Byggeprosjekter

Sett farge på tilværelsen – også på muren på huset ditt

Du kan stort sett velge hvilken farge du vil på boligen, men en grunnmur er alltid grå. Flere og flere får også øynene opp for mur som byggemateriale på resten av huset, men også her har fargeutvalget vært begrenset. Du er kanskje en av dem som vil ha ny farge på murfasaden på huset? Nå kan du endelig få det.

– Årsaken til at alle grunnmurer stort sett har samme farge er selvsagt fordi sementen i utgangspunktet er grå, og det kan være dyrt og vanskelig å blande inn andre farger, sier Anders Salomonsen, murmester og selger på mursenteret hos Carlsen Fritzøe i Sandefjord.

Slik er det ikke lenger. Anders har nemlig fått noe som flere byggevarekjeder har høyt opp på ønskelisten: En Mapei blandemaskin for puss og murmaling, som gjør at du fritt kan velge fargen på yttermur og grunnmur.

Like enkelt som å blande maling

– Vi har en base med hvit silikatmaling og silikatpuss, og base med hvit silikonharpiks, maling og puss. Du får pussen i flere kornstørrelser, slik at du kan velge en grovere eller finere struktur. Et nøkkelord her er diffusjonsåpen overflatebehandling – kort fortalt sier vi at muren slipper ut damp gjennom mikroskopiske porer i malingen eller sluttpussen.

Prinsippet er det samme som når man blander maling

Det er denne avanserte prosessen som gjør at du får muren nøyaktig slik du vil ha den. Det eneste du må gjøre er å bestemme deg for strukturen og fargen.

– Det stemmer. Det enkleste er å ha en NCS-kode, så blander vi alt. Prinsippet er det samme som når man blander maling: Vi tilsetter væske med fargepigmenter i basen, og så rister maskinen dem sammen. Når blandingen er ferdig er produktet klar til å brukes.

NCS (Natural Colour System) er et vitenskapelig og logisk oppbygd system som brukes til profesjonell fargekommunikasjon over hele verden. Antall NCS-farger er 1950, hvilket gjør at du finner akkurat den som passer grunnmuren eller huset ditt.

Men hva om du ikke bor i eller i nærheten av Sandefjord? Det har Carlsen Fritzøe tenkt på for deg:

– Årsaken til at vi har investert i maskinen er nettopp å kunne tilby riktig farge på overflatebehandling, raskt levert fra oss til deg uansett hvor du bor. Vi kan lage en kilos fargeprøve slik at du kan se hvordan den vil se ut på huset ditt. Det tar kun en til tre dager fra du har bestilt til den kommer til ditt nærmeste varehus, eller du får den levert på døren hjem til deg.

Riktig farge på overflatebehandling, raskt levert fra oss til deg uansett hvor du bor

Ifølge Anders er ingen bestilling for liten og ingen for stor. Den minste de har fått er på 20 kilo, og den største er på 30 paller.

Nye farger – nye muligheter

Om valgmulighetene nå har blitt omtrent uendelige, kan Anders fortelle at vi fremdeles er konservative når det gjelder fasadefarger – i hvert fall på privaten:

– Vi har blandet både blått og gult, men da er det til bedrifter. Til boliger er det ikke så mange variasjoner, og det går gjerne i lyse farger.

Uansett hvilken farge du ønsker – alt i alt gir dette deg helt nye muligheter: Hvis du vil ha ny farge på murveggene dine er det derfor bare å ta turen til varehuset i Sandefjord, eller til din lokale Carlsen Fritzøe. Les gjerne mer om Mapei-produktene i vår brosjyre

– Blandingsmaskinen gjør prosessen med å velge farge på murveggene eller grunnmuren mye enklere, og er nok et eksempel på at Carlsen Fritzøe alltid er i forkant av utviklingen, avslutter Anders.

Publisert: 30. apr 2015 | Kategori: Byggeprosjekter, Mur, Tak og fasade