Tak og fasade

Få en gratis og uforpliktende vindussjekk hjemme hos deg!

Blir det aldri varmt nok uansett hvor mye du fyrer? Har du sjekket vinduene dine? Eldre hus har ofte gamle og dårlige vinduer som trekker mye. Dette fører til kaldras, økte fyringsutgifter og tom lommebok. Å bytte vinduer er en stor jobb, men noen gjør den gjerne for deg – fra A til Å.

Ifølge Enova utgjør vinduene i en vanlig bolig kun fem til ti prosent av boligens totale ytterflater, men de kan stå for opp mot 40 prosent av varmetapet. Har du en bolig på 150 kvadratmeter kan du spare mer enn 3000 kroner per år med nye vinduer.

Derfor er nye vinduer god økonomi

Om huset ditt er gammelt eller du skal renovere: Å bytte vinduer er en god investering. Ikke bare fordi det vil øke verdien på boligen din, men også når det gjelder fremtidige byggeforskrifter.

– Med nye vinduer får du det mer behagelig, og du får bedre inneklima og komfort. Du får dessuten en kosmetisk forandring som gjør fasaden penere, men det viktigste er at du får det varmere og økonomien blir bedre siden du slipper å fyre for kråkene, forteller proffansvarlig Halvor Hegna jr. hos Carlsen Fritzøe på Rjukan.

Med nye vinduer kan du i tillegg isolere mot støy, brann og solvarme. Halvor sier du kan få akkurat det glasset du ønsker – det er masse å velge mellom.

– Og det gjelder ikke bare kulde om vinteren: Gamle vinduer slipper også inn mye varme om sommeren. Dette er som regel lite energiøkonomisk, da man må bruke penger på å kjøle ned lufta. Det er tre ganger så dyrt å kjøle ned en kWh som det er å varme en kWh.

De som Halvor i første rekke mener bør få byttet vinduene er alle som bor i boliger fra 60- og 70-tallet.

– Jeg vil også si 80-tallet. Dette har med både tetthet og glasstype å gjøre. Det har skjedd mye på dette området de siste årene. Blant annet kan du nå få vedlikeholdsfrie vinduer.

Din lokale vindusspesialist

Mange vegrer seg for å sette i gang en såpass stor prosess som å bytte vinduer i hele boligen siden det er mye arbeid. Derfor har Carlsen Fritzøe startet gratis vindussjekk.

– Vi fikser hele jobben for deg, smiler Halvor.

– Bruk skjemaet på nettet, eller kom innom et av varehusene våre. Da kan vi ta en prat, og finne ut hva slags behov du har. Etter det sender vi en byggmester hjem til deg som tar mål og sjekker hva som må gjøres. Så tar vi kontakt med deg igjen, og ser hva slags vinduer som er riktig for å gjøre fasaden finere. Alt dette er selvsagt helt uforpliktende. Når du har bestemt deg for vinduer monterer vi dem for deg, og vi tar med oss de gamle vinduene. Hele leveransen fra oppmåling til levering bli kvalitetssikret av oss.

Vinduene er på mange måter smykkene på fasaden

Det er mange som tilbyr vinduer, men ifølge Halvor bør du dra til Carlsen Fritzøe for å få gjort jobben skikkelig. Det er nemlig ikke uten grunn at de kaller seg vindusspesialisten.

– Dette er noe vi kan, og det er mange flinke folk i Carlsen Fritzøe når det gjelder vinduer. Blant annet har vi stadig kurs og opplæring fra leverandører. Selv har jeg produsert vinduer i 15 år, jobbet som tømrer i syv år, og jeg har jobbet i Carlsen Fritzøe i ni år. Så du kan si jeg har jobbet med vinduer hele livet, smiler han.

Den faglige tryggheten er nemlig ikke bare å selge et vindu. Det handler om å vite hvilke vinduer som passer til akkurat din bolig – er de feil kan hele fasaden ødelegges. Vinduene er på mange måter smykkene på fasaden.

– Når du kommer til oss møter du folk som har en stolthet i det de driver med. Så skal du få det fint er fagkunnskapen til Carlsen Fritzøe gull verdt, avslutter Halvor.

Publisert: 10. Mar 2014 | Kategori: Tak og fasade