Tak og fasade

Takvindu – dette må du tenke på

Med takvindu slipper du dagslyset inn og får større romfølelse. I tillegg setter takvinduer et unikt preg på huset ditt.

– Den største fordelen med takvindu er at du får utnyttet mer av boligen din. Du får mer lys inn der det ellers er mørkt, noe som skaper bedre romfølelse, sier selger Gisle Abrahamsen hos Carlsen Fritzøe i Stavern.

Dette må du tenke på

Tak og fasade - Velux Cabrio. Foto: Velux.

Velux Cabrio. Foto: Velux.

Takvinduer har vanligvis toppsving med enten midt- eller topphengslet løsning. Det topphengslede vinduet er også midthengslet, slik at du enkelt kan vippe det rundt for rengjøring.

En fordel er at du kan sette sammen flere rammer for å få mer naturlig lys inn i huset, og samtidig få et unikt preg på hjemmet ditt.

– En utrolig kul løsning som blir stadig mer populær er takaltanen Velux Cabrio, som i utgangspunktet fungerer som et vanlig topphengslet takvindu frem til du vipper ut den nederste delen. Dette er et veldig godt alternativ for å få utnyttet toppetasjen eller loftsleiligheten. Det finnes også spesialvinduer som gjør at du enkelt kan gå ut på takterrassen, sier Gisle.

Tak og fasade - Med takvinduer får du mer lys på badet også. Foto: Velux.

Med takvinduer får du mer lys på badet også. Foto: Velux.

Mens du med vanlige vinduer må velge mellom tre, aluminium og PVC, er alle takvinduer aluminiumsbelagte på utsiden, siden de ligger såpass utsatt til – de skal tåle mange år i regn og uvær.

Smarte løsninger for ditt takvindu

Tak og fasade - Et mørkt trapperom blir lyst med takvindu. Foto: Velux.

Et mørkt trapperom blir lyst med takvindu. Foto: Velux.

Når du velger takvindu er det smart å tenke på funksjonalitet og hvilke løsninger som passer for deg og ditt bruk.

Her kan du nemlig få mye smart som gjør livet litt enklere.

– Du kan få takvinduer med integrert solcellepanel eller elektrisk åpning, og begge leveres med regnsensor som standard. Det kan være kjekt både om det er høyt under taket, og for at de minste som ikke rekker opp skal ha mulighet til å lufte. Regnsensoren gjør at vinduene lukker seg automatisk om det skulle begynne å regne, forklarer Gisle.

Tak og fasade - Slipp solen inn! Foto: Velux.

Slipp solen inn! Foto: Velux.

Og du kan få mer: Solskjerming og varmebeskyttelse om du vil spare parketten for sollys. Det er også en rekke muligheter for blending som for eksempel elektrisk eller manuell plisségardin, rullegardin eller blendingsgardin.

LES OGSÅ: Derfor bør du sjekke taket ditt

Anbefaler bruk av håndverker

Skal du sette inn takvindu der det ikke finnes et fra før, anbefaler Gisle deg å bruke en håndverker til å gjøre jobben – gitt at du ikke er en god håndverker selv.

– Det er en del arbeid å sette inn et takvindu – regn med én til to dagers jobb for en flink håndverker, så det koster noen kroner. Til gjengjeld får du godt med lys inn i rommet, og siden du får en bedre romfølelse kan takvinduet vise seg å bli en god investering, sier han, og understreker at det er viktig med korrekt montering.

Tak og fasade - En god morgen blir bedre med takvinduer. Foto: Velux.

En god morgen blir bedre med takvinduer. Foto: Velux.

– Hva anbefaler du de som skal ha takvinduer å gjøre?

– Ta turen innom ditt nærmeste Carlsen Fritzøe-varehus – her er du i trygge hender blant ekte fagfolk. Vi hjelper deg med å ta de riktige valgene ut fra ditt behov, og vi formidler også de beste håndverkere der du bor, avslutter Gisle.

Har du takvindu fra før, men lurer på om de bør byttes? Carlsen Fritzøe tilbyr gratis vindussjekk om du ønsker at noen erfarne fagfolk tar en kontroll.

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 5. jul 2018 | Kategori: Tak og fasade