Tak og fasade

Slik får du en gratis og uforpliktende taksjekk!

Det er lett å glemme det vi aldri ser – som for eksempel taket. For når sjekket du husets femte fasade sist?

Hvis du legger betongstein på taket i dag er det beregnet å vare i omtrent 50 år. Legger du teglstein kan det vare i opptil 100 år. Men uansett om det er 100, 10 eller ett år gammelt bør du sjekke taket ditt minst én gang i året. Da slipper du dyre og ubehagelige overraskelser.

Og selve jobben er svært enkel. Se hele filmen om hvordan vi jobber med tak. 

– På en taksjekk ser du over at det ikke er noen steiner som har sprukket eller mangler. Sjekk overganger og gradrenner, og at takrennene ikke er tette. Sjekk også pipebeslag og luftehatter, og se etter at blikk er komplett. Det skal ikke mer til enn det, og alt er gjort på en halvtime. Den vanskeligste delen av jobben er faktisk å komme seg opp på taket, forteller takspesialist Anders Gjekstad hos Carlsen Fritzøe i Sandefjord.

Sjekke taket ditt minst én gang i året

Én ting er hvor ofte taket burde sjekkes – noe helt annet er hvor ofte det faktisk blir gjort.

– Her blir det nok syndet litt. Noen er flinke, men folk flest har gjerne ingen formening om hva de har over hodet. Hvis taket sjekkes, gjøres det nok ofte med å kikke litt på det fra bakken.

– Så det du sier er at folk bør ta tak i taket nå?

– Rett og slett! Taket er den viktigste fasaden du har, og det er veldig greit å vite at det du har over hodet er i orden.

Her kan du lese mer om hvordan du gjør en taksjekk på huset ditt.

Gratis og uforpliktende taksjekk

Om du synes dette høres vanskelig ut, om du ikke føler deg trygg i høyden eller uansett hva årsaken er: Hvis du ikke ønsker å gjøre dette selv og vil leie inn proffe befaringsfolk, er det ikke slik at tak-stameteret begynner å løpe – Carlsen Fritzøe tilbyr helt gratis og helt uforpliktende taksjekk som du kan bestille her.

Taket er den viktigste fasaden du har

– Dette er en service vi gir til kundene våre, slik at de kan sove trygt om natten. Du kan kontakte oss enten på nettet eller ringe ditt lokale varehus. Så gjør vi en avtale med deg, og reiser ut og ser på taket ditt. Noen velger å gjøre jobben med å bytte tak selv, og da får de priser på materialer av oss. Eventuelt sender vi priser til en byggmester eller tømrer, som igjen gir deg et komplett tilbud. Da kan dere avtale direkte hva som skal gjøres.

Å bytte et tak koster fra 1100 til 1500 kroner per kvadratmeter. Det vil si at hvis taket ditt er på 150 kvadratmeter vil det koste omtrent 200 000 kroner. Vi gjør for øvrig oppmerksom på at dette er omtrentlige priser, og avhenger blant annet av hvilke takstein du velger.

Trygge fagfolk med lang erfaring

Carlsen Fritzøe hjelper deg altså ikke bare med selve taksjekken. Varehuspersonalet og håndverkere kan både bistå og håndtere hele prosessen fra A til Å – fra selve sjekken til å rydde opp etter at nytt tak er lagt. Man kan kalle det et tak-tisk samarbeid.

Bistå og håndtere hele prosessen fra A til Å

– Bare her i Sandefjord har vi 8-9 firmaer som legger tak vi går gode for. Carlsen Fritzøe skriver jo navnet sitt på jobbene siden det er vi som skaffer dem, og som kunde skal du være helt sikker på at du får det du forventer – og litt til. Vi er avhengige av å ha flinke folk rundt oss, hvis ikke kan vi jo ikke holde på med dette.

Her er det viktig å presisere at både taksjekk og samarbeid med firmaer ikke bare gjelder for Sandefjord, men for alle Carlsen Fritzøes 25 varehus. I samtlige varehus finner du også et komplett utvalg av tak: Shingel, stålplater, betongstein, teglstein, plater som for eksempel Powertech, stein, papp og til og med tretak. Hvis noe må bestilles, tar det ikke lang tid før det kommer på lageret.

– Glem heller ikke at vi er konkurransedyktige på pris. Dessuten har vi holdt på lenge, så vi har lang og god erfaring med takprosjekter.

Det du forventer – og litt til

Nettopp dette er viktig, for hos Carlsen Fritzøe er du i trygge hender blant ekte fagfolk. Og det gjelder uansett om du møter dem på gulvet i et varehus, eller på taket hjemme hos deg.

– Kanskje spesielt når det gjelder taket er det viktig at du får en seriøs leverandør. Det er en stor kostnad, og du vil jo at det skal være tett. Så bruk ordentlige folk som har garantiene i orden, oppfordrer Anders.

Stort utvalg av klassisk og moderne takstein

Lurer du på hvilket tak du skal ha på huset ditt? Det er helt valgfritt hva du ønsker, og du kan velge akkurat det du vil – her er det personlig smak som avgjør. Men hva kjøper folk mest av for tiden?

– Glasert stein er veldig i vinden om dagen. Ellers selger vi mer betongstein enn teglstein, men det er helst på grunn av prisen – teglstein koster jo tre ganger så mye selv om den ikke varer tre ganger så lenge, smiler Anders.

Noe som også har blitt populært er flat stein, som er litt “friskere” og enklere enn tradisjonell takstein. Disse passer godt på moderne funkishus, da de gir et mer stilrent uttrykk.

Dersom du fremdeles ikke har bestemt deg for hva du vil ha, får du all den hjelp du trenger hos Carlsen Fritzøe. Da får du også gode råd med på kjøpet. Det beste som fins er jo tross alt tak-nemlige kunder.

– Sånn helt til slutt – selger dere basketak og skippertak også?

– Nei, det er det dårlig med her, ler Anders før han avslutter:

– Men det jeg kan love er at det i hvert fall er høyt under taket hos Carlsen Fritzøe.

– Det koster ikke noe ekstra å være nøye

Lurer du på hvordan vi bytter tak? Se hele filmen og bli med tømrerne Petter og Magnus en dag på jobben.

Publisert: 13. jun 2017 | Kategori: Tak og fasade