Inne

Skyvedør – den smarte løsningen som gir deg mer plass

I boligene som ble bygget på 70- og 80-tallet var det vanlig med skyvedører. Men like lett som de forsvinner inn i veggen, forsvant de fra hjemmene våre. De siste årene har skyvedørene kommet til heder og verdighet igjen, og utvalget er større enn noensinne.

Velger du skyvedører får du mange fordeler med på kjøpet.

– Siden de kan skjules i veggen og ikke svinger ut i rommet, blir det enklere å møblere når du har skyvedører. Og har du barn er det mindre sjanse for å klemme små fingre, samtidig som tenåringen ikke får smelt igjen døren, smiler “dørselger” Debbie Gunleifstøl Nor hos Carlsen Fritzøe i Vågsbygd.

Skyvedører i alle rom

Inne - Skyvedør i serien Scanflex Trend – spar plass og gi innsyn med glass.

Skyvedør i serien Scanflex Trend – spar plass og gi innsyn med glass.

Har du vanlige innerdører og lurer på om disse passer til skyvedører? I så fall har vi gode nyheter til deg – alle innerdører finnes også som skyvedører. Det er nemlig de samme dørene.

Alle innerdører finnes også som skyvedører

– Det gjør at du kan ha skyvedører i alle rom, til og med på badet. Monterer du døren med hakelås får du både dusje og sitte i fred, forsikrer Debbie.

Som med det meste her i livet blir sluttresultatet bedre hvis du gjør et godt forarbeid. Derfor er det et par ting du må ha i bakhodet og bør gjøre før du tar turen til nærmeste Carlsen Fritzøe.

– Hvis du skal ha innebygd skyvedør må hele veggen ned slik at du får inn skyvedørskassetten. Hvis du gjør dette selv, må du passe på å ikke treffe strøm- og vannledninger. Så må du måle hvor stor dør du har plass til – et dørblad på 82 centimeter trenger en vegg på minst 170 centimeter. Når mål og vegg er klar, er det bare å komme!

Velger hvite dører

Carlsen Fritzøe har dører fra Scanflex og Drammen Dørfabrikk. Tidligere har vi skrevet om innerdører og trender, og oppfordret folk til å sette mer farge på dørene. Så da er jo spørsmålet om vi har begynt å bli litt mer vågale? Det avkrefter Debbie:

Inne - Slik ser skyvedøren ut inni veggen.

Slik ser skyvedøren ut inni veggen.

– Det går fremdeles veldig mye av den vanlige bomullsfargen, men det går mer og mer over til klassisk hvit. Ellers går det veldig lite av farger…

– Er det noen andre skyvedørstrender som er aktuelle?

Alle skyvedører kan fås som enkel eller dobbel

– Når vi skal ha skyvedør vil vi gjerne ha den samme profilen vi har fra før. Så hvis du har dører med tre speil hjemme, bruker man det samme på skyvedøren. Dette kommer jo an på rommet – alle skyvedører kan fås med glass og i stuen bruker man gjerne dette, men ikke på soverommet. Ellers er helt slette dører uten struktur populære.

Innebygd eller utenpåliggende?

Det finnes flere typer forskjellige innerdører. Innebygde har vært nevnt, og det er disse som er de vanligste.

– Så har vi utenpåliggende som henger på en skinne på utsiden av veggen. Fordelen er at du ikke må rive veggen, mens ulempen er at du vil få mer lyd inn i rommet siden døren ikke kommer helt inntil veggen, forklarer Debbie.

Inne - En innerdør laget av heltre.

En innerdør laget av heltre.

Alle skyvedører kan fås som enkel eller dobbel. Du trenger ikke full størrelse på dørene, så dobbel behøver ikke å ta særlig mer plass enn en enkel.

– Scanflex har et supert system for doble skyvedører som heter Synkron beslag. De har en skjult vaier mellom seg, slik at når du drar i den ene døren følger den andre med. Det gjør at de alltid står like mye åpent.

God, bedre eller best?

Hos Carlsen Fritzøe får du skyvedører i tre kvaliteter – God, Bedre og Best. Forskjellene går på finish, design, materialbruk og støydemping.

God

En god dør er gjerne en formpresset og lett innerdør med papp på innsiden, og dette er det rimeligste alternativet. De er likevel både funksjonelle og flotte.

Inne - Slik ser en innerdør med papp på innsiden ut kontra en dør fylt med spon.

Slik ser en innerdør med papp på innsiden ut kontra en dør fylt med spon.

Et eksempel på en God dør er Scanflex Sand Slett.

Bedre

En bedre dør er også formpresset og lett, men den er mer kompakt – innsiden er som regel fylt med spon. Finishen er også mer forseggjort.

Et eksempel på en Bedre dør er Scanflex Sand Compact.

Best

En best dør er gjerne laget av heltre, hvilket gjør dem mer massive.

Et eksempel på en Best dør er Scanflex Christine.

Vi hjelper deg med dørplanene dine!

Sitter du hjemme og leser dette, samtidig som du kaster kritiske blikk på dørene dine? I så fall er det på tide å gjøre noe med dem, oppfordrer Debbie.

– Mål opp veggen slik at du vet hva du har plass til, og kom til oss. Kanskje du vil ha en snekker til å rive veggen, sette inn kassetten og montere døren? I så fall formidler vi de beste håndverkerne der du bor.

Uansett om du skal ha ny innerdør eller har et annet byggeprosjekt på gang – det er alltid lurt å starte med å ta turen til nærmeste Carlsen Fritzøe og ta byggepraten.

Da er du i trygge hender blant ekte fagfolk som både hjelper deg i gang, og gjennom hele prosjektet ditt. Hvis du trenger hjelp med finansiering og transport, fikser vi det også!

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 19. des 2018 | Kategori: Inne