Ute

Rekkverket som bygger seg selv

Skal du bygge rekkverk har du mye å velge mellom. Tiden da rekkverket måtte bygges plank for plank er forbi, og spørsmålet du må stille deg når du skal velge løsning er om utsikt, pris eller tid brukt er viktigst.

Først og fremst lønner det seg å velge et rekkverk som står i stil til huset ditt. Et hvitt trehus kler best et hvitt rekkverk, og en funkisinspirert bolig kan få et løft med moderne glassrekkverk. Uansett stilen på huset  du bor i, er det stadig flere  som velger å kjøpe rekkverk i moduler.

– Modulrekkverk har blitt veldig populært og det er det vi selger mest av nå for tiden. Mitt inntrykk er at ting ble gjort litt mer fra bunn av før i tiden – nå ønsker folk å kjøpe det fiks ferdig. Det koster litt mer enn å bygge selv, men så sparer du veldig mye tid og du kan gjøre hele jobben selv, sier Ole Erik Vige hos Carlsen Fritzøe i Skien.

Stadig flere velger glass

Hos byggevarespesialisten kan du kjøpe modulrekkverk i både glass og treverk, eller du kan kjøpe alt av materiale for å bygge selv. Vige sier at stadig flere velger moderne varianter i glass.

– Glassrekkverk er en slager hos kvinnene, og er et veldig godt valg hvis du ønsker å ivareta utsikten. Mange er opptatt av at det de kjøper skal være vedlikeholdsfritt, og med rekkverket ZiFront slipper du vedlikeholdsarbeidet fordi det er laget av glass, aluminium og rustfritt stål. Det er bare spyle av pollen og støv så er det fint som nytt.

Rekkverk i tre er folkefavoritten

Er du av den mer tradisjonelle typen, er det ingen grunn til å bekymre deg for lange dager med sag og hammer. Rekkverk i tre er fortsatt mest populært, og med mindre du selv har gode snekkerferdigheter eller kjenner en som har lyst til å hjelpe til, kan du kjøpe rekkverkmoduler fra RKC som du enkelt og raskt kan montere selv.

–  Fordelen med disse er at du både slipper snekker- og malejobben. Modulene er malt innendørs slik at du slipper å bekymre deg for fukt. I tillegg er det mange som ønsker levegg som passer med rekkverket, og vi selger begge deler. Kjøper du ferdige moduler kan du fort spare to tredjedeler av tiden du ville brukt på å snekre selv. Fordelen med å lage rekkverket selv er jo at du får det akkurat slik du vil ha det – modulene kommer jo ferdig designet, sier han.

Få hjelp av flinke fagfolk

Skal du bygge rekkverk er Viges anbefaling å ta turen innom din lokale Carlsen Fritzøe-forhandler.

– Hos oss får du hjelp med det meste. Vi kommer med anbefalinger til ditt hus og din terrasse, hjelper deg med beregning av materialer, deler kunnskap om hvordan du skal bygge og kan til og med frakte varene hjem til deg om du ønsker. Vi er oppdatert på alle de nyeste produktene og de fleste her er fagfolk med personlig interesse for faget. Her er du i trygge hender, avslutter han med et smil.

Publisert: 26. May 2014 | Kategori: Ute