Terrasse

6 fordeler med glassrekkverk

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt større, naturen kommer nærmere, utsikten blir bedre og du får det lysere inne. 

Terrasse - Løsning med glassrekkverk festet på utsiden. Foto: Beslagexperten.

Løsning med glassrekkverk festet på utsiden. Foto: Beslagexperten.

Frem til for få år siden så du kun trerekkverk rundt norske hus og hytter. Men så skjedde det noe, for samtidig som prisene gikk ned og monteringen ble enklere, dukket det opp stadig flere glassrekkverk.

Glassrekkverk gjør at boligen din får et renere uttrykk

Og det kommer det ifølge daglig leder Torbjørn Kristiansen på Carlsen Fritzøe Østsiden i Fredrikstad til å fortsette å gjøre.

– Glassrekkverk er en trend som har kommet for å bli. På både hytter, privatboliger og blokker bruker de mer og mer glass.

Terrasse - I ett med himmelen, stolpefritt rekkverk. Foto: Beslagexperten.

I ett med himmelen, stolpefritt rekkverk. Foto: Beslagexperten.

– Hvilke modeller og løsninger er de mest populære?

– Det begynte med glassrekkverk med stolper, så har de stolpefrie tatt over, og nå selger vi mest av disse. De fleste velger klart glass, men noen vil ha frostet og sotet.

Det er mange årsaker til at det selges flere glassrekkverk, og Torbjørn forteller om fordelene glassrekkverk gir deg.

1. Du beholder utsikten

– Dette er kanskje det beste med glassrekkverk. Har du utsikt er det fint å bevare den, og ikke sette opp et rekkverk som gjør at den forsvinner. Og utsikt får du både når du er inne og ute på terrassen. Velger du frostet glass mister du utsikten, men du får heller ingen innsyn.

2. Stilig design

Terrasse - Løsning festet med stolper på utsiden.

Løsning festet med stolper på utsiden.

– Designmessig gir det fasaden et løft, og hvis du bruker glassrekkverk uten stolper vil det være lite synlig. I tillegg blir det ikke så ruvende som med trerekkverk – glassrekkverk gjør at boligen din får et renere uttrykk.

3. Moderne – men passer alle

– Selv om glassrekkverk er nytt og moderne kan også eldre boliger ha det. Vi selger både til nye og gamle bygg, så det passer alle stilarter. På eldre hus er stolpefritt glassrekkverk spesielt flott – det ødelegger ikke stilen som er der fra før.

4. Lave priser

Terrasse - Bruk glassrekkverk og ta naturen inn på terrassen.

Bruk glassrekkverk og ta naturen inn på terrassen.

– Siden det har kommet flere aktører på markedet de siste årene, har glassrekkverk blitt rimeligere. Med montering koster glassrekkverk med stolper fra omtrent 3000 kroner per løpemeter, og så er det noe dyrere med stolpefrie rekkverk. Hvis du vil montere selv, koster det fra ca. 2100 kroner per løpemeter.

5. Enkelt å montere

– Er dere to som er middels nevenyttige klarer dere dette fint selv. Når du skal montere glassrekkverk skrur du en aluminiumsskinne fast i veggen eller terrassen. Så setter du glasset i profilen, og spenner fast med kiler slik at du kan justere vinkelen. Bare pass på – når du monterer glassrekkverk uten stolpe er glassene store, og kan veie opp til 50 kilo.

6. Lite vedlikehold

Terrasse - Vi har mange ulike håndløpere, her vises rund.

Vi har mange ulike håndløpere, her vises rund.

– Glassrekkverk er ikke helt vedlikeholdsfritt. Når vi har montert, vasker og smører vi med impregneringsmiddel, og vi anbefaler at du gjør dette en til to ganger i året. Er du flink med vedlikeholdet holder glassrekkverket ditt seg godt i årevis, akkurat som vinduene dine.

Slik velger du riktig rekkverk til terrassen

Kvalitetsleverandør av glassrekkverk

Carlsen Fritzøe har Beslagexperten som leverandør av glassrekkverk. Hvorfor akkurat disse, Torbjørn?

Terrasse - Kombiner glassrekkverk med trerekkverk. Foto: Beslagexperten.

Kombiner glassrekkverk med trerekkverk. Foto: Beslagexperten.

– I startfasen prøvde vi flere forskjellige leverandører, og vi har gjort målinger og testet selv også. Valget av Beslagexperten har med kvalitet å gjøre – rekkverk, håndløpere og topprekker fra andre leverandører kom ofte med forskjellige kvaliteter. Beslagexperten viste seg å alltid hadde den samme gode kvaliteten over tid.

På eldre hus er stolpefritt glassrekkverk spesielt flott

Av nevnte håndløpere og topprekker finnes det to typer – syrefast og aluminium. I aluminium finnes kun rund, mens i syrefast kan du også få firkantet.

– De fleste velger runde, og det er best da det ikke samler seg så mye skitt. På stolpefrie rekkverk skal det gjerne være mest mulig glass og minst mulig forstyrrelser, og da har man ofte ikke håndløper på det.

Terrasse - Glassrekkverk uten håndløper, men med stolper.

Glassrekkverk uten håndløper, men med stolper.

Men hvis du ønsker, kan du få topprekke på glassene som bare bygger opp et par centimeter. Da blir også glassrekkverket mer stabilt.

– Hvis du selv skulle valgt – ville du gått for tradisjonelt tre eller moderne glass på terrassen? 

Torbjørn trenger ikke tenke seg om før han svarer:

– Da ville jeg absolutt gått for glassrekkverk!

Har du et prosjekt på gang? 

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender blant ekte fagfolk, og du får all hjelp du trenger i tillegg til en GOD DEAL på prosjektet ditt. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 1. okt 2019 | Kategori: Terrasse, Ute