vask. Til dette trenger du en terrasse-/kraftvask. Er plankebordene grå og slitte er det en fordel å rense og bleke terrassen før du påfører et nytt strøk.

Terrassebeis

Terrassebeis kommer i flere farger enn terrasseoljen og har vedlikeholdsintervaller på 2-4 år. Dette fordi den er sammensatt av pigmenter som beskytter mot UV-stråler og motvirker misfarging. Terrassebeis er et godt valg om du ønsker lange vedlikeholdsintervaller samt farge på terrassen.

Les hvordan du fjerner gammel terrassebeis

Treolje

Ønsker du et mest mulig naturlig utseende på terrassen, er treolje et godt valg. Plankebordene får en fin glød og ser ut som nytt, ubehandlet treverk. Oljen har vedlikeholdsintervaller på 1-2 år, og behandlingen må derfor gjentas oftere enn med terrassebeis.

Redusert vedlikehold

De fleste av oss ønsker å ha en terrasse som ser pen ut, men som også trenger minimalt med vedlikehold. Dette bør du ha i bakhodet både når du bygger terrassen og når du skal behandle den senere.

Hos byggevarespesialisten Carlsen Fritzøe er det alltid terrassesesong. Her får du veiledning rundt selve behandlingen av terrassen og hjelp med materialvalg. Carlsen Fritzøe-butikkene finner du i syv norske fylker. Takket være deres solide lokalkunnskap og fagkompetanse, får du skreddersydde råd til akkurat din terrasse.

Publisert: 11. apr 2013 | Kategori: Terrasse, Utendørsmaling