Terrasse

Nyt sommeren på terrassen uansett vær

I sommermånedene ønsker mange å bruke terrassen som en forlengelse av stuen, men ustabilt vær setter ofte en stopper for både grillmat og soling. Med gjennomsiktig terrassetak kan du bruke uteplassen selv når det regner.

Tak over terrassen beskytter mot dårlig vær, holder på varmen, og har du invitert naboen på middag kan du være trygg på at maten kan nytes i friluft – selv på en middels norsk sommerdag. Nå har det kommet en nyhet som gjør at du enkelt kan bygge en allværsterrasse selv.

– Dette taket er mye mer moderne og penere enn tak vi tidligere har hatt. Jeg anbefaler det gjerne på grunn av den gode lysgjennomtregningen og fordi det er så lett å montere. Du slipper å lekte om taket og det tåler større mengder snø enn andre tak, sier Glenn Espen Rognlien hos Carlsen Fritzøe i Larvik.

Sol deg under tak

Tidligere har byggevarespesialisten solgt mye terrassetak av den ruglete typen Jumbo Light. Nyheten, som heter Sun Glaze, produseres av selskapet Plastmo og gjør at taket både blir langt mer slitesterkt og at hele 90 prosent av lyset slipper i gjennom. Du kan i prinsippet ligge under tak og sole deg om du ønsker.

– Taket ser ut som om det er av glass, og glass er jo det mange vil ha nå for tiden. Fordelen med Sun Glaze er at det kommer med et nytt skjøtesystem som betyr at du slipper å bruke silikon og fugemasse for å få det tett. I tillegg er det det eneste terrassetaket vi selger der du kan tråkke på sperrene, sier Rognlien.

Enklere å bygge

Kunne du tenke deg en lunere terrasse hvor du er beskyttet mot regn og vind men samtidig beholder all sol og varme, kan nytt terrassetak være løsningen. I følge Rognlien ønsker mange å briljere med egne snekkerkunnskaper og bygge taket selv. Med Sun Glaze blir jobben mye enklere enn tidligere.

– De fleste som kommer til oss ønsker faktisk å gjøre ting selv, og med dette produktet trenger du egentlig bare en sag – gjerne en sirkelsag eller en håndsak – og en drill. Det er ikke store skruene som skal på plass, så noen kraftig drill trenger du ikke. Hos oss kan du bestille hele produktutvalget til Plastmo, og vi har både takplater, takbjelker, skjøteprofilene du trenger og diverse skruer, sier han.

Hos Carlsen Fritzøe finner du alt du måtte trenge for å bygge drømmeterrassen. Rognlien og hans kolleger i Larvik blir jevnlig kurset slik at de både kjenner til de siste nyhetene på markedet og hva som skal til for å få et godt resultat. Du trenger nemlig ikke være håndverker for å bygge terrassetak. Kunnskapen deler de gjerne med deg.

– Det er flere her som har bygget terrassetak selv, så hos oss kan du være trygg på at du både får gode produkter til gode priser, og at du får kunnskap og service med på kjøpet, avslutter han.

Publisert: 26. mai 2014 | Kategori: Terrasse