Tak og fasade

Har du taket på taktekking?

Mange velger å reparere eller oppgradere hustaket, men er taktekking noe du kan gjøre selv? I så fall bør du ha noe forkunnskap og erfaring.

CARLSEN FRITZØE
  • Carlsen Fritzøe er en komplett leverandør av kvalitetsprodukter innen trelast, byggevarer og jernvare.
  • Har som mål å gi deg distriktets beste råd og hyggeligste service.
  • Er behjelpelig med alt fra A – Å i byggeprosessen.
  • Carlsen Fritzøe er en norsk, uavhengig byggevarekjede med 19 moderne byggevarehus lokalisert i syv fylker, fra Kristiansand i sør til Drammen i nord.
  • Omsetter totalt for 1,5 mrd og har 400 ansatte.

– Det minste kravet er at du er en bygningskyndig og praktisk person. Er du i den minste tvil, så vil jeg på det sterkeste anbefale at du benytter fagfolk til å gjøre jobben, sier Even Carlstedt hos Carlsen Fritzøe i Stavern.

Trenger du befaring av taket? Carlsen Fritzøe tilbyr gratis taksjekk!

Sementstein, teglstein eller stål?

Taktekking er et bredt felt og det er mange hensyn å ta. Takets konstruksjon er avgjørende. For eksempel vil gradene på taket og hvorvidt det er snakk om et kaldloft eller en isolert loftetasje, bestemme hvilke produkttyper du bør anvende.

Det finnes også mange forskjellige tekkeprodukter å velge mellom. Skal du bruke takstein, stålplatetak, shingel, tretak eller torvtak?

– Takstein er fortsatt det mest brukte, du kan velge mellom betong og teglstein. Glasert teglstein gir taket et eksklusivt utseende og lengre levetid. Det finnes også takplater i både stål og aluminium, disse har lav vekt og lignende profiler som takstein. Denne typen plater kan brukes på tak som ikke er konstruert for takstein, forteller Carlstedt.

På eldre tak anbefaler han at undertak og tilbehør, som takrenner, innfestning, vindskier, fuglesperre, snøfangere og stigtrinn, også skiftes ut. Alle takprodukter har sine begrensninger med hensyn til type konstruksjon, og vil ikke holde tett hvis du ikke velger riktig produkt til akkurat ditt tak.

Om Carlsen Fritzøe

Hos byggevarespesialisten Carlsen Fritzøe får du både veiledning rundt selve taktekkingsprosessen og hjelp til materialvalg. Carlsen Fritzøe-butikkene finner du i fem norske fylker. Takket være forhandlerens solide lokalkunnskap, får du skreddersydde råd om taktekking.

Carlsen Fritzøe hjelper deg med i alle fasene av prosessen, fra taksjekk og oppmåling av tak, til mengdeberegninger av materialer og veiledning innen produktvalg. Forhandleren har kun erfarne og solide produktleverandører.

– Vi kan også tilby formidling av seriøse, lokale håndverkere med lang erfaring. Taket har en meget viktig funksjon og skal holde tett i mange år. Et tak som ikke er fagmessig utført vil relativt fort få alvorlige skader, og dette kan bli veldig kostbart å utbedre senere, sier Carlstedt.

Finn din lokale Carlsen Fritzøe-forhandler.

Publisert: 9. apr 2013 | Kategori: Tak og fasade