Inne

Velg riktig solskjerming til soverommet

Riktig solskjerming som gir et mørkt og svalt rom kan ha alt å si for den perfekte nattesøvnen. Men den skal jo også se bra ut – hva med å kle takvinduene med Disney-figurer til barna eller en ekstra elegant plissévariant?

Inne - Svalt barnerom med Velux solskjerming.

Svalt barnerom med Velux solskjerming.

Det perfekte soverommet skal gi deg muligheten til å koble av hele døgnet, og hvis du har takvinduer skaper det både lyse og luftige omgivelser.

100 prosent lystette duker som mørklegger rommet

Men for å få mest ut av både takvinduene og nattesøvnen må du kunne justere hvor mye lys du vil ha inn i rommet. Med riktig solskjerming får du nettopp det.

– På soverommet er det spesielt to kvaliteter som vektlegges solskjermingen – at det er mørkt og at det ikke blir for varmt, forteller Lasse Fagerås, teknisk ansvarlig i Velux Norge.

Velux er leverandør av takvinduer, solskjerming og annet vindustilbehør, som du finner hos Carlsen Fritzøe.

Inne - Velux solskjerming for de aller minste med Ole Brumm-motiv.

Velux solskjerming for de aller minste med Ole Brumm-motiv.

Blendingsgardiner for hele familien

Blendingsgardiner fra Velux leveres med ulike betjeningsmuligheter, avhengig av takvinduet:

  • På manuelle takvinduer monteres manuelle eller solcellebetjente med veggbryter.
  • På elektriske takvinduer monteres enkelt elektriske gardiner med veggbryter.

Gardinene består av 100 prosent lystette duker som mørklegger rommet når du trenger det. Og selv om blendingsgardiner hovedsakelig har en praktisk funksjon, trenger ikke det bety at de er kjedelige. De bør også se bra ut og sette prikken over i-en i rommet til både store og små.

Inne - Frost er et populært motiv.

Frost er et populært motiv.

– Vi har et veldig rikt utvalg som kan tilpasses behov, alder og ønske – med alt fra ensfargede gardiner og mønstre til Disney-motiver.

Hva med å la de minste ha favorittfigurene fra Frost, Biler og Ole Brumm tittende ned på dem fra takvinduet? Med Disney Goodnight-kolleksjonen blir både leggetid og lek automatisk til en eventyrstund for barna. Blendingsgardinene er helt uten skadelige stoffer og har en enkel betjening som passer for små hender.

– Det er veldig populært blant de minste, sier Lasse.

Mørkleggende energigardin

I tillegg til 18 morsomme motiver fra Disney-kolleksjonen, leveres Velux blendingsgardiner i hele 24 ulike mønstre og farger. Du slipper dermed å gå på kompromiss med stil eller utseende. Den lystette forseglingen gjør at blendingsgardinene holder på mørket, uansett hvilken farge du velger.

Inne - Riktig solskjerming gir et mørkt og svalt soverom.

Riktig solskjerming gir et mørkt og svalt soverom.

– Utvalget vil matche de flestes behov.

Til soverommet finnes dessuten det som heter mørkleggende energigardin – en dobbeltplissert mørkleggingsduk med et aluminiumsbelegg på innsiden. Det gir bedre isolasjonsevne, og gjør at du kan holde varmen i kalde netter.

– Dette er en ren blendingsgardin på linje med de andre, men plissegardinen gjør det enda litt penere.

Når soverommet blir for varmt

Ligger soverommet på en side av huset som får mye sol og varme? Et overopphetet rom kan virke forstyrrende på nattesøvnen. Det kan unngås med en screen fra Velux – en transparent nettingduk som gir effektiv varmebeskyttelse uten at det går på bekostning av utsikten.

Inne - Sol ute, svalt inne.

Sol ute, svalt inne.

– Denne vil dempe inntil 76 prosent av varmen som treffer vinduet og holde rommet kjølig. Det er et godt alternativ i tillegg til mørkleggende solskjerming, sier Lasse.

Mange tror terskelen for montering er veldig høy, men det er enkelt

Utvendig screen fås i flere varianter; manuell, elektrisk eller solcellebetjent. I likhet med innvendig solskjerming vil en screen være enkel å montere selv. Når det gjelder elektrisk eller solcellebetjent, kan det være lurt å få hjelp av en håndverker med monteringen.

Velger du innvendig manuell blendingsgardin, er det lett å sette opp på egen hånd. Vinduene er nemlig forberedt for solskjerming, med ferdige festebraketter skyver du de rett på plass.

Inne - Slipp akkurat riktig mengde lys inn med Velux solskjerming.

Slipp akkurat riktig mengde lys inn med Velux solskjerming.

Slik er det rett og slett et gjør det selv-produkt.

– Mange tror terskelen for montering er veldig høy, men det er enkelt og vil ikke ta deg mer enn 20-30 minutter når du prøver første gang.

Både praktiske og fine blendingsgardiner

Har du takvinduer fra Velux bør du også bestille solskjerming fra samme sted. Da er den tilpasset vinduet og gjerne rimeligere enn om du spesialbestiller fra andre leverandører.

– En manuell innvendig blendingsgardin har en veiledende pris på 1300 kroner, inklusiv moms. Våre blendingsgardiner løser ikke bare problemet med at det kommer for mye lys inn som ødelegger nattesøvnen, men de er i tillegg fine. En investering det virkelig er verdt – for hele familien, avslutter Lasse med et smil.

Velux har et stort utvalg solskjerming til alle rom i huset, enten du er på jakt etter fuktbestandig solskjerming til bad eller løsninger til stue og kjøkken som demper det direkte sollyset uten å mørklegge.

Inne - Få perfekt solskjerming også på kontoret.

Få perfekt solskjerming også på kontoret.

Leveringstiden er én til to uker. Du får da en blendingsgardin som er akkurat slik du ser for deg, som du enkelt monterer selv – og som sikrer deg den beste nattesøvnen.

For mer informasjon om, og bestilling av, solskjerming og annet fra Velux bør du ta turen innom ditt nærmeste Carlsen Fritzøe-varehus.

Husk å alltid starte byggepraten hos Carlsen Fritzøe, der ekte fagfolk står klare til å hjelpe deg med alt fra du trenger fra A til Å.

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 18. des 2018 | Kategori: Inne