Inne

Så fint kan du få det i stuen på en helg!

Den norske sommeren er kjent for å være lunefull, og selv om du har gjort i stand uteplassen er det ikke sikkert du får brukt den. Men fortvil ikke – det er nemlig masse du kan få gjort inne mens det regner det ute.

Kanskje dette er helgen da du endelig skal få gjennomført prosjektet du har tenkt på så lenge? Legger du turen innom Carlsen Fritzøe på vei hjem fra jobb på fredag, så er du klar til å starte lørdag morgen. Belønningen får du på søndag ettermiddag, når du har fått ny stue.

Patrick Thorsen møter du hos Carlen Fritzøe Sørlandsparken. Her er hans tips til hva du får til i stuen på en helg.

Inne - Panelet Eik Rock fra Boen. Foto: Boen

Panelet Eik Rock fra Boen. Foto: Boen

Sett opp veggpanel

Walls2Paint er en sponplate som er ferdig tapetsert, og som gir deg en helt slett vegg. Det er et enkelt system – det holder å kappe litt i høyden og bredden, og så er det bare å feste med skruer og lim.

– Hvis dere er to som er litt nevenyttige vil dere klare å legge Walls2Paint i hele stuen på én dag. Og da kan dere jo bruke søndagen til neste tips?

Male eller tapetsere

– Om du har lagt på panel eller ikke – å tapetsere går fort, men ingenting gir deg ny stue så raskt som når du maler.

Inne - Borge tapet fra Kwaii-kolleksjonen.

Borge tapet fra Kwaii-kolleksjonen.

– Med tapetsering må du blant annet være nøye på å legge kant i kant, mens med maling er det bare å dyppe rullen på brettet og få det på veggen. Bare husk å la malingen tørke mellom strøkene. Glem heller ikke at farger er trendy, så kanskje det er på tide å vinke farvel til de hvite veggene? Vi hjelper deg gjerne med både fargevalg og riktig malerverktøy.

Legge gulv

– Parkett og laminat er like enkle å legge, da de har omtrent det samme klikksystemet. Det eneste du må tenke på er bruksegenskapene, og da spesielt når det gjelder mot vann og slag: Parkett egner seg godt i stuen, mens laminat ofte tåler mer og derfor passer på barnerommet, gangen, kjøkkenet – og stuen!

– Det har kommet mange nye og spennende varianter av både parkett og laminat, så istedenfor vanlig lys eik – hvorfor ikke gå for hvit ask eller gråbrun valnøtt?

Legge lister

– Når du først har fått nytt gulv, bør du ha nye lister. Disse kan gjerne matche gulvet, istedenfor å være hvite. Å legge lister er enkelt – det er bare å måle og kappe på lengden, og feste dem til veggen. Det som kan være en utfordring er når du skal kappe i vinkel, men til det har du egne gjærsager med faste låsepunkter.

Inne - Gulvet Grand Avenue Via Veneto fra BerryAlloc. Foto: BerryAlloc

Gulvet Grand Avenue Via Veneto fra BerryAlloc. Foto: BerryAlloc

Sette opp lettvegg

– Kanskje du vil lage en TV-stue eller to mindre soverom av ett stort? Dette kan høres vanskelig ut, men det kan jeg forsikre om at det ikke er. Det er ikke er en bærevegg, så det eneste du trenger er topp- og bunnsvill, 60 centimeter mellom resten av svillene, og stendere med 60 centimeter mellomrom. Du kan bruke Walls2Paint, og du får også ferdigmalte panelplater.

Nye dører

– Dette er oppussingsobjektet vi glemmer, og det er synd fordi nye innerdører gir rommet et skikkelig løft. Dessuten er det eneste verktøyet du trenger en skrutrekker, og så har du fått ny dør på et par minutter. Også på dører er det lov å være litt utradisjonell i fargevalget. Bomull er den vanlige, men flere etterspør klassisk hvit – og sort eller grå.

Inne - Dør fra Scanflex, kalt Christine.

Dør fra Scanflex, kalt Christine.

Du kjenner kanskje ikke til forskjellen på dører? Da skal du få en liten miniguide her:

  • De rimeligste har papp på innsiden som er dekket med en mdf-plate.
  • Den neste typen har en kjerne av trespon. Disse er mer robuste og lydisolerer bedre.
  • Den mest eksklusive er heltredører, som altså består av tre tvers igjennom. Støydempingen er omtrent den samme som i dørene med kjerne av trespon.

Gjøre alt selv, få litt hjelp eller få det gjort?

Om du har et større eller mindre prosjekt du ønsker å gjøre hjemme, står vi i Carlsen Fritzøe klare til å hjelpe deg. Ikke bare er du i trygge hender blant dyktige fagfolk i alle varehusene våre, men i tillegg formidler vi de beste håndverkerne der du bor. Det betyr at vi tar vare på deg fra A til Å i prosjektet ditt.

Inne - Gulv fra Boen, Eik Warm Cotton. Foto: BerryAlloc

Gulv fra Boen, Eik Warm Cotton. Foto: BerryAlloc

Kom innom nærmeste Carlsen Fritzøe og ta byggepraten med oss. Vi hjelper deg også med finansiering, materialvalg, beregninger og transport.

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med helgens oppussing!

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 16. mai 2018 | Kategori: Inne