Utendørsmaling

Enkelt valg når huset skal males

Sommertid er for mange synonymt med tid brukt på hus og hjem. Skal du male eller beise huset dette sommerhalvåret, er rådet å velge maling av høy kvalitet som varer lenge.

Håkon T. Barth  hos Carlsen Fritzøe i Arendal har jobbet med maling i butikk i 12 år og er genuint interessert i maling og beis. Målet er å gi deg som kunde de beste tipsene og de beste produktene på markedet for at du skal kunne gå sommeren i møte med et smil om munnen.

– Forarbeidet før du maler eller beiser er det absolutt viktigste, og du bør vaske huset hvert år. For å sjekke om du må male, kan du dra hånden frem og tilbake over veggen, og hvis malingen sverter av må malekosten frem, sier han.

En soleklar favoritt

Malingspesialisten sverger til produkter fra Jotun – et merke han mener ligger langt foran andre produsenter når det gjelder både kvalitet og teknologi. Skal huset få nye strøk maling, er den klare anbefalingen å bruke Drygolin Ultimat fra Jotun. Barth valgte selv denne når han malte sitt eget hus i fjor.

Utendørsmaling - DRYGOLIN ULTIMAT HVIT 10LITER

DRYGOLIN ULTIMAT HVIT 10LITER

– Jeg tør å påstå at dette er Jotuns beste utendørsmaling noensinne. Du bør male to strøk, og med denne kan du male begge strøkene på samme helg fordi den tørker så fort. I tillegg har den UV-block, lang holdbarhet, den er effektiv mot svartsopp og består av det beste fra akryl og oljemaling – vi kaller det hybrid.

– Jeg sier ofte at hvis du er glad i å stå på stige og male kan du godt kjøpe en billigere maling. Hvis du heller foretrekker å sitte på terrassen i solen med noe kaldt i glasset velger du Ultimat. Det er så enkelt, sier Barth engasjert.

Sørlendingen er ikke mindre engasjert når det gjelder beis. Før måtte du grunne før du beiset, men med den nye beisen Trebitt fra Jotun slipper du dette. Du kan legge to strøk direkte, noe som betyr både tid og penger spart. Tid og penger du kan bruke på å nyte sol og sommer.

Den viktigste delen av jobben

– Enten du skal male eller beise, er det å kartlegge våre kunders behov en av de viktigste jobbene vi gjør. Vi må lytte til kunden og vite hva vi skal anbefale. Vi som jobber i Carlsen Fritzøe har bra kunnskap på maling, og mange kommer til oss fordi de ikke får hjelpen de trenger andre steder, sier Barth.

Med erfaring, kursing og genuin interesse for faget kan dyktige spesialister i din lokale byggevarehandel hjelpe deg når du skal male huset denne sommeren. Ta turen til din nærmeste Carlsen Fritzøe – der står de klare med alt du måtte trenger.

Publisert: 15. apr 2014 | Kategori: Utendørsmaling