Tak og fasade

Nyt ferien med ny kledning

De fleste liker synet av et nymalt hus, men de færreste synes selve malejobben er særlig artig. Med ferdigbehandlet kledning kan du spare mye tid enten du velger kledning kun med grunning, eller kledning med grunning og et mellomlag.

– Tidsklemma er en utfordring for mange, og selv om du får en snekker til å kle om huset, er det hele en hele hektisk periode. Da er det deilig å bruke fritiden til noe annet enn å male eller beise flere strøk etter byggeprosessen. Behandlet kledning løser store deler av den utfordringen, sier Arne Holt hos Carlsen Fritzøe i Larvik.

Kledning i flere varianter

Skal du kle om huset har du flere valg. Du kan enten velge ubehandlet kledning, grunnet kledning, eller kledning som både er grunnet og som har ett lag med maling eller beis. Du bestemmer selv hva som passer deg best, men Holt sier at flere og flere prioriterer fritid fremfor unødvendig tid med malekosten.

– I dag går det mest av grunnet kledning. Da må du male eller beise huset selv etterpå. Kledning med ett mellomstrøk blir mer og mer populært det også. Du kan si at hvis du skal kjøpe maling og male huset selv, ryker ferien fort. Med grunning og mellomstrøk kan du bruke ferien din på noe mer hyggelig enn å bare male, sier han.

Velg alltid med grunning

Hos Carlsen Fritzøe kan du kjøpe kledning fra norske leverandører som Moelven og Bergene Holm. Kanskje du ønsker stående kledning, eller du synes liggende er finest. Uansett anbefaler Holt deg å alltid velge med grunning.

– Er kledningen ferdig grunnet sørger du også for at du har godt feste for malingen. Uten grunning får du raskt overflatesopp, som gir en dårlig magefølelse når du skal til og male. Grunningen trekker godt inn i trevirket og gir en god langtidsbeskyttelse mot sopp og råte, sier han.

Les også: Å kle huset med stil

Enten du kun har tenkt tanken om å bytte kledning, eller du har satt en dato da arbeidet skal begynne, kan du ta med deg alle spørsmål til din lokale byggevarespesialist.

– Vi sitter med masse kompetanse på huset. Mange har vært her lenge, og vi får stadig opplæring. Selv har jeg vært i bransjen i 40 år. Hos oss kan du være sikker på å få gode produkter til en god pris, avslutter Holt.

Publisert: 15. apr 2014 | Kategori: Tak og fasade