Vegg

Så enkelt får huset nye vegger

Tiden da panelveggen måtte slås opp én planke av gangen er forbi. Enten du allerede har vegger av betong, gips eller tømmer kan du spare både tid og penger på å velge ferdigmalte veggplater.

Du har kanskje sett TV-programmene der de pusser opp falleferdige hus i forrykende fart – der både tak, gulv og vegger får ny kledning i en fei? Du har kanskje lurt på hvordan det i det hele tatt er mulig? Sjansen er stor for at veggen du nettopp beundret, ble fornyet med plater av MDF.

– MDF-plater er hele veggplater som man setter direkte opp på veggen, enten på en eksisterende vegg eller ved å feste det til stenderverket i boligen, sier Helge Storebråten hos Carlsen Fritzøe i Sørlandsparken.

– Ved å bruke ferdigmalte veggplater slipper man å sette opp panel enkeltvis, påføre kvistlakk eller sperregrunning, for så å bruke masse tid på flere lag med maling. Vi har plater med sporfrest mønster slik at det ser ut som god gammeldags panel, sier han.

Lime, skru eller spikre

MDF er laget av trefiber som er presset sammen med høy temperatur og trykk, og som brukes på samme måte som blant annet trefiberplater og kryssfinér. Fordelene med MDF er at de tåler ekstra mye.

Vegg - MDF PANELPLATE 11X620X2390MM

MDF PANELPLATE 11X620X2390MM

–  Platene kan limes, skrus eller spikres til veggen. Skal man for eksempel sette MDF-plater utenpå en gammel gipsvegg, kan det ofte være vanskelig å vite hvor stenderen befinner i veggen bak. Derfor er det ofte praktisk å lime platene på gipsvegg. Vi hjelper kundene med å finne både plater, lim, spiker, skruer og annet utstyr de måtte trenge til sine vegger, sier Helge.

Hos byggevarespesialisten får du MDF-plater fra flere leverandører – både veggplater som ser ut som panel og plater med annet dekor. Mange av variantene kommer ferdigmalte, og Helge anbefaler å velge plater med høy malingskvalitet.

– Pris og kvalitet henger gjerne sammen, og kjøper du en veldig billig plate, bør du se over kvaliteten på malingen først. Jeg har sett plater både med lite maling, og med maling som flasser av. Det er man sjelden interessert i.

Hjelper deg med alt

I Sørlandsparken og andre lokale Carlsen Fritzøe-varehus kan du være sikker på å få veggplater og utstyr av god kvalitet, til like gode priser. Med leverandører som Forestia, Bergene Holm og Huntonit holder alle veggplatene våre høy standard. Hvis du vil vite hva forskjellen på disse er, kan du lese mer om det her.

– Uansett om det er MDF-plate med bildetrykk eller det er panel som er drømmen, kan vi hjelpe deg med alt. Kommer ikke platene i den fargen du ønsker er det uansett en enkel jobb å male over. Veggplatene trenger tross alt ikke så mange strøk når den allerede er malt, avslutter Helge.

Publisert: 5. mar 2014 | Kategori: Vegg