Terrasse

Slik fjerner du gammel terrassebeis

Når solen titter frem etter en lang vinter, kryper det norske folk ut fra hus og kjeller for å kose seg i finværet. Årets vinter har vært usedvanlig regntung, og har du planer om å beise terrassen er det lurt å sette av tid til forarbeidet før møblene settes ut og gjestene inviteres.

I motsetning til beisen du har på husveggen, bør nemlig gammel terrassebeis fjernes før du legger et nytt strøk.

– Når du skal fjerne gammel beis gjelder det å ha litt tålmodighet. Det er egentlig en ganske tidkrevende jobb, men velger du gode produkter som er laget for akkurat dette blir det mye enklere, sier Trine Lill Haugen hos Carlsen Fritzøe i Kragerø.

Riktige produkter for pent resultat

I følge Haugen er det noen som tror de kan bruke vaskemidler som Zalo, klorin eller salmiakk når uteplassen skal renses. Resultatet blir desverre ujevnt og stygt, og sopp og alger forblir godt plantet på plattingen. Her må det kraftigere saker til.

– Vi anbefaler å bruke Jotun Terrassebeisfjerner for å få et pent resultat og for at det nye laget skal sitte bedre. Vi spør alltid kunden om hva terrassen er behandlet med og hvor lenge det er siden den ble beiset sist. Deretter går vi gjennom hvordan de bør vaske. Det er vi veldig gode på, sier hun.

Les også: Slik gjør du terrassen sommerklar

Hos Carlsen Fritzøe får du alt du trenger for å sette terrassen i stand. Trenger treverket bare en god vask for å fjerne skitt og møkk, kan du bruke husvask og skrubbe godt. Er det derimot noen år siden du beiset sist, må gamle rester vekk.

Ikke glem verneutstyret

– Det første du må gjøre er å fukte terrassen skikkelig med hageslangen før du påfører middelet. Terrassebeisfjerner inneholder lut, så her gjelder det ta på verneutstyr som hansker og gummistøvler. Produktet må for all del ikke tørke, så det er lurt å velge en dag da det er overskyet eller regn. Begynner det å tørke kan du gjerne dusje lett over med hageslangen, sier Haugen.

Når middelet har stått på i 15 til 20 minutter, er det på tide med en skikkelig skrubb. Har du en høytrykkspyler med terrassevasker kan denne brukes, eller du kan ta med deg en terrasseskrubb med forlengerskaft neste gang har vært hos din lokale byggevarespesialist.

– Sørg for at du får terrassebeisfjerneren ordentlig bort. Er uteplassen blitt ren og klar for et strøk ny beis, er det viktig å ikke ha hastverk. La treverket tørke i et par dager. Er du for ivrig og ikke venter til det er tørt, vil det flasse av og du får et dårlig resultat, avslutter hun.

Publisert: 15. apr 2014 | Kategori: Terrasse