Terrasse

Slik bruker du terrasserens

Får du rengjøringen av terrassen unna i dag, kan du og familien snart nyte resten av sommeren med god samvittighet. Det er bare en liten innsats som skal til før dere kan kose dere med deilig grillmat i godværet.

Vet du forresten om terrassen bør renses eller vaskes? Tommelfingerregelen er at det holder å rense hvert femte år, mens du bør vaske hvert år. Men, er det egentlig nødvendig å gjøre noe som helst?

Terrasse - Ser terrassen din slik ut? Da er det på tide med en rens.

Ser terrassen din slik ut? Da er det på tide med en rens.

– Terrassen din blir tørr og værslitt uten behandling. Den sprekker og fliser opp, og det er ikke noe godt for bare føtter. Dessuten blir levetiden til terrassen mye kortere, sier Margrethe Sørensen, som er selger i malingsavdelingen hos Carlsen Fritzøe i Larvik.

– Et godt råd er å vaske både terrassen og huset når det er overskyet. Da unngår du at vaskemidlene tørker inn i materialene mens du holder på.

Vaske, rense, beise eller olje?

Har du en ny og ubehandlet terrasse som skal beises, trenger du bare å vaske med Jotun Kraftvask. Da får du bort salter og annet som skilles ut når materialene tørker. Husk også at du må skylle godt før videre behandling. Hvis terrassen din kun skal rengjøres uten å behandles etterpå, holder det å bruke Jotun Husvask.

Det kan være nødvendig å rense flere ganger

– Dersom terrassen din har blitt beiset eller oljet tidligere, og du skal gjøre det igjen, er det nødvendig med mer effektive vaskemidler som terrasserens eller Jotun Terrassebeisfjerner. Disse er effektive og sterke, fjerner gammel behandling og til dels bleker terrassebordene. Det kan også være nødvendig å rense flere ganger, forteller Margrethe.

Her finner du flere tips til fjerning av terrassebeis.

Slik renser du terrassen

Terrasse - Dette trenger du når du skal fjerne terrassebeis.

Dette trenger du når du skal fjerne terrassebeis.

Før du tar på terrasserens – dekk til blomsterbed og busker, siden vaskemidlene kan ta livet av dem. Bruk vernebriller og arbeidshansker som tåler kjemikalier, og ha på gummistøvler. Når det er overskyet og helst 15 til 20 grader, er det bare å løpe ut.

– Fukt terrassen med hageslangen først, og så påfører du terrasserens med rulle eller lavtrykksprøyte. La det virke som beskrevet i bruksanvisningen – vanligvis er det rundt 15-20 minutter, forklarer Margrethe.

Pass på at terrasserensen ikke tørker inn. Når det har virket den tiden det skal, finner du frem en stiv terrasseskrubb.

– Skur i terrassebordenes lengderetning, og skyll godt etterpå med vann fra hageslangen. Bruker du høytrykkspyler må du være forsiktig, slik at materialet ikke fliser seg opp. Hvis det skjer, går du over med fint pussepapir. Etter at du har skylt bort alt av terrasserens, lar du det tørke i to til fire dager i godt vær før du begynner å beise eller olje.

Og når det har blitt tørt, er det bare å invitere familie, venner og naboer på grillfest. Dere kan jo for eksempel feire at du ikke behøver å gjøre noe med terrassen før om et år?

Slik gikk det da bloggeren Studiolindhjem fjernet beis på terrassen. Og her viser hun deg hvordan du beiser terrassen på nytt.

Carlsen Fritzøe fikser tidsklemma

Terrasse - … og så fint kan du også få det til slutt.

… og så fint kan du også få det til slutt.

  • Går du med tanken på å sette i gang et prosjekt hjemme? Uansett om det er stort eller lite – vi i Carlsen fritzøe hjelper deg fra A til Å.
  • Kanskje du er usikker på hvilke produkter du skal bruke og hvordan du skal gå frem? Det trenger du i så fall ikke å tenke på – hos oss er du nemlig i trygge hender blant ekte fagfolk.
  • Du lurer kanskje også på om du skal gjøre alt selv, om du behøver litt hjelp eller om du vil få det gjort? Da er det godt å vite at Carlsen Fritzøe formidler de beste håndverkerne der du bor.

Kom innom nærmeste Carlsen Fritzøe og ta byggepraten med oss. Om du ønsker det, hjelper vi deg også med finansiering, materialvalg, beregninger og transport.

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 6. jul 2018 | Kategori: Terrasse