Ute

Fem enkle løsninger for sommerklare uteområder

Nå er det endelig tid for å nyte late dager utenfor husets fire vegger. Har du alt klart til utekosen? Her får du fem gode tips til hvordan du kan gjøre uteområdene dine klare for sommeren.

1. Ta en utendørs rengjøring

Gi huset en skikkelig utvendig vask. Da hindrer du sopp- og algeangrep. Luftforurensing og økning av nitrater og fosfater har gitt bedre vekstvilkår for sopp og alger. For å forebygge slike skader, bør du vaske huset utvendig helst en gang i året.

Vasking vil også friske opp fargen og sørge for at maling eller beis varer lenger. Det høres kanskje ut som en stor jobb, men det er faktisk ganske enkelt og går relativt fort.

Er det behov for det, bør du selvfølgelig også gi huset et nytt strøk maling eller beis.

2. Bygg din egen terrasse

Det trenger ikke å være vanskelig å bygge sin egen terrasse. Derimot kan det være et hyggelig prosjekt for lyse og varme sommerdager. Sørg bare for å snakke med noen som kan terrasse før du starter.

Da kan du for eksempel få råd om hva slags type gulv du bør velge hvilke type skruer og hvilke dimensjoner på bjelkelag du bør bruke. Hos byggevarespesialisten Carlsen Fritzøe får du både kvalitetsprodukter og gode råd og veiledning.

Ta med deg en beskrivelse av området hvor terrassen skal bygges, så kan Carlsen Fritzøe hjelpe deg med å beregne mengder, dimensjonering og å vurdere hvilken fundamentering du bør bruke.

3. Rydd i hagen

Du kommer langt med å fjerne mose, rake og kutte vekk det som eventuelt er brukket på trær, og beskjære frukttrær. I tillegg vil det lønne seg å kalke og gjødsle plenen.

Les også: På tide å ta grep i hagen.

4. Sjekk grillen

Ikke glem det viktigste ”hageredskapet” for lange sommerkvelder! Sjekk om grillen fortsatt er i tipp-topp stand, eller om det er behov for å fornye den.

5. Snakk med ekspertene

Hos byggevarespesialisten Carlsen Fritzøe får du både veiledning rundt alt som har med uteområder å gjøre, og hjelp med riktig materialvalg. Carlsen Fritzøe-butikkene finner du i fem norske fylker. Takket være forhandlerens solide lokalkunnskap, får du skreddersydde råd til akkurat dine uteområder.

Finn din lokale Carlsen Fritzøe-forhandler

Publisert: 3. mai 2013 | Kategori: Ute