Terrasse

Slik gjør du terrassen klar for våren med terrassebeis

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du gjøre terrassen klar med terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Terrasse - Trebitt Terrassebeis 9710 Terrassegrå. Foto: Jotun.

Trebitt Terrassebeis 9710 Terrassegrå. Foto: Jotun.

– Det er viktig å holde terrassen ved like så den ikke sprekker opp og blir tørr og flisete, sier Margrethe Sørensen, malingansvarlig hos Carlsen Fritzøe i Larvik.

De fleste terrassebeiser holder inntil tre år før man må beise på nytt. Vedlikeholdsintervallet avhenger av kvalitet på beisen, klima, og hvor mye man bruker terrassen.

Andre forhold som spiller inn er om du har tak over terrassen og om den ligger vestvendt eller sydvendt.

Hvordan gå løs på beisejobben med terrassebeis?

Terrasse - Husk å fjerne gammel terrassebeis først.

Husk å fjerne gammel terrassebeis først.

Terrasse - Du kan også bruk en malekost.

Du kan også bruk en malekost.

– Når du skal beise terrassen er det viktig at underlaget er helt rent og tørt før du starter. Bruk gjerne en terrasserens sammen med en terrasseskrubb og skrubb godt. Ta små områder om gangen og husk å skylle godt med vann etterpå, sier Margrethe.

En terrasserens fungerer i mange tilfeller også som en beisfjerner, bare du bruker litt tid og vasker flere ganger.

For å fjerne gammel terrassebeis kan du bruke Jotun terrassebeisfjerner eller Stabil terrasserens, som ifølge Margrethe er to veldig effektive vaskemidler til rengjøring og klargjøring før du beiser.

Terrasse - Beis terrassen med rulle.

Beis terrassen med rulle.

– Hva slags beis du bruker er ikke så nøye, men oljebasert er litt blankere enn vannbasert. Det viktigste er hvilken farge du vil ha på terrassen. Stort sett alle terrassebeiser har en holdbarhet på rundt tre år med riktig vedlikehold.

Les mer om hvordan du bruker terrasserens

Når det gjelder selve beisejobben anbefaler hun å bruke en terrasserulle fra Jordan med forlengerskaft, slik at du slipper å krabbe rundt på knærne.

Du kan også bruke en vanlig malekost som er ment for terrassebeis, om du foretrekker det.

– Med terrasserullen tar du to og to bord. Vær nøye med å legge på riktig mengde beis, altså et tynt nok lag. Det beste rådet er å følge bruksanvisningen nøye, og huske å fjerne overskytende beis så den ikke får en film på toppen, da det fort vil forårsake flassing.

I de aller fleste tilfeller holder det med ett strøk. Legger du på flere strøk, kan også det føre til beisfilm.

Hør på råd fra fagfolk

Terrasse - Trebitt Terrassebeis 90000 Terrassebrun. Foto: Jotun.

Trebitt Terrassebeis 90000 Terrassebrun. Foto: Jotun.

På spørsmål om hvordan man best mulig holder terrassen ved like, svarer Margrethe at det viktigste er å være forsiktig så du ikke skraper opp treverket, for eksempel når du måker snø på terrassen om vinteren.

– Bruk en husvask til vårrengjøringen. Den fjerner spor etter vinteren, som for eksempel alger og sopp, avslutter hun.

Terrasse - Sluttresultatet med Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå. Den lyse beisen gir et lyst og lekkert inntrykk. Foto: Studio Lindhjem.

Sluttresultatet med Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå. Den lyse beisen gir et lyst og lekkert inntrykk. Foto: Studio Lindhjem.

Går du med planer om å beise terrassen i vår, ta turen innom din nærmeste Carlsen Fritzøe for gode råd om hvordan du oppnår best resultat med terrassebeis.

Her kan du lese mer om terrassevask

Har du et prosjekt på gang?

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender blant ekte fagfolk, og du får all hjelp du trenger i tillegg til en GOD DEAL på prosjektet ditt. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor.

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 26. apr 2019 | Kategori: Terrasse, Ute