Tak og fasade

Ny ytterdør? Vi hjelper deg å velge riktig

Huset ditt har fått et nytt strøk maling utendørs på vegger og vinduskarmer, og alt ser fantastisk ut. Helt til du lar øynene hvile på ytterdøren – kanskje den også kunne trengt en oppgradering?

Tak og fasade - NorDan ytterdør Kuben 819G.

NorDan ytterdør Kuben 819G.

Det er mange ting som spiller inn når du skal velge ny ytterdør.

Den er det første både du og andre legger merke til når de står utenfor huset, så den har mye å si for førsteinntrykket.

– Jeg anser ytterdøren for å være husets øye, og det er derfor viktig med estetikk. Tenk nøye over hvordan den skal se ut og at den skal passe til resten av huset. Men vær gjerne vågal med farger, sier dørspesialist Trine Fjerdingstad hos Carlsen Fritzøe på Kongsberg.

Farger og trender på ytterdører

Kanskje du allerede har begynt å drømme om farger, design, materialer, glass og lås? Du bør aller først bestemme deg for to av de viktigste egenskapene, sikkerhet og kvalitet – døren skal jo tross alt beskytte mot blant annet innbrudd, lyd, brann og en økende grad av ekstremvær.

Tak og fasade - NorDan ytterdør Ceres 858G til moderne hus.

NorDan ytterdør Ceres 858G til moderne hus.

Ytterdøren skal i tillegg holde seg stabil og trygg hele tiden du har den.

Inngangspartiet skal likevel se bra ut, og ytterdøren skal være en del av boligen din i mange år fremover. Skal du velge en tradisjonell dør med en klassisk farge eller gi den et mer personlig preg? Trendene beveger seg mot sistnevnte.

Ytterdøren skal være en del av boligen din i mange år

Mange velger jordnære farger og rød, grønn, grå eller svart istedenfor hvit inngangsdør, men flere ønsker også mer fremtredende farger. Dette er i kontrast til fargevalget på innerdører der vi fremdeles er mer forsiktige.

Men, Trine advarer om at svart er en farge du bør velge med omhu.

Tak og fasade - NorDan ytterdør Ceres 858G.

NorDan ytterdør Ceres 858G.

– Hvis døren står i en solvegg vil jeg ikke anbefale svart. Da kan den nemlig bli så overopphetet at den vrir eller vrenger seg så mye at den kommer ut av formen. Det er derfor noen leverandører ikke leverer dører med garanti når den blir mørkere enn en viss farge, forteller Trine.

Når det gjelder stil var de klassiske og tradisjonelle dørene mest populære før, mens det i de siste årene har gått mer i moderne og stilren design, med detaljer som lange smale glass og små ruter.

– Det er uansett en smakssak hva du vil ha til huset ditt.

Elektronisk kodelås gjør familien trygg

Gadgets er velkjent i hjemmet, og nå har de også kommet til ytterdøren. Særlig kodelås er det stadig flere som etterspør.

Tak og fasade - NorDan ytterdør Diagonalen 312G i en lekker rødfarge.

NorDan ytterdør Diagonalen 312G i en lekker rødfarge.

– Det er populært for travelt opptatte barnefamilier med passe store barn som kommer hjem alene. Da trenger de ikke lenger nøkkel, fordi de har koden i hodet. Snart kan vi kanskje stryke uttrykket “nøkkelbarn”, smiler Trine.

Kodelås kan bestilles ferdig påmontert til alle dører, eller du kan kjøpe en i etterkant og montere selv. Du kan i tillegg supplere elektroniske kodelåser med alarmsystemer, dørkikkert og apper fra alarmselskaper.

Det kan ha mye å si for en travel hverdag at familien har en funksjonell lås som passer deres behov.

Trenger du hjelp til å finne ny ytterdør?

Det er jo ikke sikkert det er nødvendig å bytte ut ytterdøra, men en ny dør kan virkelig gi fasaden et løft.

– Dersom døren er godt oppbygd er det sjelden du bytter den ut med mindre det er noe feil med den. Men det er klart at en dør også skal vedlikeholdes, poleres og deler skal smøres for at den skal holde seg fin i mange år, sier Trine.

Tak og fasade - NorDan ytterdør Diagonalen 312G.

NorDan ytterdør Diagonalen 312G.

De fleste ønsker en dør som passer til huset. Noen vil ha en som er litt unik, personlig og av god kvalitet, mens andre tenker mer på pris. Enten du ser for deg en ny ytterdør med glass, sidefelt eller en dobbel ytterdør, så kan du få akkurat den døren du ønsker deg. Og hos Carlsen Fritzøe står de klare til å hjelpe deg med å velge riktig dør.

En ny dør kan virkelig gi fasaden et løft

– Vi hjelper deg også å avdekke behovet ditt. Har du en mørk entre vil du kanskje ha ekstra lys gjennom ytterdøren, og hvis du bor i et tettbebygd strøk vil du kanskje ha noe mer privat. Da kan du for eksempel velge frostet glass – så får du lyset, men uten innsyn.

Få god hjelp hos Carlsen Fritzøe

Hos Carlsen Fritzøe kan du kjøpe kvalitetsdører fra Scanflex, Drammen Dørfabrikk og NorDan – og med det gode utvalget skal det mye til for at du ikke finner akkurat den ytterdøren du ser for deg.

For at det skal bli enklere for deg å kjenne til kvalitetsforskjellene, har Carlsen Fritzøe delt inn ytterdørene i GOD, BEDRE og BEST.

Tak og fasade - NorDan ytterdør Pluto 892G.

NorDan ytterdør Pluto 892G.

  • GOD er dører i det rimeligere sjiktet. Den har en lett kjerne, men likevel bra isoleringsevne. GOD-dørene blir kun laget i hvitt, så du har ingen tilvalgsmuligheter. Et eksempel er V55-G, en tradisjonell dør med seks glass.
  • BEDRE har høyere isoleringsevne og en mer støyreduserende konstruksjon – de er rett og slett tyngre. Her er det finere design, og du har mulighet til å få i flere farger. Du kan også få noe på spesialmål. BEDRE har sterkere hengsler og er mer robuste dører som er godt testet med tanke på både innbrudd, regn- og vindtetthet. Løven 801G er et eksempel for deg som liker rene linjer.
  • BEST har det lille ekstra slik at døren din blir enda mer raffinert. BEST har mange av de samme som egenskapene som BEDRE, men de har mange design- og tilleggsmuligheter på justeringer, samt at det er integrerte og skjulte hengsler. Denne blir også enda mer robust mot ekstremvær. Castor 864G er et eksempel på en elegant dør.

Du kan se alle dørene i flotte utstillinger i Carlsen Fritzøes varehus. Husk dessuten at når du er hos oss er du i trygge hender blant ekte fagfolk – og det gjelder ikke bare i butikkene: For hvis du vil ha hjelp til å bytte ytterdøren din formidler vi de beste lokale håndverkerne også.

– Det viktigste er at kunden går ut herfra og er fornøyd. Og at de gjerne sender oss en varm tanke hver gang de går gjennom ytterdøren, avslutter Trine med et smil.  

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 20. des 2018 | Kategori: Tak og fasade