Terrasse

To smarte løsninger som gjør det tørt under terrassen

Når nordmenn skal bygge på huset er det ikke et ekstra soverom eller en TV-stue de vil ha. De fleste ønsker seg mer bodplass, men å bygge ut huset med et ekstra rom til hagemøbler, sykler og gressklipperen blir veldig dyrt for de fleste.

Derfor er det mange som bruker plassen under terrassen som lagringsrom. Ulempen er at terrassen lekker vann, og gjennom en lang vinter eller en regnfull sommer kan tingene som står under den bli ødelagt.

Tørr lagring og ny uteplass

– Løsningen på dette er TIL-TAK Original. Det er 100 prosent tette plater som ligger under terrassegulvet, og som gjør at rommet under terrassen kan brukes til lagringsplass, sier Jan Sverre Hansen hos Carlsen Fritzøe i Sandefjord.

– Systemet består av plater som er bøyd til, og passer mellom bjelkelagene på terrassen. TIL-TAK Original er enkelt å montere – du legger dem når du legger terrassegulvet. De gir deg en dryppfri terrasse, og de ligger ferdig med fall slik at vannet kan ledes videre ut i en takrenne.

Er det høyt opp til terrassen over får du til og med en ny uteplass der du kan sitte tørt og godt mens du nyter lyden og duften av regnet på en sommerkveld, eller koser deg med morgenkaffen. Er terrassen din ekstra stor kan du til og med lage din egen carport under!

Du trenger ikke bygge nytt for å få det tørt

Hvis du allerede har lagt terrasse og tenker “dette hadde vært noe for meg” er det ingen grunn til å fortvile:

– Da finnes det en annen løsning som heter DryppStop. Dette er et system som består av aluminiumsprofiler som du skrur fast i sperrene, og PVC-plater som du så legger i profilene. Enkelt og effektivt!

Både TIL-TAK Original og DryppStop monteres uten bruk av spesialverktøy, og begge systemene er enkle å sette opp. Du kommer langt alene eller med noen gode venner.

– Med TIL-TAK Original tar det heller ikke noe ekstra tid. Du legger bare platene på bjelkelaget før du monterer terrassegulvet, og skrur med de samme skruene som du bruker på terrassen. DryppStop er heller ikke spesielt arbeidskrevende, så du får gjort mye på en kveld.

Smarte løsninger

Når du har fått det tørt kan du henge opp hyller der du kan sette plastbokser med uteleker, henge opp kroker og klemmer til hageredskapene og sette inn et sykkelstativ.

Vil du ha mer lagringsplass, nytt uterom eller tørr carport – eller alt på en gang? Hos Carlsen Fritzøe står dyktige fagfolk klare til å oppfylle dine ønsker. Tar du turen innom i dag kan du ha tett terrasse i morgen.

– Både TIL-TAK Original og DryppStop sørger for at tingene dine står trygt og tørt gjennom hele året. Dessuten er det enklere enn å bygge en ny bod – og mye billigere, avslutter Jan Sverre.

Publisert: 26. mai 2014 | Kategori: Terrasse