Terrasse

De 8 hotteste terrassebordene denne sommeren

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?

Terrasse - Nyheten RÅ fra Bergene Holm.

Nyheten RÅ fra Bergene Holm.

Få ting er bedre enn å nyte sommeren på terrassen. Det måtte i så fall være å nyte sommeren på en ny terrasse sammen med barn, familie og venner, og med deilig mat, kald drikke og god stemning. Og dersom du er en av mange som drømmer om ny terrasse i år – hva er det folk flest kjøper nå?

– Vi ønsker å bruke mest mulig tid på å kose oss. Det betyr at jo mer vedlikeholdsfrie terrassebordene er, desto bedre, sier Kjell Arne Tonhaugen-Lund hos Carlsen Fritzøe Moss. 

– Eksempler på slike terrassebord er termofuru, Kebony og Accoya, i tillegg til kompositt, som er laget av trefiber og plast. Ellers er Royal veldig populært, men det vi selger mest av er vanlig CU-impregnert furu – selv om den krever en del vedlikehold. Det er også mange som spør etter RÅ, som er årets nyhet når det gjelder terrassebord. 

Og før skulle terrassen vår være brun, men nå skal den være… 

– Grå. Enten fordi vi kjøper grå terrassebord eller at de grånes over tid – hvilket jo skjer med alt treverk hvis du ikke behandler det. Det som da er fordelen med vedlikeholdsfrie terrassebord er at selv om de gråner, så sprekker og fliser de ikke. 

Terrasse - Grått blir mer og mer populært. Her Royal grå. Foto: Marnar Bruk, Jan Petter Lehne.

Grått blir mer og mer populært. Her Royal grå. Foto: Marnar Bruk, Jan Petter Lehne.

Bygge terrasse? Dette må du vite når du søker

Hvilke terrassebord får du på Carlsen Fritzøe? 

Kort sagt: Alle, og utvalget er stort. Fra rimelige til dyre terrassebord har Kjell satt opp hvilke egenskaper som kjennetegner dem, og hvor mye (eller lite) vedlikehold du bør gjøre.

Terrasse - CU-impregnert terrassebord – og finalist i Inspirasjonsprisen. Foto: Bergene Holm.

CU-impregnert terrassebord – og finalist i Inspirasjonsprisen. Foto: Bergene Holm.

CU-impregnert furu

Selv om dette er den rimeligste utgaven terrassebord er den et godt valg, så her får du mye plank for pengene. Bare husk at CU-impregnert furu ikke bør legges rett på jord. Vi legger også til at trykkimpregnerte terrassebord er mye bedre nå enn de du fikk i “gamle dager”. 

Vedlikehold

Terrassebord i CU-impregnert furu bør vaskes en gang i året. Har du terrasseolje må den også oljes hvert år, har du terrassebeis holder det å beise hvert andre eller tredje år. Den kan holde i mange år uten behandling, men vil da flise, sprekke og måtte byttes raskere. 

Jo mer vedlikeholdsfrie terrassebordene er, desto bedre.

ÅRETS NYHET: RÅ – beiset furu

Dette er et nytt, mørkt og trendy terrassebord som er rå både på holdbarhet, pris og utseende, og bare blir tøffere med årene. er overflatebehandlet med gråbrun vannfortynnbar oljebasert terrassebeis, og så trykkimpregnert etterpå. 

Vedlikehold

Etter at RÅ er lagt kan du vente i to til tre år før du beiser på nytt, eller når du vil friske opp fargen. Dersom du “tillater” litt sprekker kan du vente lenger, men ikke glem vårvasken.

Terrasse - Signatur terrassebord er ferdig beiset furu som tilsvarer fargen Nordisk Tre. Foto: Bergene Holm.

Signatur terrassebord er ferdig beiset furu som tilsvarer fargen Nordisk Tre. Foto: Bergene Holm.

Signatur – beiset furu

I utgangspunktet er dette et vanlig impregnert terrassebord i furu som har blitt beiset med grå i ettertid. Signatur er i tillegg høvlet med små riller, noe som gjør at beisen sitter bedre fast.

Vedlikehold

Du behøver ikke beise Signatur når den er lagt. Men den bør vaskes en gang i løpet av sesongen, og så beises hvert andre eller tredje år. 

Slik velger du riktig rekkverk til terrassen

Royal

Terrasse - Populære Royal brun terrassebord. Foto: Marnar Bruk, Per Arne Kvamsø.

Populære Royal brun terrassebord. Foto: Marnar Bruk, Per Arne Kvamsø.

Denne er veldig populær. Den ene årsaken er at du får Royal i mange farger: Klar, rød, oker, brun og grå. Den andre årsaken er at den er behandlet med royalolje som gjør at den tåler mer fukt, trenger mindre vedlikehold og er mer formstabil enn vanlig CU-impregnert furu.

Vedlikehold

Royal terrassebord kan ligge i opptil ti år før du behøver å gjøre noe. Velger du Royal i klar, vil denne med årene få en fin patinagrå farge. Går du for en av de andre vil disse beholde fargene, men slitasje, sol, vann gjør at de kan miste fargen. I så fall er det bare å olje, og så blir terrassen fin igjen.

Kebony

Det er også mange som ønsker Kebony på terrassen. Treverket er modifisert i en miljøvennlig prosess som gjør det hardere og mer stabilt. Kebony har et eksklusivt særpreg, og mange velger å ha den på hytta da den trenger lite vedlikehold og tilsyn. 

Vedlikehold

Kebony har lang levetid og trenger lite vedlikehold. Fargen endres over tid ved eksponering av sol og regn. Da får den en sølvgrå patina. 

6 fordeler med glassrekkverk på terrassen

Terrasse - Termofuru skal gråne naturlig. Foto: Fritzøe Engros.

Termofuru skal gråne naturlig. Foto: Fritzøe Engros.

Termofuru

Denne er i samme prisklasse om Kebony. Termofuru er varmet opp til 215 grader i en miljøvennlig prosess som gjør den holdbar og stabil, samtidig som den ikke sprekker eller tar til seg fuktighet ute i regn og snø. Det betyr at den er maksimalt råtebeskyttet. 

Vedlikehold

Termofuru er omtrent vedlikeholdsfri, og som mange andre tresorter blir også denne grå med årene.

Terrasse - Lekkert vedlikeholdsfritt komposittgulv, Easydeck Dolomit Grå fra Fritzøe Engros.

Lekkert vedlikeholdsfritt komposittgulv, Easydeck Dolomit Grå fra Fritzøe Engros.

Kompositt terrassebord

Dette er laget av et miljøvennlig materiale som består av 50 prosent resirkulert tre og 50 prosent resirkulert plast. Terrassebordene i kompositt vi har er Megawood og Easydeck fra Fritzøe Engros, og de er robuste, slitesterke, har en nesten ugjennomtrengelig overflate og er svært renholdsvennlige. Du får dem i fargene brun, grå og lys grå.

Vedlikehold

Kompositt terrassebord trenger du hverken å olje, beise eller pusse noensinne. Det holder at du går over med såpe og vann når du ser det er behov for det.

8 tips til hvordan du bygger levegg

Accoya terrassebord

Dette er giftfri, bærekraftig og miljøvennlig radiata-furu, som er svært stabil og holdbar. Accoya har store og flotte årringer, og gir 50 års garanti over vann, og 25 år hvis det er i ferskvann. Det betyr at den også kan brukes på bassengkanter og brygger.

Vedlikehold

Accoya trenger du heller ikke å gjøre noe med annet enn vask, og den holder seg lys og pen i år etter år. Dersom den er ubehandlet vil den etter hvert få en sølvgrå patina. 

Terrasse - Ekslusiv terrasse i Accoya som er vedlikeholdsvennlig. Foto: Fritzøe Engros.

Ekslusiv terrasse i Accoya som er vedlikeholdsvennlig. Foto: Fritzøe Engros.

Dette må du tenke på når du skal bygge platting

Hva vil terrassen koste?

Carlsen Fritzøe har et stort utvalg terrassebord

Dette kommer selvsagt an størrelsen og hvilke terrassebord du velger. Vedlikeholdsvennlige koster mer, men på den annen side slipper du unna en del arbeid siden du heller kan kose deg. Dessuten vil bjelkelaget koste det samme, med unntak av kompositt – her må du nemlig ha 40 centimeter mellom stenderne istedenfor de vanlige 60. 

Også skruene vil koste det samme uansett hvilke terrassebord du velger. Et godt tips her er å gå for det som heter skjult innfestning, hvilket gjør at du får usynlige skruer uten sprekker og fliser. Da unngår både du og barna oppskrapede tær. 

Liten skrue kan velte stor terrasse

Vi har tatt utgangspunkt i en terrasse på 20 kvadratmeter. Prisene på terrassebord er hentet hos Carlsen Fritzøe 24. april 2020.

CU-impregnert furu 2. sortering 2150 kroner
CU-impregnert furu 1. sortering 2800 kroner
Beiset furu – Rå 4800 kroner
Beiset furu – Signatur 5200 kroner
Royal brun 4900 kroner
Royal grå 5200 kroner
Termofuru 8000 kroner
Kebony Character 11300 kroner
Easydeck Kompositt 15100 kroner
Megawood Kompositt 19900 kroner
Furu Accoya 38700 kroner
Terrasse - Megawood er et vedlikeholdsvennlig komposittgulv, her i varianten Signum. Foto: Fritzøe Engros.

Megawood er et vedlikeholdsvennlig komposittgulv, her i varianten Signum. Foto: Fritzøe Engros.

Slik bygger du trapp til terrassen din

Riktig terrassebord for deg? Det fikser vi!

Terrasse - CU-impregnerte terrassebord – også denne finalist i Inspirasjonsprisen. Foto: Bergene Holm.

CU-impregnerte terrassebord – også denne finalist i Inspirasjonsprisen. Foto: Bergene Holm.

Det aller første du må gjøre er å sette opp et budsjett. Finn ut hvor mye du vil bruke på terrassen din, slik at blir det enklere for deg å finne ut hvilke terrassebord du kan ha. 

– CU-impregnert furu er jo det rimeligste, men går du litt opp i pris til for eksempel Kebony og Royal slipper du en del vedlikehold, samtidig som terrassebordene blir mer stabile og tåler mer, forklarer Kjell. 

– Ta gjerne et bilde av der terrassen skal være, tegn og mål opp antall kvadratmeter før du kommer til din nærmeste Carlsen Fritzøe. Da får du gode råd om materialer, i tillegg til beregning av pris på terrassebordene.

Å snekre terrasse kan være tidkrevende og tungt, og krever litt snekkerkunnskaper – i hvert fall når det gjelder bjelkelaget. Så hva gjør du om du ikke kan eller vil bygge terrassen selv? Da har Kjell et godt råd til deg.

– Det fikser vi! Dersom du trenger håndverkere formidler vi de beste der du bor. Og husk – du får alltid en GOD DEAL på prosjektene dine hos Carlsen Fritzøe. 

Har du et prosjekt på gang? DET FIKSER VI!

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender, med gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser – du får alltid en GOD DEAL på prosjektene dine. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 28. apr 2020 | Kategori: Terrasse, Ute