Terrasse

Nytt rekkverk til terrassen? Slik velger du riktig

Er du ute etter en enkel forandring utendørs? Da vil et nytt rekkverk til terrassen virkelig gjøre susen. Men hvilken type skal du velge? Vi guider deg gjennom valgmulighetene.

Et rekkverk har ikke bare en praktisk sikkerhetsfunksjon, men rammer også inn terrassen slik at uteområdet blir lunere og mer intimt. Et rekkverk er likevel ikke bare et rekkverk – skal du gå for et moderne i glass eller et klassisk i tre?

Det er egentlig bare fantasien som stopper deg

– Til et funkishus ser det veldig bra ut med glassrekkverk, men hvis huset ditt har en litt mer klassisk stil er det kanskje litt rart med det hypermoderne glasset. Mange velger da heller et tradisjonelt rekkverk i tre, sier Karl Jørgen Brekke, selger hos Carlsen Fritzøe Larvik.

Det går selvfølgelig an å kombinere både glass og tre i rekkverket. Da får du et moderne preg som samtidig bevarer noe av den gamle sjarmen til huset. Et rent trerekkverk kan også være trendy og passe til moderne hus, som for eksempel et spilerekkverk.

– Det er egentlig bare fantasien som stopper deg. Tenk først over hvor mye penger du ønsker å legge i rekkverket til terrassen, og hva slags type du vil ha, anbefaler selgeren.

Tradisjonelt rekkverk i tre

Terrasse - Tradisjonelt trerekkverk. Foto: Bergene Holm.

Tradisjonelt trerekkverk. Foto: Bergene Holm.

Vanlig rekkverk i tre er fremdeles folkefavoritten, og ifølge Karl går det spesielt mye av ferdig rekkverk fra RKC. Modulene finnes i flere utseender og utforminger.

– De kommer i deler på maks 120 centimeters bredde og monteres enkelt. Du skrur bare fast stolpene bortover og monterer rekkverkene mellom. Mange velger også å kombinere rekkverket med en levegg på kortsiden, for å sitte mer skjermet.

– Bør rekkverket på terrassen være liggende eller stående?

– Det kommer an på hva slags kledning du har på huset. Er det liggende panel, ser det pent ut å ha liggende rekkverk også på terrassen, og omvendt. Men det er først og fremst en smakssak, og opp til enhver.

Terrasse - Rekkverk med stående spiler fra RKC.

Rekkverk med stående spiler fra RKC.

– Hva med et diagonalt rekkverk på terrassen?

– Det er det ikke så ofte jeg har hørt om, men alt er mulig! Det kommer bare an på hvordan du former det, sier han.

Rekkverk med spiler er populært nå, og det er også de klassiske variantene – som for eksempel rekkverk i sveitserstil.

– Vi kan bestille ferdig utskjærte rekkverk fra Stiltre. De har forskjellige utforminger, som stjerne og kors. Flere velger det for å følge den gamle stilen som matcher huset.

Moderne og tidløst rekkverk i glass

At stadig flere velger glassrekkverk er kanskje ikke så rart. I tillegg til at glasset med sine rene linjer og naturlige stil gir en moderne og luksuriøs følelse, slipper det inn lyset og øker romfølelsen ute på terrassen.

Terrasse - Et glassrekkverk kan nesten ta pusten fra deg. Foto: Icopal.

Et glassrekkverk kan nesten ta pusten fra deg. Foto: Icopal.

– Fordelen er også at du får utsyn samtidig som du blir skjermet mot vinden, og det er det mange som liker. Rekkverket finnes dessuten i flere ulike typer, der glasset går helt opp til håndrekka eller med en liten glipe mellom. Du får også sotet eller frostet glass, så du har litt å velge mellom.

Et fint rekkverk i glass rundt terrassen setter du enkelt opp selv – det blir levert som et byggesett i få deler.

– Du setter det opp på akkurat samme måte som med trerekkverket. Delene er hverken store eller knotete å jobbe med, og de er enkle å montere.

Krever lite vedlikehold

Fordelen med et glassrekkverk er at det ikke krever så mye mer vedlikehold enn generell rengjøring.

Terrasse - Kombinasjon av glass og spilerekkverk.

Kombinasjon av glass og spilerekkverk.

– Det er så og si et vedlikeholdsfritt rekkverk, for det er bare å spyle av. Et rekkverk i tre må du derimot behandle med enten beis, maling eller olje. Treverk er treverk, og det er aldri helt vedlikeholdsfritt, forteller Karl.

Carlsen Fritzøe i Larvik selger mye av rekkverket i glass fra Icopal, et stilrent og fint rekkverk med stolper og håndrekke i børstet aluminium. Dette har en moderne, men samtidig tidløs design.

– Denne gir deg godt utsyn. Du kan sitte på verandaen og se på utsikten selv om du soler deg, og du slipper å reise deg opp for å se utover.

Disse kan dessuten festes på forskjellige underlag, som tre, betong og stål. Alle typer glassrekkverk bestilles etter mål slik at du får moduler som passer perfekt til terrassen din.

Rekkverk til trappen ute

Du har kanskje klart å bygge en terrassetrapp opp til terrassen? Da er det fint med et trappegelender i samme stil som resten av rekkverket.

Terrasse - Høststemning. Rekkverk med stående spiler fra RKC.

Høststemning. Rekkverk med stående spiler fra RKC.

– Ønsker du glassrekkverk i trappa ute kan vi skaffe det fra Icopal. Også trerekkverk fra RKC kan leveres, men da kommer det litt an på hvor høy grad det er på trappa. Om det ikke finnes ferdige moduler kan du jo lage en enklere type akkurat der.

Før du tar turen innom nærmeste Carlsen Fritzøe for å kjøpe eller bestille materialer til rekkverket rundt terrassen eller til trappa, lønner det seg å ta mål.

– Du kan også komme innom for å snakke med oss først, og sende målene på epost etterpå.

Skal du ha ny terrasse? I så fall har vi samlet alle artiklene våre om terrasse her.

Ta byggepraten hos Carlsen Fritzøe

Terrasse - Glassrekkverk gir deg bedre utsikt.

Glassrekkverk gir deg bedre utsikt.

Skal du bygge nytt rekkverk til terrassen eller har du noen andre mindre eller større prosjekter på gang? Da vil det alltid lønne seg å starte hos nærmeste Carlsen Fritzøe og ta byggepraten. Der er du i trygge hender blant dyktige fagfolk, som hjelper deg med alt du måtte lure på.

Hvis du foretrekker å la andre gjøre jobben med å sette opp rekkverket, formidler vi i tillegg de beste håndverkerne der du bor.

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 12. sep 2018 | Kategori: Terrasse