Ute

Er du klar for vårrengjøringen?

Enten du skal vaske bil, spyle oppkjørselen eller rengjøre husveggen denne våren kan du spare mye tid ved å bruke en høytrykkspyler. Markedet er fullt av ulike modeller i alle prisklasser, men velger du en høytrykk med god vannmengde og som har utstyr tilpasset ditt bruk, blir jobben en lek.

– Mange lurer på hvor stor høytrykkspyler de trenger, både i forhold til bruk og hva de ulike spesifikasjonene betyr. Jeg bruker å si at de minste høytrykkene er veldig greie til å rengjøre småting som sykler, utstyr og andre småjobber. Skal du vaske huset og bilen skikkelig bør du ha en høytrykk med større vannmengde. Det er vannmengden som får vekk møkka, sier Kjell Arne Nilsen hos Carlsen Fritzøe i Sørlandsparken.

Hvilken ampere har boligen din?

Er du klar for den store vårrengjøringen, bør du finne ut av hvilken ampere husets strømkurs har før du kjøper høytrykkspyler. Ifølge Nilsen har mange 16 ampere i garasje og ute, mens andre hus kun har 10 ampere. Har huset bare 10 ampere, fraråder han deg å kjøpe en maskin med mer enn 2300 watt. Da ryker sikringene fort.

Ute - HØYTRYKKSVASKER: Mye for pengene

HØYTRYKKSVASKER: Mye for pengene

Legg til huskeliste

– Skal du bruke høytrykken mye – både til å vaske hus, terrasse og bil – er det smart å velge en litt mer kraftig semiproff utgave som passer din strømkurs. Da går jobben mye raskere fordi vannmengden er større og det er mer trykk i strålen, sier han.

– Hos oss får du alt du trenger

Hos Carlsen Fritzøe finner du et bredt utvalg av ulike høytrykkspylere fra merket IPC Foma. Alle modellene kommer med en ekstra turbodyse som gir deg en roterende tynn stråle med mye trøkk. Her kan det lønne seg å være forsiktig med bruken. Bilen og husveggen bør slippe unna, men fliser, betong og andre harde materialer blir skinnende rene med turbokraft.

– Etter en vinter med regn og snø skal mange vaske terrassen denne våren. Hos oss kan du kjøpe terrassevasker som ekstrautstyr. Terrassevaskeren er en roterende børstedel du kobler til høytrykken. Det er imponerende hvor effektiv den er, og du kan velge mellom forskjellige børster og vaskemidler. Hos oss får du alt du trenger, sier Nilsen.

Vil du ha en høytrykkspyler som kan brukes til alt og som vil vare i flere år, har Carlsen Fritzøe produktene du trenger. Med sine dyktige fagfolk får du råd om alt fra valg av produkt til hvordan du på best mulig vis gjør hus og hjem klart til sommeren.

Husk også å lese vår husvask-skole: Slik ser huset nymalt ut år etter år

Publisert: 15. apr 2014 | Kategori: Ute