Byggeprosjekter

Skal du bygge garasje?

Ny garasje er en investering som fort betaler seg. Ikke bare varer bilen lenger, du får også en mye bedre start på dagen! Men det finnes et par ting du bør tenke grundig gjennom før du begynner å bygge.

CARLSEN FRITZØE
  • Carlsen Fritzøe er en komplett leverandør av kvalitetsprodukter innen trelast, byggevarer og jernvare.
  • Har som mål å gi deg distriktets beste råd og hyggeligste service.
  • Er behjelpelig med alt fra A – Å i byggeprosessen.
  • Carlsen Fritzøe er en norsk, uavhengig byggevarekjede med 19 moderne byggevarehus lokalisert i syv fylker, fra Kristiansand i sør til Drammen i nord.
  • Omsetter totalt for 1,5 mrd og har 400 ansatte.

Før du setter i gang byggeprosessen kan det være smart å slå av en prat med en byggevareekspert som kan alt om garasjer. Da får du alle nødvendige tips og råd, før du starter byggeprosessen.

– En garasje er forholdsvis lett å bygge, men du bør tenke nøye gjennom hva du skal bruke den til, sier Haakon Jensen ved Carlsen Fritzøe i Arendal.

Hybel til tenåringen?

En garasje kan ha flere ulike bruksområder og tilpasses forskjellige typer og antall kjøretøy.

– Skal du ha en enkel- eller dobbelgarasje? Hva slags høyde trenger du på porten? Med tenåringer i hus, er det også mange som velger å bygge en andreetasje på garasjen som kan brukes som hybel, forteller Jensen.

Hvis du velger å lage hybel i andreetasje, må du huske at forskriftene for å bygge en boenhet er forskjellige fra de som gjelder for bare å bygge garasje. Hvis du bygger en enkel garasje, kan den konstrueres nesten helt inn til nabogrensen, men dersom du også skal ha med hybel, må den bygges minst 4 meter fra grensen.

Merk også at behovet for å få inn nok lys og en god takhøyde, gjerne er større i en hybel enn i en garasje.

Samkjør med boligen

Når det gjelder valg av byggemateriale til garasjen, bør du satse på å samkjøre med boligen, slik at det blir likt. Utover dette, er det stort sett smak og behag, samt bruksområde og størrelse, som vil avgjøre.

– Skal du for eksempel bygge en dobbeltgarasje med solide porter, bør du velge stålporter, disse er solide og vedlikeholdsfrie, sier Jensen.

Carlsen Fritzøe vil i nær framtid også tilby egne typer modulgarasjer.

Skaff hjelp fra de som kan det

Hos Carlsen Fritzøe får du både veiledning rundt selve byggingen av garasjen og hjelp til riktig materialvalg. Carlsen Fritzøe-butikkene finner du i fem norske fylker. Takket være forhandlerens solide lokalkunnskap, får du skreddersydde råd til akkurat dine garasjebehov.

Finn din lokale Carlsen Fritzøe-forhandler.

Publisert: 11. apr 2013 | Kategori: Byggeprosjekter, Garasje, Tak og fasade