Inne

4 gode grunner til å bruke Walls2Paint istedenfor gips

Hvorfor bruke gips når Walls2Paint er raskere og enklere å sette opp, du ikke trenger å sparkle, og den kan males og tapetseres med en gang?

Så enkelt er Walls2Paint
  1. Sett opp platene
  2. Mal eller tapetser
  3. Ferdig!

Dette er Walls2Paint

  • Ferdig veggplate dekket med tapet
  • Trenger ikke slipes (for best resultat kan det etter første strøk med maling være lurt å glatte forsiktig over skjøten med et finkornet pussepapir)
  • Plateskjøten skal limes med én fyldig limstreng
  • Tidsbesparende og enkelt å sette opp

Resultat: Slette, slitesterke og skrufaste vegger.

Walls2Paint er relativt ukjent for de fleste av oss, men årsaken er så enkel som at det er et ganske nytt produkt. I folkeopplysningens navn spurte vi derfor proffselger Lars Følgesvold hos Carlsen Fritzøe Kragerø hva Walls2Paint er. 

– Det er en ferdig grunnet og tapetsert plate som du skrur direkte på veggen, så det kan ikke bli enklere. Den er også genial hvis du ikke liker å pusse og sparkle, og det gjør vel for så vidt ingen. 

– Kan man bruke Walls2Paint i alle rom?

– Ja, bortsett fra på baderommet. 

Se filmen om Walls2Paint og få med deg paneldebatten

Inne - Noen gamle tømmervegger er bevart, mens andre vegger har blitt slette med Walls2Paint.

Noen gamle tømmervegger er bevart, mens andre vegger har blitt slette med Walls2Paint.

Walls2Paint vs. gips – forskjeller og fordeler

Inne - Gammel panel skal i deler av boligen byttes til slette vegger med Walls2Paint.

Gammel panel skal i deler av boligen byttes til slette vegger med Walls2Paint.

Enkelt forklart er Walls2Paint en sponplate og dermed levende, mens gips er et mineral og dermed dødt. Begge har mange av de samme bruksområdene, men noen ganger er det ene å foretrekke fremfor det andre. Nå skal vi jo snakke om fordelene med Walls2Paint, men er det noen ganger man heller bør velge gipsplater? 

– Det er ingen regler for dette som sådan. Gips er et bra produkt vi selger masse av, og det er mange ulike gipsprodukter i ulike kvaliteter og prisklasser. Fordelen er at lyddempingen på gipsplater nok er bedre, de er rimeligere og i tillegg er ikke sponplater egnet for tak. Det er også slik at gips er mer egnet enn sponplater for brannsikring. Og skal du ha listefrie vegger bør du bruke gips. Ellers er det fritt frem for Walls2Paint, forklarer Lars. 

1) Walls2Paint veier mindre

Den første fordelen med Walls2Paint merker du allerede når du skal håndtere og transportere det.

– Walls2Paint kommer i plater som er 60 centimeter brede, mens gips er 120 cm bred og er et tyngre produkt. Det gjør Walls2Paint rett og slett enklere å få med seg og lettere å bære. 

2) Enkel montering – uten støv

Inne - Walls2Paint ferdig satt opp.

Walls2Paint ferdig satt opp.

Selve arbeidet med å sette opp Walls2Paint og gips tar omtrent like lang tid. Likevel har Walls2paint en stor fordel. 

– Hvis du ikke vil ha støv og bøss hjemme, bruker du Walls2Paint. Og siden det er så enkelt er det genialt til rehabilitering, og det kan skrus rett på vegg eller stendere. Husk bare at skal du montere Walls2Paint på betong- eller murvegg kan det ikke limes direkte på veggen, da må du lekte ut først. 

– Hvor mye rekker man på en dag?

– En proff kan klare stuen din på et par timer, hvis du er tålelig handy klarer du det i løpet av en lørdag. 

3) Du sparer tid

Om arbeidet med å sette opp er omtrent det samme, er etterarbeidet forskjellig. Da sparer du ifølge Lars nemlig MYE tid med Walls2Paint.

– Gips må du sparkle og pusse minst tre ganger før du kan male eller tapetsere. Walls2Paint er ferdig grunnet med en grunningspapirtapet, og skal ikke sparkles. Platene er klare for maling eller tapet med en gang de er satt opp, til og med på skjøtene. Det gjør at med Walls2Paint sparer du tid.

– Og Walls2Paint sprekker ikke opp etter hvert?

– Nei, ikke hvis du har gjort det riktig og fulgt veiledningen. Låsemekanismen er så sterk at den holder, men det er viktig at skjøtene limes.

Med Walls2Paint sparer du tid

Inne - Ferdig resultat med Walls2Paint. Her er det brukt lintapeten Soaped Oak 5555 fra Borge Tapet.

Ferdig resultat med Walls2Paint. Her er det brukt lintapeten Soaped Oak 5555 fra Borge Tapet.

4) Bedre skrufasthet

Inne - Lekre detaljer hos Studio Lindhjem med tapetsert Walls2Paint.

Lekre detaljer hos Studio Lindhjem med tapetsert Walls2Paint.

Med Walls2Paint kan du fint henge opp tyngre bilder og en liten bokhylle. Du kan få skrufaste gipsplater, men på de vanlige må du bruke et opphengssystem. Så er jo spørsmålet – noe så fantastisk og enkelt som Walls2Paint må da koste mye mer enn gips? 

– Walls2Paint koster omtrent 150 kroner per kvadratmeter, for gipsplater er det cirka 50 kroner. Men husk at her kommer det tilleggskostnader i form av sparkel og så videre. I tillegg sparer du tid siden det er mindre arbeid med Walls2Paint enn med gips.

Slik renoverte Studio Lindhjem med Walls2Paint

Få hjelp til montering av Carlsen Fritzøe

– Anbefaler du som regel Walls2Paint eller gipsplater til kundene dine?

– Gips er fint til listefritt. Ellers anbefaler jeg Walls2Paint, og da i første rekke på grunn av enkelhet og skrufasthet, forteller Lars.  

Walls2Paint er enkelt og tar kort tid å sette opp, men hvis du ikke vil gjøre det selv ordner Carlsen Fritzøe opp.

Inne - Vi hjelper deg gjerne med maling, tapet – og Walls2Paint.

Vi hjelper deg gjerne med maling, tapet – og Walls2Paint.

– Det fikser vi! Hos alle Carlsen Fritzøe-varehusene formidler vi håndverkere som hjelper deg, om det er så er malere, snekkere eller elektrikere til gulv, tak eller vinduer – eller å montere Walls2Paint. Så uansett hva du trenger og skal pusse opp, setter vi deg i kontakt med akkurat den eller de håndverkerne du trenger. 

Har du et prosjekt på gang? DET FIKSER VI!

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender, med gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser – du får alltid en GOD DEAL på prosjektene dine. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 9. jun 2020 | Kategori: Inne, Vegg