Terrasse

Slik velger du riktig terrassedør

Uansett hva du er på jakt etter finnes det en terrassedør som passer perfekt hjemme hos deg.

Terrasse - Tradisjonell terrassedør fra Nordan.

Tradisjonell terrassedør fra Nordan.

Vil du at terrassedøren skal gi boligen din et særpreg, eller er det et helhetlig uttrykk med rene linjer du ønsker deg?

– Hvilken terrassedør du velger avhenger gjerne av huset ditt og uttrykket det har. Som et eksempel er store glassflater med rene linjer veldig populært for tiden. I tillegg ønsker de fleste av oss vedlikeholdsfrie terrassedører, sier Debbie Gunleifstøl, som er ekspert på gulv, dører og vindu hos Carlsen Fritzøe i Vågsbygd.

Lurer du på om du trenger å bytte vinduene eller terrassedøren din? I så fall kan du få en gratis vindusjekk av Carlsen Fritzøe.

Tenk på dette før du kjøper terrassedør

Visste du at det er mange ulike typer terrassedører? Det finnes foldedører, 1- og 2-fløyede utadslående og innadslående dører, og skyvedører. Debbie forklarer at dette er bare ett av flere valg du må tenke på når du skal kjøpe terrassedør:

– Hvor skal hengslene være? Et godt tips er å stå på den siden hengslene er, og “åpne døren” når du skal vurdere dette.

– Hvilken høyde skal du ha på brystningen – altså høyden fra terskelen opp til glasset?

Terrasse - Foldedør fra Fjerdingstad lukket…

Foldedør fra Fjerdingstad lukket…

Her er det mange som ønsker en helhet, og derfor vil ha brystning på samme høyde som vinduene ved siden av. Dette valget er viktig med tanke på om du ønsker deg mer utsikt og dagslys, eller mindre innsyn.

Du må måle hele karmen, og da på utsiden av boligen

– Skal du ha sprosser? Selv om vi selger mindre og mindre av dette, er det mange som ønsker sprosser dersom de har det fra før, forteller Debbie før hun kommer med et godt tips.

– Det er ikke nok å bare måle den gamle terrassedøren når du skal beregne størrelsen på den nye. Du må måle hele karmen, og da på utsiden av boligen.

Terrasse -  … og åpen.

… og åpen.

I motsetning til hva mange tror, er det ikke dørleverandører som leverer terrassedører – det er det nemlig vindusleverandører som gjør. Hos Carlsen Fritzøe får du kun terrassedører fra kjente kvalitetsleverandører som Natre, Uldal, Nordan og Fjerdingstad.

Her kan du lese mer om vinduer.

Aluminiumsdører er populært

Terrasse - Klassisk terrassedør fra Nordan.

Klassisk terrassedør fra Nordan.

Debbie sier at det er mange materialer du kan velge mellom, men de vanligste er tre, aluminium og plast.

– Det har blitt veldig populært å velge aluminiumskledd terrassedør siden det er vedlikeholdsfritt. Dette gjelder både for de som rehabiliterer og de som fører opp nye hus.

I tillegg vil folk helst slippe oljebehandling, maling og annet styr.

– Aluminiumsdørene har blitt like fine som treverk siden de har blitt mye mattere enn før – du ser nesten ikke forskjell.

Skal du bygge terrasse? Da kan du lese om årets trender her!

Krav om sikkerhetsglass

Skal du ha terrassedør med brystning som er lavere enn 80 centimeter? I så fall anbefaler Debbie sikkerhetsglass.

Terrasse - Det velkjente H-vinduet fra Fjerdingstad.

Det velkjente H-vinduet fra Fjerdingstad.

– Det beskytter både mot personskader og innbrudd, og gir en ekstra trygghet om for eksempel barna er uheldige og knuser glasset.

Knuses et laminert sikkerhetsglass vil glassbitene feste seg til folien som glasset er limt til, og det forhindrer både at man ikke skjærer seg og ramler gjennom vinduet.

Vanskeligere for tyvene å bryte seg inn

– Dessuten gjør styrken i sikkerhetsglasset det vanskeligere for tyvene å bryte seg inn, siden man må ha verktøy for å komme gjennom.

Ønsker du å bygge terrassen selv? Da bør du lese vår gjør det selv-guide.

Gjøre det selv eller få det gjort?

Det er enkelt å montere terrassedøren selv, men de fleste velger likevel å benytte snekker.

– Det vanlige er å leie inn et snekkerfirma eller å bruke snekkere man kjenner fra før. Hvis du ikke vet om noen kjenner, vi i Carlsen Fritzøe de beste håndverkerne der du bor. Så vi formidler gjerne kontakt med dem for deg, avslutter Debbie.

Det er bare å ta turen innom ditt nærmeste Carlsen Fritzøe-varehus, så er du i trygge hender fra A til Å når du skal velge ny terrassedør.

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 12. sep 2018 | Kategori: Terrasse