Byggeprosjekter

Hvem sa at å mure var tungt arbeid?

I alle år har nordmenn hatt en forkjærlighet for å bygge med treverk, men stadig flere får øynene opp for mur som byggemateriale. Nå har det endelig kommet en murblokk som både er lett i vekt, enkel å kappe og som gjør at murejobben blir unnagjort mye raskere.

– Med denne murblokken kan du bygge på akkurat samme måte som med andre murblokker og den har de samme kvalitetene. Fordelen med nyheten er blant annet at hvis du bygger med en standard blokk på 15 centimeter, blir veggen hele 21 kilo lettere per kvadratmeter, sier Anders Forsberg hos Carlsen Fritzøe.

Murblokk med passende navn

Og det er ikke uten grunn at murblokken han snakker så varmt opp har fått navnet Fordel. Med blokken fra den svenske produsenten Finja slipper du tunge løft og problemer med å vite hvor du skal kappe. Den kommer nemlig ferdig oppmerket og er 22 prosent lettere enn andre murblokker. Anders mener denne nye typen murblokk er fremtidens blokk og kommer til å erstatte eldre varianter på sikt.

– Mur er helt vedlikeholdsfritt og det eldste byggmaterialet vi har. Selv pleier jeg å anbefale Finja Fordel til mine kunder, og den kan brukes til å bygge for eksempel grunnmur, hus, garasje, utebod eller utepeis, sier han.

Så hvordan har Finja klart å lage et så lett og fordelaktig produkt? Lettklinkerblokken har to store hull i midten som bidrar til den lette vekten og til at den er mye enklere å dra rør og ledninger i veggen. Med andre tradisjonelle blokker må du frese spor til dette selv – det slipper du nå.

Fordeler på rekke og rad

I tillegg bidrar den lette vekten til lavere fraktkostnader og mindre belastning på den som må bære. På grunn av hullene er den også lett å gripe, og selv om dette er et nytt produkt kan du fortsatt bruke den samme gamle mørtelen og utstyret du har brukt tidligere. Her får du fordeler på rekke og rad.

– Det eneste utstyret du trenger i tillegg er mørtel for å sette murblokkene sammen og vanlig murverktøy. Skal du kappe til blokkene kan du bruke en øks eller en elektrisk blokksag. Anvisningen og sporene på blokken gjør at det er en enkel sak, sier Anders.

Så enten du skal bygge grunnmuren på drømmeboligen eller lage utepeis for koselige sommerkvelder kan du være sikker på at du får markedets beste produkter hos din lokale byggevarespesialist Carlsen Fritzøe. Der står Anders og kollegene hans klare til å hjelpe deg med alt du måtte trenge til muringen.

– Mur kan du jobbe med selv når det regner, er vedlikeholdsfritt og rotner ikke. Jeg anbefaler å bygge med mur og med fordelsblokk, avslutter han.

Publisert: 16. Jun 2014 | Kategori: Byggeprosjekter, Mur, Tak og fasade