Terrasse

Med gode råd bygger du terrassen selv

Hver vår flokker tusenvis av nordmenn ut for å nyte solen, og de beste soldagene er de vi tilbringer på egen terrasse. Har du planer om å bygge selv men er usikker på hvor du skal starte, finnes det heldigvis hjelp å få.

– Mange velger å bygge terrasse selv fordi det ikke er noen lovpålagte restriksjoner for denne typen byggeprosjekt. Vi hjelper deg med å planlegge og beregne materialer, forklarer i detalj hvordan du skal bygge, og sender med deg alt du trenger. Du er i trygge hender når du kommer til oss, sier Ole Byttingsmyr hos Carlsen Fritzøe i Arendal.

Det starter med spaden

Første prioritet, og i følge Byttingsmyr noe av det absolutt viktigste, er fundamenteringen. Fundamentene må stå på frostsikker grunn, og det lønner seg å grave litt i bakken for å finne ut om grunnen består av for eksempel leire eller stein. Vet du hvor og på hva terrassen skal stå på, vet også karene på Carlsen Fritzøe hvilket utstyr du trenger.

– Hvor du bor har også noe å si for hva slags materiale du bør bruke. Det er bordene på terrassen som gjør finishen, og her er det personlig smak og behag som betyr noe, ikke nødvendigvis beliggenheten. Bor du derimot ved sjøen må du bruke rustfrie A2 skruer. Hvis ikke kan du risikere at de ruster, sier han.

Og lurer du på hva du bør velge av skruer eller spiker, er ikke Byttingsmyr i tvil – skruer er den soleklare favoritten.

– Med mindre du er håndverker av yrke er det mye enklere å skru. Du slipper å bruke hammer, og skrur du feil er det bare å skru på nytt. Spiker drar seg gjerne opp igjen og du må gå over og hamre dem ned etter noen år. Med skruer slipper du det.

Personlig smak og skikkelig verktøy

Når det gjelder valg av terrassebord, har byggevarespesialisten mange ulike terrasebord å velge mellom. Enten du velger kompositt, thermobehandlet eller impregnert handler det om å se for deg hvordan du vil at sluttresultatet skal bli og hvor mye tid du vil bruke på vedlikehold. Uansett er du avhengig av skikkelig verktøy for et godt resultat.

– Du trenger en god skrudrill, en hammer, en kapp og gjærsag, et vater og en rettholt. I tillegg må du vite hvor stor platting du skal ha og hva slags grunnforhold det er. Den største feilen folk gjør er at de tøyer bjelkelaget for langt slik at det blir svikt i terrassen. Kommer du til oss er vi med å tegne og planlegge slik at du slipper slike problemer.

– Er det noe du er i tvil om, er det bare å spørre. Vi har mye kompetanse på huset og gir deg både veiledning og materialet for å bygge nabolagets fineste terrasse, avslutter han.

Publisert: 26. mai 2014 | Kategori: Terrasse