Terrasse

Dette er terrassetrendene i 2017

Mange vet ikke om hvilke muligheter som finnes på pris, farger og kvalitet når de skal bygge terrasse. Visste du for eksempel at det finnes helt vedlikeholdsfrie terrassebord som har 50 års garanti mot råte?

Ja, terrassetrender det finnes de også. Men der man kan kjøpe seg ny bikini eller badesko en gang eller to hver sommer, må man liksom tenke seg litt mer nøye om når man skal ha ny terrasse. Likevel finnes det noen tendenser som har begynt å gjøre seg gjeldende.

– Terrassebordene går nå mer over i grått, selv om vi jo fremdeles selger en del brunt, sier Jan Sverre Hansen hos Carlsen Fritzøe i Sandefjord.

– Uteplassen blir mer viktig, og da blir gjerne terrassen større. Vanlig CU-impregnert furu er fremdeles mest populært, men det er blitt mer penger blant folk. Da bruker de også mer på materialer.

– Hvorfor er terrassebord i tre alltid laget av furu?

– Det er fordi furu er en myk tresort, og derfor tar til seg impregnering på en bedre måte enn for eksempel gran – så enkelt er det!

7 typer terrassebord

Hos Carlsen Fritzøe kan du velge mellom hele syv forskjellige typer terrassebord, og Jan Sverre ramser opp forskjeller og egenskaper – fra rimelig til dyrt, fra furu til kompositt.

CU-impregnert furu

– Disse er tilsatt en kobber- og saltoppløsning i en vakuumtank, og disse bør oljes et par ganger i året, eller beises hvert annet eller tredje år.

Terrasse - CU-impregnert furu

CU-impregnert furu

Signatur

– Dette er i utgangspunktet et vanlig CU-impregnert terrassebord som så er behandlet med grå beis. I tillegg er den høvlet med litt fine riller, slik at beisen skal sitte bedre fast. Du behøver ikke å beise på nytt før etter to eller tre sesonger.

Terrasse - Signatur

Signatur

Royal brun

– Det er også egentlig et vanlig CU-impregnert terrassebord, men som er vakumkokt i royalolje som er varmet opp til ca 80 grader. Denne blir etter hvert platinagrå, og trenger gjerne ikke vedlikehold før etter seks til ti år.

Terrasse - Royal brun

Royal brun

Royal grå

– Den eneste forskjellen fra Royal brun er at oljen er oppblandet med gråfarge.

Terrasse - Royal grå

Royal grå

Kebony

– Denne er mer miljøvennlig siden den er impregnert med et stoff som kommer fra sukkerroer. Den holder seg noe lenger i fargen enn Royal og blir også platinagrå over tid. Kebony krever ikke vedlikehold, og har en garantert levetid på 30 år.

Terrasse - Kebony

Kebony

Megawood

– Dette er et komposittgulv laget av naturlige trefiber og høykvalitets polymer. Det finnes i forskjellige prisklasser avhengig av om du velger massivt eller hult. Megawood er vedlikeholdsfritt – det holder med å spyle og vaske.

Terrasse - Megawood

Megawood

Furu Accoya

– Denne er ny i år. Accoya er bærekraftige og miljøvennlige terrassebord som er like vedlikeholdsfrie som Megawood, og som har hele 50 års garanti mot råte.

Terrasse - Furu Accoya

Furu Accoya

Så er jo spørsmålet om det er noen typer terrassebord som passer bedre til visse typer boliger, eller om det er som med trender ellers – at alt er lov?

Personlig synes jeg tre er et mer livlig produkt enn kompositt

– Det vil jeg si er personlig smak, så her er det fritt frem. Og ikke for at jeg skal påvirke, men personlig synes jeg tre er et mer livlig produkt enn kompositt, forteller Jan Sverre.

Hva vil terrassen min koste?

Det kommer selvsagt an på hvor stor den er og hvilket materiale du ønsker. Her har vi tatt utgangspunkt i en terrasse på 20 kvadratmeter, og med priser hentet hos Carlsen Fritzøe 6. april 2017.

Husk at fundamentet har samme pris uansett, og tommelfingerregelen er altså at jo dyrere terrassebordene er – desto mindre vedlikehold får du. Så i det lange løp kan det kanskje likevel lønne seg å investere litt mer penger med én gang? Du får jo igjen for det siden…

– Ja, det vil jeg si. Kjøper du for eksempel Royal fremfor vanlig CU-impregnert furu har du dessuten et gulv som er mer stabilt over flere år, informerer Jan Sverre.

Lang erfaring og lave priser

Du har kanskje bestemt deg for å bygge terrasse i år? I så fall er det tre måter å gjøre det på: Gjøre alt selv, få litt hjelp eller få det gjort. Hos Carlsen Fritzøe kan vi for eksempel beregne materialene, kappe og frakte dem hjem til deg – eller vi kan formidle de beste lokale håndverkerne til deg.

Uansett hva du velger hjelper vi deg, slik at du kan nyte våren og sommeren på ny terrasse.

– Og hos Carlsen Fritzøe er fremdeles gode råd inkludert i de lave prisene?

– Det er de, vet du! Det trengte du jo ikke å spørre om, avslutter en alltid like blid Jan Sverre.

Hos oss er du nemlig i trygge hender blant ekte fagfolk, og vi er kjent som Den lokale byggevarespesialisten. Og siden vi har holdt på med byggevarer i over 180 år er det ingen som slår oss på erfaring.

Her kan du lese våre 6 gode råd til deg som skal bygge terrasse.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen innom for en terrasseprat – her finner du våre 25 moderne byggevarehus på Sør- og Østlandet.

Publisert: 24. apr 2017 | Kategori: Terrasse, Ute