Tak og fasade

Å kle huset med stil

Kledningen på boligen din skal først og fremst beskytte veggene, men den er også svært viktig rent estetisk.   

CARLSEN FRITZØE
  • Carlsen Fritzøe er en komplett leverandør av kvalitetsprodukter innen trelast, byggevarer og jernvare.
  • Har som mål å gi deg distriktets beste råd og hyggeligste service.
  • Er behjelpelig med alt fra A – Å i byggeprosessen.
  • Carlsen Fritzøe er en norsk, uavhengig byggevarekjede med 19 moderne byggevarehus lokalisert i syv fylker, fra Kristiansand i sør til Drammen i nord.
  • Omsetter totalt for 1,5 mrd og har 400 ansatte.

Det mest vanlige treslaget som brukes til kledning i Norge i dag, er gran, i all hovedsak på grunn av granens gode fuktavvisende evner og fordi den er såpass lett å overflatebehandle. Kledning av furu velges som regel ved spesielt værutsatte steder. Det finnes også andre alternativer, sjekk først med fagfolk hva som vil passe best til akkurat din bolig.

– Materialvalget har mye å si for levetiden og ikke minst hvor mye vedlikehold du må regne med å måtte utføre. Det kan også være store prisforskjeller på de ulike materialene, forteller Ole Erik Vige hos Carlsen Fritzøe på Aasland.

Et blikk på estetikken

Når du først har bestemt deg for tresorten, er det flere andre aspekter du bør tenke gjennom.

– Først bør du avklare om huset skal kles i en spesifikk stil, som for eksempel sveitserstil, jugendstil, barokk eller funkis. Størrelsen på huset bør også påvirke valg av kledning, sier Vige. Dette er fordi den visuelle fremstillingen av høyde/bredde-forholdet på huset kan variere mye med breddene på kledningsbordene.

Stående eller liggende panel gir veldig ulike visuelle uttrykk, og kan ha ulike fordeler og ulemper med tanke på vedlikehold. I spesielt værutsatte strøk har det tradisjonelt vært vanlig å bruke liggende panel, fordi vær og vind sliter hardest på den nederste delen av huset. Dermed er det lettere å bytte ut de nederste bordene ved behov. Stående panel, på den andre siden, gir huset et mer høyreist uttrykk.

Hør med de som kan det

Hos byggevarespesialisten Carlsen Fritzøe får du veiledning rundt kledning og hjelp med materialvalg. Carlsen Fritzøe-butikkene finner du i fem norske fylker. Takket være deres solide lokalkunnskap og fagkompetanse, får du skreddersydde råd til kledningen av akkurat din bolig.

– Vi kan bistå kunden med rådgivning og forslag til kledning utfra kundens egne ønsker. Vi har vært på mange hjembesøk hos kunder for rådgivning , og synes at dette er både interessant og spennende, forteller Vige.

Finn din lokale Carlsen Fritzøe-forhandler.

Publisert: 11. apr 2013 | Kategori: Tak og fasade