Terrasse

Terrassen som gir deg tid til å nyte sol og sommer

Alle vil ha terrasse, men ingen vil ha vedlikeholdet som følger med: Hver vår og høst må du rydde vekk grill, parasoll og møbler, og finne frem høytrykksspyler, vaskemiddel og olje. Det er ikke rart mange enten gir opp før de bygger terrassen, eller overlater den til naturens gang. Men, det finnes et nesten vedlikeholdsfritt alternativ som gjør at du får en terrasse som holder seg like fin år etter år etter år etter…

Når ordet terrasse nevnes tenker de fleste på impregnert furu. I tillegg vil nok også noen tenke på fliser i tærne. Et vanlig impregnert terrassebord i furu er flott og rimelig, men ifølge Jan-Sverre Hansen hos Carlsen Fritzøe i Sandefjord har det sine begrensninger.

– Det går mest på holdbarhet og vedlikeholdsintervallene som er kortere. Dette er et bra produkt, men det er klart – det krever god og riktig behandling.

Miljøvennlig og uten fliser

For deg som vil tilbringe sommeren med ryggen på solstolen og kald drikke i hånden, og ikke med ryggen mot solen og en høytrykkspyler i hånden, har det kommet en god nyhet. Den heter Termo fra Moelven, og består av nordiske materialer, høy kvalitet og godt håndarbeid.

– Termo terrassebord blir varmebehandlet på over 210 grader, hvilket gir den beste motstandsdyktigheten mot råte. Da tørker treet og en del av cellene drepes, og terrassebordene trekker til seg mindre fuktighet. Det gjør at du får et mer stabilt treverk, som igjen fører til mindre vedlikehold. Siden det ikke er tilsatt impregnering er det også mer miljøvennlig, forteller Jan-Sverre.

Etter varmebehandlingen blir terrassebordene tørket, finhøvlet og sortert. Høvlingen gjør at du slipper fliser, og det sørger også for at alle bord får eksakt samme størrelse. Sammen med stabiliteten blir det dermed lettere å bygge med Termo i et terreng som kanskje krever mange sammenføyninger og tilpasninger.

Vedlikeholdsfri terrasse

Termo er i utgangspunktet vedlikeholdsfritt, men som med alt annet treverk bør det vaskes, for eksempel med Osmo Garden Clean. Om du ønsker å beholde fargen holder det å olje en gang annethvert år. Hvis du velger å ikke olje, vil Termo etter hvert få en flott grå patina som går i ett med naturen, sier Jan-Sverre.

– Dette handler jo om det visuelle og hva du liker. Alt trevirke blir grått over tid og må vedlikeholdes – vel og merke hvis du ønsker å beholde fargen. Skal du ha 100 prosent vedlikeholdsfritt må du over på kompositt.

En terrasse som varer

Selve investeringen av Termo koster litt mer der og da i forhold til vanlige impregnerte terrassebord, men du vil spare både tid og penger på sikt. Dessuten kan du velge tresort – du får nemlig Termo i ask og furu.

– Den største forskjellen er hardhet, men også prisen – ask er dyrere enn furu. Men ask er også mer holdbart, legger Jan-Sverre til.

En annen fordel fremfor impregnerte materialer er nettopp holdbarheten: Du kan bygge med Termo uansett hvor du bor – dette er terrassebord som tåler ordentlig norsk ruskevær.

Ekspertens valg

Du som nå kanskje er et skritt nærmere en mer bekymringsfri og avslappende sommer i mange år fremover: Vil du bygge terrassen selv, bygge litt selv eller få jobben gjort? Hos Carlsen Fritzøe er det du som bestemmer. Hvis du vil gjøre det selv kan det være smart å lese om hvordan du bygger terrasse på betongsøyler.

Bruk tid på å finne ut hvilke muligheter du har – i Carlsen Fritzøes terrassebrosjyre får du vite alt om utvalget, tips og råd til uteplassen og verktøyet du trenger for å få jobben gjort. Om du ønsker å bygge i andre materialer, kan du lese om flere gode valg for terrassen.

– Hvis du selv skulle bygget terrasse, ville du valgt Termo eller impregnerte terrassebord?

Svaret kommer kontant fra Jan-Sverre.

– Da hadde jeg valgt Termo.

Her kan du se video og få vite mer om Termo fra Moelven https://youtu.be/mF70SEtzC1g

Publisert: 8. mai 2015 | Kategori: Terrasse