Tak og fasade

Her finner du kledningen som passer boligen din

Det kan gå lang tid mellom hver gang du bytter kledning på huset ditt. Nettopp derfor er det viktig å velge en som ser bra ut år etter år. Både farge- og materialvalg er nesten uendelige, og ny kledning gjør at boligen din både ser bedre ut og øker i verdi.

– Det første folk bør tenke på når de velger kledning til huset er hvor ofte de vil utføre vedlikehold, sier John Nilsen hos Carlsen Fritzøe i Vågsbygd.

– Det neste er at du må vite hvilken stiltype du vil ha. Ikke bare hva de foretrekker personlig, men når huset ditt er fra og hvordan det ser ut. Og bor du i et område med flere boliger bør det også harmonere med resten av nabolaget.

Hvilken kledning skal du velge?

På selve materialet finnes det nesten utallige muligheter. I følge John kan du i bunn og grunn få hva du vil.

– Det er egentlig fantasien og lommeboken som setter grensene. Kort fortalt vil jo de fleste ha den beste varen til den rimeligste prisen, smiler han.

– Først og fremst går det på behandlingsintervall – vi kan dele det inn i vedlikeholdsfri kledning eller kledning med vedlikeholdsintervall. Sistnevnte kommer blant annet an på hardheten i kledningen.

Også når det gjelder farger på kledningen står du fritt. Men som John påpeker – er du for kreativ i fargevalget kan du risikere å få naboene på nakken.

– Vi kan skaffe alt, og du kan få hvilken farge du vil. Du kan få beiset pluss toppstrøk, du kan få ferdig malt, ubehandlet, impregnert og royalbehandlet – som er kledning der vannet er tatt ut og kokt i linolje.

Royal-behandlingen gjør at kledningen ikke råtner og du får lengre vedlikeholdsintervall. Det får du også med kjerneved, som er kledning impregnert med harpiks. Det er for øvrig kjerneved som gir de gamle stabburene på landet den fine gråfargen.

Gir deg hjelp og skaffer det du vil ha

Carlsen Fritzøe er kjent for dyktige ansatte som gir gode råd. Og kledning er selvsagt intet unntak fra regelen.

– Det er viktig for oss at alle kunder, uansett kunnskapsnivå, blir godt ivaretatt, sier John.

– Noen ganger vet kundene hva de skal ha, og da tar vi det kjapt i trelastavdelingen. Men som regel har de en del spørsmål eller de er litt usikre, og da sender vi dem til proffselgeren eller kapitalvareavdelingen. Der er de flinke til å avdekke behovene, og kundene får god hjelp fra proffe folk med skikkelig fagkompetanse.

Han legger til at Carlsen Fritzøe kan skaffe kledning fra Bergene Holm, Moelven, Alvdal Skurlag, Marnar Bruk og mange flere.

– Dette er de mest vanlige leverandørene, men vil du ha en bestemt type ordner vi selvsagt det.

John har en liten oppfordring til slutt til deg som skal bytte kledning: Ikke tenk på hva som er trenden nå.

– Tenk over hvordan du vil sluttresultatet skal bli. Tenk langt fremover – kledningen skal se bra ut i lang tid. Følger du alle disse rådene garanterer jeg deg at du blir fornøyd med den nye kledningen din fra Carlsen Fritzøe.

Publisert: 15. jun 2014 | Kategori: Tak og fasade