Utendørsmaling

– Maling i utmerket kvalitet til en rimeligere penge

Endelig står den varme årstiden for døren. De fleste av oss gleder seg mens de tenker på sol, late dager, lyse kvelder og ferie. For andre kommer sommeren med en liten bismak – det er nemlig på tide å male huset. Og hva er vel da bedre enn å lese litt og lære mer om årets største nyhet innen utemaling hos Carlsen Fritzøe?

Selv om du har søkt på nettet og tror du har funnet malingen du er på jakt etter – det er ikke slik at du bare kan kjøre til butikken, hente med deg noen spann, og så kjøre hjem igjen.

Utendørsmaling -

Hvorfor er det ikke så enkelt? Vi stilte det samme spørsmålet til Vidar Mørk, som er avdelingsleder maling hos Carlsen Fritzøe i Sandefjord.

– Det er fordi man bør føle seg helt trygg på at man får riktig kvalitet og kyndig veiledning. Du kan risikere at du tar med deg feil produkt, og da får du et dårlig resultat som kan koste deg dyrt, forteller den erfarne malingseksperten.

Lekser og praktisk oppgave

Det beste du kan gjøre før du kommer for å kjøpe maling, er ifølge Vidar å gjøre hjemmeleksen din: Hva du skal male, hvor du skal male, hvor mye du er villig til å betale, hvilken kvalitet du ønsker, vedlikeholdsintervallet og hvordan du vil at sluttresultatet skal bli.

– Det er viktig for oss som står bak disken å kunne stille deg de riktige spørsmålene. Da får du det produktet som er best for deg, og du blir fornøyd med sluttresultatet – og en fornøyd kunde vil alltid komme tilbake.

Utendørsmaling -

Er du forresten i tvil om du trenger å male i år? I så fall kan du ta kritt-testen: Dra håndflaten din over panelet på veggen. Hvis malingen smitter av, er det ingen vei utenom…

Moderne maling – gammel produsent

En maling Carlsen Fritzøe nylig tok inn i varmen er norske Gjøco. Selv om merket akkurat har kommet i hyllene i varehusene, forteller Vidar at Gjøco har en lang historie bak seg.

– De har faktisk holdt på siden 1940, og holder til på Nordmøre. I det siste har de slått seg opp, og er i dag Norges nest største produsent av maling til hus og hjem. Gjøco er helt i toppsjiktet innen sin bransje – de har maling i utmerket kvalitet til en rimeligere penge. I tillegg har de god oppfølging av kundene sine.

Hos Carlsen Fritzøe finner du flere typer Gjøco-maling, med flaggskipene Supermax og Maximal i spissen.

Vidars sjekkliste når du skal male huset
 • Kraftvask
 • Lavtrykksprøyte til å påføre kraftvask på veggen
 • Eventuelt en skrape
 • Veggbørste
 • Visir
 • Pensler
 • Malerull
 • Forlengerskaft
 • Maskeringstape
 • Dekkpapp
 • Stige
 • Gratis malecaps (fås hos Carlsen Fritzøe)
 • Arbeidslyst (må skaffes selv)

– Supermax er en vanntynnet hybrid. Den er altså tynnet med vann istedenfor white spirit. Dette er det nye nå, og hybridmalinger blir mer og mer populære. Det er ikke så rart når du får oljemalingens glans og værfasthet i et tøft nordisk klima – Supermax har inntil 12 års vedlikeholdsintervall. I tillegg får du vannmalingens fordel med å kunne male to strøk på én dag. Dessuten er vann mer miljøvennlig enn white spirit, er lettere å påføre og tørker raskere, forklarer Vidar, før han fortsetter med Maximal.

– Dette er også en vanntynnet hybridmaling som har mange likheter med Supermax. Den har også en holdbarhet på inntil 12 år, er lett å påføre og tørker så raskt at du kan påføre to strøk på en dag. Og det er jo en fordel hvis du for eksempel må leie lift.

Både Supermax og Maximal er supre på glans og fargestabilitet over tid. Den mest synlige forskjellen på dem er at Maximal er litt mattere en Supermax.

Lettere å påføre og tørker raskere

Rimeligere maling

Carlsen Fritzøe fører også tradisjonell oljemaling og oljedekkbeis fra Gjøco. Ifølge Vidar har disse like bra kvalitet som de andre store leverandørene av maling.

Utendørsmaling -

– Dette har jo litt med pris å gjøre – denne typen maling blir rimeligere enn Supermax og Maximal.

– Pleier dere å anbefale en type kvalitet over en annen?

– Dette går jo litt på personlig smak, men selvfølgelig prøver vi å få folk over til maling med toppkvalitet. Og det er fordi de får igjen for det over tid. Når du bruker en maling med en holdbarhet på inntil 12 år kan det være smartere økonomisk enn om du må male hvert sjette år – selv om den koster en del mer.

Utendørsmaling -

I tillegg har Carlsen Fritzøe Gjøcos terrassebeis og interiørmaling – og da selvfølgelig i samme gode kvalitet. Det betyr at du nå kan dekke hele huset utvendig og innvendig med Gjøco.

Her kan du lese mer om pris, kvalitet og årets nyheter innen utemaling

Godt forarbeid er halve jobben

Før du setter i gang med malingen, må du gjøre noen forberedelser for å få et optimalt og varig resultat. Det kan du lese mer om på Husvask-skolen. Vidar repeterer det viktigste:

– Du må sjekke fasaden nøye, og første prioritet er Jotun Kraftvask. Hvis nødvendig må du skrape litt der det flasser, og grunne med Jotun Visir over de bare flekkene. Etter det er du egentlig klar for å påføre malingen – som du har blitt anbefalt av kvalitetsbevisste malingseksperter i Carlsens Fritzøes varehus, smiler Vidar.

Det siste er sagt med glimt i øyet, men det ligger mye sannhet bak: Vidar og alle andre er en del av 180 års historie – så lenge har nemlig Carlsen Fritzøe holdt på med byggevarer. Det er derfor ikke tilfeldig at vi er kjent som Den lokale byggevarespesialisten.

I alle Carlsen Fritzøes varehus er du i trygge hender blant ekte fagfolk. Det betyr at du alltid får gode råd med på kjøpet – og maling fra Gjøco og alt annet du trenger til gode priser.

Utendørsmaling -

Publisert: 13. jun 2017 | Kategori: Utendørsmaling