Terrasse

Med terrassetak får du et ekstra uterom

Hvorfor være inne og irritere seg over den våte sommeren når du kan sitte tørt ute?

Den norske sommeren er ikke hva den engang var. Det er sjelden de er like lange, varme og tørre som de var i gamle dager.

– Et terrassetak gir deg et ekstra rom, og det beskytter folk og hagemøbler mot både sol og regn. Får du på plass terrassevarmere kan du i tillegg utvide sommersesongen med et par måneder, sier Åge Haugen hos Carlsen Fritzøe i Bø, som er proffselger med håndverkerbakgrunn.

Enkle å montere

Før du går i gang med terrassetaket ditt mener Åge du bør undersøke et par ting. I utgangspunktet vil ikke et terrassetak være søknadspliktig, men ta likevel kontakt med kommunen. Et tilbygg på bakken kan være opptil 15 kvadratmeter uten at du trenger å be om tillatelse. Mønehøyden kan være inntil tre meter, og det må stå minst fire meter fra nabogrensen.

– Det første du bør gjøre er derfor å sjekke med kommunen hva du har lov til. Det andre er å snakke med naboen hvis de bor nærme. Da beholder du nabofreden. Videre må du planlegge godt, og tenke på behov og størrelse. Skal du for eksempel isolere senere og lage utestue med glassvegger? Da er det avgjørende at du velger riktig tak.

Terrasse - Gjestene sitter trygt og tørt under et Jumbolite-tak.

Gjestene sitter trygt og tørt under et Jumbolite-tak.

For flere gode tips – les 6 gode råd for deg som vil bygge terrasse

En stor fordel er at alle terrassetakene du får hos Carlsen Fritzøe er enkle å montere. Avhengig av hvor hendig du er og størrelsen på taket, bør du greie det i løpet av tre til fire dager. Og det er inkludert maletid.

– Monteringsanvisningene er veldig gode, men husk å lese dem nøye. Kan du bruke drill og stikksag eller sag, er du godt igang. Og jo riktigere lengder du kjøper, desto mindre saging blir det. Jeg anbefaler i tillegg å gå til innkjøp av en krysslaser. Det er en god investering som også passer når du skal lage pergola.

De forskjellige typene terrassetak

Rangert fra rimelig til mer kostbart – her forteller Åge om fire typer terrassetak du får hos din nærmeste Carlsen Fritzøe.

JumboLite

– Dette er det enkleste og rimeligste terrassetaket, men kvaliteten er god – du får 10 års garanti hvis det blir montert riktig. JumboLite kommer i flere lengder i klar, sotet eller opalblå farge, og egner seg til frittstående tak og åpne løsninger som ikke er isolerte. Hvis du bygger det inn kan det nemlig kondensere. Har du JumboLite inntil huset kommer lyset igjennom slik at du slipper mørk stue.

Terrasse - Hvorfor ikke ha JumboLite-tak over utekjøkkenet?

Hvorfor ikke ha JumboLite-tak over utekjøkkenet?

SunGlaze

– Med denne går du et hakk opp i pris og kvalitet. SunGlaze har også et stilrent utseende da det ser ut som glass, og du får det i klar og sotet farge. Det er beregnet på åpne løsninger, og har et godt og vanntett skjøtesystem med skjulte skruer og aluminiumslist. SunGlaze ser veldig elegant ut og er min personlige favoritt.

TwinLite

– Dette er en isolert plate som finnes i 10, 16 og 32 millimeter, og det er tykkelsen som avgjør isolasjons- og bæreevne. TwinLite er et termotak du kan bruke til isolerte hagestuer, slik at du kan gjøre sommeren lengre. Men da er du selvsagt avhengig av vegger og vinduer hvis du skal ha glede av det. Fargene er klar, sotet og opalhvit.

ClickLite

– Dette er også isolert og veldig enkelt å montere, og som navnet tilsier er det bare å klikke det sammen på et lektet tak. ClickLite har dessuten ekstra UV-beskyttelse. Det kommer ikke i så mange farger – du får det kun i opalhvit.

– Hvilken av disse er mest populær?

– Vi selger mest av JumboLite, og det er jo på grunn av prisen.

Hvilken av disse passer så best hjemme hos deg? Ifølge Åge kommer det ikke an på hva slags type bolig du har, men smak og behag. Og pris.

– Men har du mulighet til å velge ville jeg nok heller gått for SunGlaze fremfor JumboLite.

Terrasse - SunGlaze - Åges takfavoritt.

SunGlaze - Åges takfavoritt.

Ta byggepraten nå, så har du terrassetak snart

Har du en uteplass du kunne tenkt deg et terrassetak over? Da er det ingen grunn til å nøle, og det er bare å svinge innom nærmeste Carlsen Fritzøe.

Der er du i trygge hender blant ekte fagfolk – som Åge. Han spanderer gjerne kaffe mens han tar byggepraten med deg.

– Hvis du lurer på utseende og størrelse på terrassetaket ditt, ta med noen tegninger av boligen din. Da kan vi komme med forslag, og lage noen skisser sammen med deg.

Og som det ble sagt i begynnelsen er terrassetakene enkle å montere. Hvis du likevel ikke har tid eller lyst til å gjøre det selv, så kommer Carlsen Fritzøe til unnsetning her også. De formidler nemlig de beste lokale håndverkerne der du bor.

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 15. mai 2018 | Kategori: Terrasse