Terrasse

Den miljøvennlige terrassen som ikke trenger vedlikehold

Av åpenbare grunner er sommeren høytid for å nyte varme og late dager på terrassen – vel og merke hvis du valgte riktige materialer da du bygget den.

Ja, for hva er det folk først og fremst gjør feil når de velger terrassebord?

– De tenker ofte kortsiktig og vurderer bare terrassebordene – de bør også tenke gjennom en helhetlig og god løsning på underkonstruksjon, detaljer og varighet, sier salgssjef Mette Valen i Kebony Norge.

Viktig at du velger kvalitet på terrassematerialene dine

– Man får gjerne det man betaler for, og det gjelder også utendørs byggematerialer. Så derfor er det viktig at du velger kvalitet på terrassematerialene dine.

Naturlig og bærekraftig kvalitet

Spør du de som har bygget terrasse hva de skulle gjort annerledes, kommer svaret ofte kontant: De skulle ønske de hadde valgt terrassebord som gjorde at de unngikk å måtte finne frem beis eller olje, høytrykkspyler, kost og såpe – gjerne flere ganger i året. Mange velger av samme grunn å droppe vedlikeholdet fordi de blir lei. Da kan det bli dyrt i lengden, siden terrassebordene må byttes oftere.

Terrasse - Kebony Clear terrasse, Kebony Character møbler, “Secret Garden” Kjøita i Fredrikstad. Bilde: Børre Eskedahl

Kebony Clear terrasse, Kebony Character møbler, “Secret Garden” Kjøita i Fredrikstad. Bilde: Børre Eskedahl

Løsningen på dette velkjente problemet er enkelt og heter vedlikeholdsfrie terrassebord. En av de mest populære er Kebony. Men hva er dette?

– Kebony er et naturlig furumateriale som er modifisert med en bioalkohol slik at det blir betydelig mer holdbart, slitesterkt, stabilt og hardt. Modifiseringen er permanent og trenger dermed ikke etterbehandling med beis og olje. Det blir grått over tid utendørs, og trenger kun en vask når det er skittent, forklarer Mette.

Holdbart, slitesterkt, stabilt og hardt

 

Terrasse - Kebony Character

Kebony Character

Kebony både passer og tar seg godt ut foran alle hus og hytter, og på sistnevnte kan det være spesielt smart hvis den ikke får jevnlig tilsyn. Om du ikke er helt sikker på hvilken stil du vil ha, får du Kebony i to utgaver – Character og Clear.

– Character er nordisk furu som erstatter de vanlige trykkimprengerte materialene. Clear er et kvistfritt furumateriale som er miljøvennlig og bærekraftig alternativ til tropiske tresorter.

En stor fordel mange setter pris på med Kebony er ifølge Mette nettopp at det er miljøvennlig.

Terrasse - Kebony Clear

Kebony Clear

– Det er holdbart over svært lang tid uten bruk av giftstoffer eller tungmetaller. Kebony er i utgangspunktet brunt, men det er ikke tilsatt fargepigmenter, og som med annet naturlig trevirke utendørs får det en vakker sølvgrå patina over tid.

Kebony kan brukes ved basseng og vann, men ikke i direkte kontakt med sjøen. Det sier mye om kvalitet og slitestyrke at Kebony er lagt på hele Sørenga sjøbad, og på bryggen som går rundt Sørenga.

Terrasse - Sørenga sjøbad.

Sørenga sjøbad.

Terrassen som sparer deg for penger

Som Mette nevnte innledningsvis henger nettopp kvalitet og pris sammen, også når det gjelder byggematerialer. Ja, Kebony koster mer enn tradisjonelle alternativer – eller, gjør de egentlig det i det lange løp?

– Kortsiktig er prisen høyere på Kebony, men ser du på kostnader til blant annet vedlikehold vil det jevne seg ut med tiden. I tillegg vil jo stabiliteten i Kebony redusere oppsprekking, fliser, vridninger sammenlignet med for eksempel trykkimpregnerte materialer.

Hvis du bygger fundamentet med trykkimpregnert furu, vil ikke prisforskjellen bli så stor siden det da kun er selve terrassebordene som koster mer. Her har vi tatt utgangspunkt i materialkostnadene på 25 kvadratmeter terrassebord. Prisene er hentet hos Carlsen Fritzøe 12. juli 2017:

Det er heller ikke noe mer hokus pokus å bygge en Kebony-terrasse enn en vanlig terrasse – den monteres på samme måte som alle andre.

– Som alltid når du skal bygge terrasse selv er det viktig å sette seg inn i monteringsanvisningen, og å sørge for god nok lufting under terrassebordene. Det er fordi det norske klimaet vil få mer fuktighet i årene som kommer, og belastningen på terrassebordene øker. Sørg også for at du bruker syrefaste og rustfrie festemidler.

Alt dette kan terrassespesialisten Carlsen Fritzøe hjelpe deg med. I alle varehusene er du nemlig i trygge hender blant ekte fagfolk som beregner hvor mye materialer du trenger, veileder og kommer med gode råd når du skal bygge terrasse.

Skjønt, det kan jo være at du ikke føler deg spesielt nevenyttig, og vil at andre bygger terrassen for deg. Da er det godt å vite at Carlsen Fritzøe kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. Og selvsagt får du fraktet materialene til deg.

Når terrassen din så er ferdig – hvorfor stoppe der? Du kan nemlig bruke Kebony til både kledning og tak, bygge benker, utemøbler, pergola og rekkverk. Og alt er selvsagt like holdbart som selve terrassen.

Har fått terrassen hun ønsket seg

Kebony har allerede vært på markedet i flere år, og Mette sier at kunder som kjøpte for lenge siden lovpriser egenskapene.

Terrasse - Kebony Character terrasse på Malmøya, Oslo.

Kebony Character terrasse på Malmøya, Oslo.

– De er veldig fornøyd med at de har valgt et materiale som er vedlikeholdsfritt og etter hvert får en naturlig gråning. Og ikke minst at det har en dokumentert lang holdbarhet.

– Har du terrasse selv hjemme?

– Det har jeg! Den la jeg for tre år siden, og da valgte jeg Kebony Clear. Terrassen ser like fin ut som da den var ny. Nå har den fått en sølvgrå patina, så terrassen min har blitt akkurat slik jeg ønsket, avslutter Mette.

Her kan du lese mer om årets terrassetrender

Publisert: 31. jul 2017 | Kategori: Terrasse