Tak og fasade

Ytterdørene som gjør huset ditt vakrere

Tak og fasade - Ytterdør med glass. Modellen heter Swedoor Monteverdi. Foto: Swedoor.

Ytterdør med glass. Modellen heter Swedoor Monteverdi. Foto: Swedoor.

Det er alltid viktig med et godt førsteinntrykk – også når det gjelder boligen din. Så kanskje det er på tide å ta en ekstra kikk på ytterdøren?

Et hus kan sammenlignes med et antrekk der ytterdøren er skoene, og fasaden er dressen eller kjolen – alt ettersom hva du foretrekker å ha på deg. Tar du på noen gamle og slitte joggesko, hjelper det ikke om resten av antrekket er rålekkert. Tar du derimot på deg de nypussede penskoene, har du et flott og helhetlig antrekk andre blir oppmerksomme på. 

– Jeg pleier å si at ytterdøren er husets øye. Det er jo tross alt det første du ser og legger merke til hos andre, og det første andre ser og legger merke til hos deg, sier “dørvakt” Trine Fjerdingstad hos Carlsen Fritzøe Kongsberg.

Farger, trender og profiler

Tak og fasade - En hvit ytterdør med sidefelt, som NorDan Favoritt Skytten 843G, er en evig klassiker. Foto: NorDan.

En hvit ytterdør med sidefelt, som NorDan Favoritt Skytten 843G, er en evig klassiker. Foto: NorDan.

Før hadde “alle” ytterdør i trefarge eller hvitt, men nå finnes det flere muligheter. Dersom du lurer på hvilken du skal velge finnes det ingen faste regler på farger, trender og profiler. For som Trine påpeker – vi lever jo i et fritt land. Likevel er det noen trekk som går igjen.

– Folk som bor i nyere hus velger gjerne enklere og mer moderne ytterdør, mens de som bor i eldre og klassiske hus ønsker mer tradisjonelle sprossedører. De fleste vil også ha ytterdør med glass

Det kommer sikkert ikke som noen overraskelse at hvit ytterdør fremdeles er mest populært. Kanskje fordi den alltid er lett tilgjengelig og har lavere pris? Likevel har noen begynt å tenke ut av boksen, og i motsetning til innerdører velger vi oftere ytterdør i andre farger. Også her er det litt forskjell på hvilken type hus man bor i. 

Tak og fasade - Sort ytterdør er trendy og lekkert – dette er NorDan Galleri Kuben 819G. Foto: NorDan.

Sort ytterdør er trendy og lekkert – dette er NorDan Galleri Kuben 819G. Foto: NorDan.

– Sort og grå ytterdør velges som regel av folk med moderne hus. De som bor i klassiske hus velger gjerne blå, grønn eller rød. I tillegg er det noen få som har gul ytterdør. Når dette er sagt – hvilken farge du vil ha er en smakssak, smiler Trine.  

Og dersom du angrer på fargen eller føler for å friske opp litt, er det ingenting i veien for at du gir ytterdøren et strøk maling eller to. 

Vi hjelper deg å velge riktig ytterdør til huset ditt

Ytterdøren er husets øye

Materialer og muligheter

Men det er ikke alle som vil ha farge på ytterdøren. De går heller for det naturlige, og velger du en ytterdør i tre får du en mer retro stil.

– Noen vil vise treet og strukturen, og da går de helst for en ferdig lakket ytterdør i eik – spesielt hvis de har et hus fra 60-70-tallet som har eikedør fra tidligere. 

Tak og fasade - Klassiske hvite doble Stocken ytterdører. Foto: NorDan.

Klassiske hvite doble Stocken ytterdører. Foto: NorDan.

Vi har hele tiden snakket om én dør, men dersom du har god plass og mulighet tipser Trine deg om muligheten til å velge ytterdør med sidefelt eller dobbel ytterdør.

– Dersom du kan ha dette, får du flere fordeler. Blant annet får du mer lys inn i gangen, og selve inngangspartiet ser også større ut. Dessuten får huset en egen identitet siden det har noe som er litt unikt og uvanlig. Husk også at dersom du ikke finner ytterdøren du vil ha, kan du bestille på mål. Ja, du kan til og med designe din egen ytterdør!

5 grunner til å velge ytterdør med sidefelt

God, Bedre eller Best ytterdør?

Produsentene som leverer ytterdører til Carlsen Fritzøe er

Disse er spesielt utvalgt av oss, siden de er leveringsdyktige og kvalitetsbevisste produsenter med lange tradisjoner.

Når du skal ha ytterdør finnes det mange ulike typer og varianter, og for å gjøre det enkelt for deg å velge har Carlsen Fritzøe delt dem inn i tre kvaliteter.

God

Dette er de rimeligste ytterdørene. God-dørene har en lett kjerne, men isolerer likevel godt. De har en kjerne av isopor eller tre, avhengig av hvilken leverandør du velger. Disse lages kun i hvitt, og du har for øvrig ingen tilvalgsmuligheter.

Tak og fasade - NorDan Dynamikk Diagonalen 312 G er en tradisjonell ytterdør som passer godt på en hytte. Foto: NorDan.

NorDan Dynamikk Diagonalen 312 G er en tradisjonell ytterdør som passer godt på en hytte. Foto: NorDan.

Bedre

Disse ytterdørene har mer isolasjon og er mer støyreduserende. Bedre-dørene har høyere kvalitet, er tyngre og stivere, har sterkere hengsler, finere design og kan fås i flere farger. 

Tak og fasade - Grått er populært. Her i modellen Sweedor Dice. Foto: Swedoor.

Grått er populært. Her i modellen Sweedor Dice. Foto: Swedoor.

Best

Denne typen har finish i toppklasse. Best-dørene har enda flere muligheter på farge, design og andre tillegg, integrerte og skjulte hengsler, og de er mer formstabile og mer robuste mot ekstremvær.

– Hvis jeg skal komme med en anbefaling bør du gå for en ytterdør i Best-kvalitet. Det er fordi de er mer solide og har bedre oppbygging. Noen leverandører har også ekstra børstelist i sine ytterdører, noe som gir bedre isolasjon. Om du går for en dør fra NorDan, Drammen Dørfabrikk eller Swedoor har ikke noe si – alle har høy kvalitet, og er trendy og fine. Så igjen er det din personlige smak som avgjør. 

Tak og fasade - Hva med blå Domino ytterdør? Foto: Swedoor.

Hva med blå Domino ytterdør? Foto: Swedoor.

Ny ytterdør? Det fikser Carlsen Fritzøe!

Tak og fasade - NorDan Dynamikk Diagonalen 312G er en moderne ytterdør med glass og kodelås. Foto: NorDan.

NorDan Dynamikk Diagonalen 312G er en moderne ytterdør med glass og kodelås. Foto: NorDan.

Om du er på jakt etter ytterdør, men fremdeles ikke er overbevist etter å ha sett alle de flotte bildene i denne artikkelen, er det ifølge Trine bare å ta turen til nærmeste Carlsen Fritzøe

– Det fikser vi! I alle varehusene våre har vi flotte utstillinger med ytterdører i God, Bedre og Best. Da kan du se og kjenne på dørene, og rett og slett føle deg frem til hvilken du liker best. Og dersom du ikke klarer å bestemme deg kommer vi med gode råd, slik at du får akkurat den ytterdøren som passer best til huset ditt, stilen din – og deg. 

Her kan du lese mer om ytterdører

Har du et prosjekt på gang? DET FIKSER VI!

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender, med gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser – du får alltid en GOD DEAL på prosjektene dine. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Tak og fasade - Hva med en sprek grønnfarge? NorDan Favoritt Dragen 870 kler den godt. Foto: NorDan.

Hva med en sprek grønnfarge? NorDan Favoritt Dragen 870 kler den godt. Foto: NorDan.

Publisert: 23. sep 2020 | Kategori: Tak og fasade, Ute