Inne

Baderomspanel – når du er på budsjett

Oppussing av bad koster mye, men med baderomspanel kommer du mye billigere unna – samtidig er det like fint og enda tettere enn fliser.

Det gjør et dypt innhogg i økonomien når badet skal renoveres, men å knipe på pengene og ta snarveier der det skal være vanntett er en dårlig idé. Likevel finnes det en mulighet som gjør at du kan skåne bankkontoen, og som gir et sluttresultat du blir minst like fornøyd med.

Godkjent i henhold til våtromsnormen

Inne - Fibo baderomspanel, Cracked Cement.

Fibo baderomspanel, Cracked Cement.

– Et baderomspanel gir deg mange fordeler, sier Trine Fjerdingstad, som er selger hos Carlsen Fritzøe på Kongsberg.

– Baderomspanel er godkjent i henhold til våtromsnormen, har 15 års garanti, er billigere enn fliser, mer slitesterkt, og rengjøring og vedlikehold er lettere. Det er dessuten raskt og enkelt å montere, og følger du anvisningene får du et bad som er tettere og mer holdbart enn fliser. 

I tillegg ser dagens baderomspanel bra ut på badet ditt.  

– De har blitt veldig like fliser, så utseendet er det absolutt ingenting å si på. 

Rimelig og fargerikt

Før du bestemmer deg for baderomspanel, bør du ifølge Trine bruke litt tid for å se hvilke muligheter du har.

– Badet er jo det dyreste rommet du pusser opp, men selv om det er forskjellige priskategorier på baderomspanel blir det en god del billigere. Folk er opptatt av det estetiske, og du har mange valgmuligheter både når det gjelder stil, farger og mønstre. 

Inne - Fibo baderomspanel, Olivegreen.

Fibo baderomspanel, Olivegreen.

Og som alltid er det noe som er trendy – det samme gjelder for baderomspanel.

– Du kan få nesten hvilken farge du vil. Av de rene fargene går det en del i grått, grønt og blått, og hvitt blir vi aldri kvitt! Noen velger dette for å være trygge, og har heller fargene andre steder på badet. 

Du kan også velge mønstre og overflater med struktur. Noe som er populært er tøffe stein- og sementoverflater, gjerne i gråtoner, brunt og sort. 

Mørke jordtoner og trestruktur i mønsteret

– Nå har det i tillegg kommet treimitasjoner, som Rough Wood. Dette er en røffere overflate med litt mørke jordtoner og trestruktur i mønsteret – det blir som et trepanel i flismønster. Disse ser veldig bra ut. 

Ulike typer baderomspanel

Inne - Fibo baderomspanel, Grey Cement.

Fibo baderomspanel, Grey Cement.

Carlsen Fritzøes leverandør av baderomspanel er Fibo. I snart 70 år har denne tradisjonsrike norske bedriften forsynt hundretusener av bad med millioner av baderomspaneler. I dag består kolleksjonen av seks forskjellige serier, og Trine forteller litt om hver av dem:

Fortissimo

– Dette er et allsidig baderomspanel med flere kombinasjonsmuligheter, og du får Fortissimo med både glans og strukturer. 

Inne - Fibo baderomspanel, Black Marble.

Fibo baderomspanel, Black Marble.

Marcato

– Den er litt mer moderne, og Marcato har mange ulike mønster og farger av stein, betong og tre.

Crescendo

– Denne er mer eksklusiv, samtidig som Crescendo er tradisjonell med store mønstre som gir et levende inntrykk. 

Colour

Inne - Fibo baderomspanel, Golden Brown Marble.

Fibo baderomspanel, Golden Brown Marble.

– Her er det mange farger å velge mellom for den som tør å være litt sprek – du får Colour med 20 farger i høyglans, og 12 i matt.

Adagio

– Dette er en enklere type baderomspanel uten mønster, og Adagio har fine steinstrukturer som gir en følelse av Middelhavet. 

Legato

– Disse har heller ingen mønstre, og er helt glatte. Det gjør at med Legato får badet ditt et minimalistisk og moderne uttrykk. 

Montere baderomspanel selv, eller…?

Så er jo spørsmålet om “hvem som helst” kan montere baderomspanel selv? I prinsippet er svaret på det ja, men du må vite hva du gjør. 

Inne - Fibo baderomspanel, Light Sand.

Fibo baderomspanel, Light Sand.

– Du bør helst ikke ha ti tommeltotter, og det verste som kan skje er at du ikke får det til. Fibo har for øvrig fine monteringsvideoer som er enkle å følge. Det som er viktig er hvordan du starter, for med godt forarbeid er det enklere å montere og du får et finere sluttresultat, forteller Trine. 

Hun råder deg til å være nøye når du måler veggene, starte fra venstre hjørne og bruke sokkellist – da unngår du skjevheter i platene.

Du trenger ikke mørtel og membran, og det er bare å skru baderomspanelet direkte på stenderverk eller rupanel, og klikke på plass. Så avslutter du med fugemasse i hjørnene og våtsonene.

Inne - Fibo baderomspanel, White Marble.

Fibo baderomspanel, White Marble.

– For at badet ditt skal bli godkjent etter våtromsnormen må baderomspanelet være forskriftsmessig montert, og da må du bruke sokkellister og fugemasse.

Det er ellers viktig at du ikke bruker produkter fra andre enn Fibo, da de garantert er godkjent for bruk i våtrom. 

– Hvis man ikke kan eller vil montere baderomspanel selv – kan Carlsen Fritzøe hjelpe?

– Det kan vi! Dersom du ønsker det setter vi deg i kontakt med håndverkere som kan gjøre det for deg. 

Med godt forarbeid er det enklere å montere og du får et finere sluttresultat

Inne - Fibo baderomspanel London og Denver White.

Fibo baderomspanel London og Denver White.

Kanskje du trenger et garderobeskap, drømmer om peisovn eller vil sette opp panel i resten av huset også? Eller bruke kun en ettermiddag på å bytte flisene på kjøkkenet med Fibo Kitchen Board? For alt i alt – velger du baderomspanel får du både tid og penger til overs som du kan bruke på andre oppussingsprosjekter.

– Du får garantert mye av begge deler hvis du sammenligner med å legge fliser. Og hvis du ikke har flere prosjekter på gang – kanskje du kan bruke tiden og pengene du fikk til overs fra baderomspanelene til en etterlengtet ferie med familien?

Har du et prosjekt på gang?

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender blant ekte fagfolk, og du får all hjelp du trenger i tillegg til en GOD DEAL på prosjektet ditt. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 25. sep 2019 | Kategori: Inne, Vegg