Terrasse

Vask helst terrassen uten å bruke terrassevasker

Nå er det endelig på tide å klargjøre terrassen for hyggelige vår- og sommerkvelder med grilling og gode samtaler. Det første du bør gjøre etter at vinteren har sluppet taket er å vaske terrassen. Men bør du bruke terrassevasker?

Terrasse - Det er viktig å fjerne gammel terrassebeis og grønske før du beiser terrassen på nytt.

Det er viktig å fjerne gammel terrassebeis og grønske før du beiser terrassen på nytt.

– Terrassen bør vaskes minst én gang i året, og da helst om våren. Dette for å fjerne alger og smuss som vinteren har lagt igjen, sier Linn Arntsen som er selger i malingsavdelingen hos Carlsen Fritzøe i Sandefjord.

Terrassen bør vaskes minst én gang i året

Uansett om du skal beise eller olje terrassen eller ikke, er den finere og ikke minst hyggeligere å bruke når den er ren. Men hvorfor anbefaler ikke Carlsen Fritzøe å bruke en terrassevasker eller høytrykksspyler?

– Vi er redde for at du kan bruke den feil, da det kan være skadelig for treverket med for hardt trykk. Grunnen er enkel. Vannet trenger dypere ned i treverket når du bruker en terrassevasker eller høytrykksspyler. Dermed kan treverket slå sprekker og flise opp.

Slik vasker du terrassen uten terrassevasker

Terrasse - Vi anbefaler å bruke slange fremfor høytrykkspyler for å vaske terrassen.

Vi anbefaler å bruke slange fremfor høytrykkspyler for å vaske terrassen.

Terrasse - Ta knekken på sopp og alger med Jotun Husvask.

Ta knekken på sopp og alger med Jotun Husvask.

– Det aller beste er å bruke kost og vannslange. Gardena har et stort utvalg av tilkoblingsutstyr til hageslanger, slik at du kan feste kosten på denne. Ha litt Jotun Husvask i vannet, så tar du knekken på både sopp og alger, sier Linn.

Hun forklarer videre at det ikke lønner seg å vaske for store flater av gangen. Det er fordi såpen ikke skal tørke i treverket før du skyller av med vann. Begynn i et hjørne, jobb deg gradvis over hele terrassen og husk å skylle med mye vann.

– Hvor ofte du bør vaske terrassen kommer litt an på omgivelsene der du bor. Hvis du vasker den grundig om våren, holder det gjerne å spyle for å bli kvitt for eksempel pollen i løpet av sommeren.

Terrasse - Bruk Jotun Huskvask, kost og slange for å vaske terrassen.

Bruk Jotun Huskvask, kost og slange for å vaske terrassen.

Det aller beste er å bruke kost og vannslange

Linn avslutter med å presisere viktigheten av at underlaget må være helt rent hvis du skal behandle terrassen med olje eller beis. Så rent at det ikke holder å bruke husvask.

– Skal du behandle terrassen er det terrasserens som gjelder. Husk at det lønner seg å vente til underlaget er helt tørt før du påfører oljen eller beisen, sier hun.

Lurer du på noe når det gjelder rengjøring av terrassen eller om du har andre prosjekter, er du alltid velkommen innom din nærmeste Carlsen Fritzøe for en prat.

Terrasse - Signatur grå. Foto: Bergene Holm.

Signatur grå. Foto: Bergene Holm.

Har du et prosjekt på gang?

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender blant ekte fagfolk, og du får all hjelp du trenger i tillegg til en GOD DEAL på prosjektet ditt. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor.

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 26. apr 2019 | Kategori: Terrasse, Ute