Tak og fasade

5 grunner til å velge ytterdør med sidefelt

Velger du en ytterdør med sidefelt får du mange fordeler med på kjøpet.

Mange av oss tror at ytterdøren varer like lenge som kledningen. Det er nok ikke tilfelle, og hvis du mistenker at den begynner å dra på årene er det noen synlige og ikke fullt så synlige tegn du kan se etter.

Tak og fasade - NorDan ytterdør Ceres.

NorDan ytterdør Ceres.

– Har du en eldre ytterdør begynner pakninger og andre ting etter hvert å morkne, og som regel vil du kjenne om den trekker. I tillegg er det jo det visuelle, som fuktskader eller stygge riper – har den det er det på tide å bytte ytterdør, sier Patrick Thorsen, som er ambassa-dør hos Carlsen Fritzøe i Sørlandsparken.

Hvis du går med tanken om å kjøpe ny ytterdør, eller du skal bygge hus, er det vanlig å tenke enkeltdør. I så fall råder Patrick deg til å bokstavelig talt utvide horisonten!

De fleste velger en ytterdør som matcher huset

Han anbefaler deg å vurdere ytterdør med sidefelt, og forklarer hvorfor det er smart og hvilke fordeler det gir:

1) Utseende

Inngangspartiet på boligen din ser større ut.

2) Du får mer lys inn

En entré er ofte mørk, og med et sidefelt får du en god lyskilde og mer trivsel. For å få et enda hyggeligere inngangsparti – sjekk overlys.

Tak og fasade - NorDan ytterdør Diagonalen.

NorDan ytterdør Diagonalen.

3) Du får en større dør

Dersom du velger en ytterdør med sidefelt som kan åpnes.

4) Handikappvennlig

Med en større inngangsdør blir det mye enklere å komme seg ut og inn med rullestol.

5) Gir huset identitet

Når du har ytterdør med sidefelt ser ikke huset ditt ut som “alle andre”.

Farger, trender og stil

Hvilken farge bør du velge når du skal ha ytterdør med sidefelt? En som matcher resten av huset, eller en som skiller seg ut og skaper en dristig kontrast?

– De fleste velger en ytterdør som matcher huset, og det er fremdeles hvitt som selges mest. Grå og sort er på vei opp, og sistnevnte har også vært populær lenge. Sort kan jo også fungere som en kontrastfarge, forteller Patrick.

Tak og fasade - NorDan ytterdør Kuben.

NorDan ytterdør Kuben.

Tidligere var cotswoldglass, altså glass der du får lys inn uten samtidig å få innsyn, det folk flest valgte.

Nå er det stadig flere som velger klart glass når de skal ha ytterdør med sidefelt.

– Stilmessig fortsetter vi å velge tradisjonelt, og vi er opptatt av at ytterdøren avspeiler resten av boligen. På eldre eldre hus vil vi derfor ha sprossedører med utskjæringer, mens på mer moderne hus er det litt mer slette linjer med runde eller firkantede glass.

Ny ytterdør? Vi hjelper deg å velge riktig

God, Bedre eller Best ytterdør med sidefelt?

Carlsen Fritzøes hovedleveran-dører er Drammen Dørfabrikk og NorDan, som begge er velkjente og tradisjonsrike norske fabrikanter. For å gjøre valget enklere for deg i vrimmelen av ytterdører med og uten sidefelt, har Carlsen Fritzøe delt dem inn i kvalitetene God, Bedre og Best. Patrick gjør rede for hva dette innebærer:

GOD

Tak og fasade - NorDan ytterdør Kvadraten.

NorDan ytterdør Kvadraten.

– Dørene fra NorDan har trekjerne, mens de fra Drammen Dørfabrikk har isoporkjerne. Det positive med isoporkjerne er lettere vekt, men den er dårligere mot lyd. Trekjerne er tyngre, men bedre mot lyd.

Et eksempel på en GOD ytterdør er V55-G fra Drammen Dørfabrikk, som er både flott og lett.

BEDRE

– Disse er tyngre, har treisolasjon, sterkere hengsler, isolerer bedre og slipper inn mindre støy. De har to stabilisatorplater av aluminium i døren som gjør den stivere. Her er designen og kvaliteten skrudd opp et hakk, og du kan velge blant flere farger.

Et eksempel på en BEDRE ytterdør er Ruten fra NorDan, som har vakumimpregnert tre og fås i flere varianter. 

BEST

– Du gjettet det sikkert – her er design og kvalitet skrudd helt opp. Disse er enda mer formstabile, har ekstra vindlist, ytterligere fargemuligheter og tåler ekstremvær bedre. Er du på jakt etter ytterdører med sidefelt i absolutt toppklasse er det BEST du skal ha.

Tak og fasade - NorDan ytterdør Skytten.

NorDan ytterdør Skytten.

Et eksempel på en BEST ytterdør er Extrem Gaula fra NorDan, som er skreddersydd for harde klima. 

Og – husk at du kan få alle ytterdørene hos Carlsen Fritzøe med sidefelt.

For sikkerhets skyld

Trenger du flere gode argumenter for ytterdør med sidefelt? To av dem er trygghet og sikkerhet. Patrick kan fortelle at nye ytterdører er adskillig tryggere og sikrere enn de som er 10, 20 og 30 år gamle.

Nye ytterdører er adskillig tryggere og sikrere

– Legg til at det har blitt populært med kodelåser, hvilket er noe jeg gjerne anbefaler når du skal ha ny ytterdør.

Fordelen med kodelås er at du for eksempel kan bruke en app på telefonen din for å slippe inn barna, håndverkere eller vareleveringer selv om du ikke er hjemme. Men det aller beste?

– Du slipper styr med nøkler, enkelt og greit!

Er selvgjort velgjort?

Tak og fasade - NorDan ytterdør Venus, med lysfelt over døren.

NorDan ytterdør Venus, med lysfelt over døren.

Som med så mye annet hjemme kan du være hobbysnekker og montere en ytterdør med sidefelt selv, men ifølge Patrick…

– … skal du være litt nevedyktig for å klare det. Det er noen justeringer som må gjøres underveis, og det er det ikke alle som kan. Så det er enkelt for noen, og vanskelig for andre.

Hvis du ikke kan eller vil gjøre det selv, formidler Carlsen Fritzøe håndverkere som kan ta jobben for deg. Det betyr at du får hjelp hele veien – fra du kommer inn på ditt nærmeste varehus til din nye ytterdør med sidefelt er montert hjemme.

– Så vi kan trygt slå fast at når det gjelder service har Carlsen Fritzøe lukket opp sin hjertedør?

– Det har vi! 

Har du et prosjekt på gang? 

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender blant ekte fagfolk, og du får all hjelp du trenger i tillegg til en GOD DEAL på prosjektet ditt. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor.

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 1. okt 2019 | Kategori: Tak og fasade, Ute