Tak og fasade

Med vedlikeholdsfrie vinduer får du mer tid med familien

Vedlikeholdsfrie vinduer gjør at du slipper du å sparkle, flikke, teipe og male – for all fremtid.

Hvis du har trevinduer du ikke tar godt vare på, kan vårt barske klima med snø, is, vann, vær, vind og fukt bli et problem. Men, det er nå engang slik at folk flest heller vil bruke ferie og fritid på helt andre ting enn å sparkle, flikke, teipe og male vinduer.

Visste du at det finnes et alternativ som gjør at du slipper å henge i stigen, og isteden kan henge med familien?

– Med aluminiumsbekledde vinduer og balkongdører slipper du både råte og kjedelig vedlikeholdsarbeid, sier Kjetil Fuglset hos Carlsen Fritzøe i Skien.

Har du trevinduer bør du male i tre til fem års intervaller. Det slipper du når de er aluminiumsbekledde. Det holder å vaske dem rene, da holder de seg pene år etter år.

– Når du velger vedlikeholdsfrie vinduer kan du enkelt og greit velge alle farger du vil. De kommer i hele spekteret på fargeskalaen.

Vedlikeholdsfrie vinduer passer til alle boliger

Aluminiumsbekledde vinduer passer til alle typer hus – både de tradisjonelle og mer moderne funkisboliger med stål og mur. På avstand er det umulig å se hvilken type vinduer du har, så du skal gå ganske nærme for å se forskjell.

Kjetil anbefaler spesielt aluminiumsbekledde vinduer til de som bor i værutsatte områder ved sjøen, eller om du har hytte på fjellet der det stormer rundt veggene.

– Det er også smart å velge vedlikeholdsfrie vinduer hvis du har skråtomt som gjør det vanskelig å komme til med stigen. En annen mulighet er for eksempel å ha aluminiumsbekledde vinduer i loftsetasjen, og vanlige trevinduer ellers på huset.

Snille mot miljøet og lommeboken

Aluminiumsbekledning på vinduene er et miljømessig godt alternativ da U-verdien er den samme som for trevinduer. U-verdi er et mål i bygningsindustrien som brukes for å angi den varmeisolerende evnen i en bygningsdel. En annen fordel for miljøet og lommeboken er at NorDan, som er en av Carlsen Fritzøes leverandører, har 60 års forventet levetid på aluminiumsbekledde vinduer og dører.

Nye vinduer kan være vanskelig: De skal måles til, du må tenke på hva som passer stilmessig og ikke minst er det tungt arbeid med gamle vinduer som skal ut før nye kommer på plass. Da er det godt å vite at du har Carlsen Fritzøe til å hjelpe deg med hele prosessen.

– Her får du god service, og vi er behjelpelige med å komme og måle vinduene. I tillegg skaffer vi håndverkere som kommer og monterer dem for deg. Vi har også en stor utstilling av både trevinduer og vedlikeholdsfrie vinduer fra flere leverandører, så hos oss finner du garantert det som passer til boligen din, avslutter Kjetil.

Publisert: 15. jun 2014 | Kategori: Tak og fasade