Byggeprosjekter

God isolasjon gjør boligen bedre

Er boligen din energieffektiv får du ikke bare hyggelige strømregninger – du får også langt høyere komfort. Ved å forbedre isolasjonen kan du sikre deg en verdiøkning på huset hvis jobben er gjort skikkelig. Heldigvis hjelper din lokale byggevarespesialist deg hele veien.

Det finnes flere måter å forbedre isolasjonen i huset ditt på. Du kan etterisolere vegger og tak eller du kan bytte ut gamle vinduer og dører som trekker. Blir boligen aldri skikkelig god og varm i vinterhalvåret, er det viktigste uansett å kartlegge hvor i huset det trekker.

– Vi tilbyr termografering, noe som betyr at vi tar et bilde der du kan se husets svake punkter – altså punkter som trekker mye. Har du et et veldig godt isolert hus, fremstår huset som rødt og gult på bildet. Er ett av vinduene dine dårlige, blir det blått. Da ser vi raskt hvor vi bør iverksette tiltak, forteller Halvor Hegna hos Carlsen Fritzøe på Notodden.

100 prosent sikker

Når du termograferer huset, får du en tilstandsrapport som viser hvor på huset behovet for isolasjon er størst. Da er du 100 prosent sikker på at du ikke begynner i feil ende. Enten det er tak, vegg, vindu eller dør som tapper huset for energi og varme, får du all hjelp du trenger hos din lokale byggevarespesialist.

– De fleste som kommer til oss ønsker å isolere loftet, og i mange tilfeller kan du gjøre hele jobben selv. Da er det bare å rulle ut Glava eller Rockwool som du får kjøpt i alle Carlsen Fritzøe-varehusene, sier Halvor.

Skal du gjøre boligen mer ENØK-vennlig og tenke energiøkonomisering, har de alle produktene du trenger.

– I tillegg anbefaler vi gode håndverkere som vi vet er seriøse og gjør en god jobb. Dette er en klar styrke hos oss som vi får mange gode tilbakemeldinger på.

Et godt salgsargument

En bolig med nyere påkostninger og et lavt strømforbruk er et godt salgsargument den dagen du skal selge. Hvor mye prislappen kommer på er avhengig av hvilken jobb som må gjøres, men er arbeidet skikkelig utført, bør investeringen bli tilbakebetalt når du flytter.

– Det kan være krevende å gjøre boligen ENØK-vennlig hvis du virkelig må til å bytte mye, men det trenger ikke være det. Vit hvor du skal starte, gjør jobben skikkelig og du kan snart begynne å glede deg til en god og varm vinter foran peisen, avslutter Halvor.

Publisert: 15. apr 2014 | Kategori: Byggeprosjekter, Tak og fasade