Inne

Så enkelt pusser du opp soverommet på en helg

Slik får du magien tilbake på soverommet.

Inne - LADY 4638 Byge er en myk blå fargetone som gir en avslappende atmosfære.

LADY 4638 Byge er en myk blå fargetone som gir en avslappende atmosfære.

Soverommet kan brukes til mye hyggelig. Først og fremst skal du sove der – og du skal sove godt. Men å se på falmet maling, hauger av klær og ripete parkett innbyr ikke til kos og god søvn.

Så hvorfor ikke bruke helgen til å lage soverommet om til et skikkelig drømmerom?

Maling, tapet eller panelplater?

Hanne Alvestad hos Carlsen Fritzøe Vågsbygd forteller at du får gjort mye på soverommet i løpet av 48 timer.

– Det kommer jo litt an på hva som er utgangspunktet. Men du rekker fint å male eller tapetsere, og i tillegg legge gulv.

Når det gjelder maling er det noen typer som egner seg bedre på soverommet enn andre.

Inne - LADY 2856 Warm Blush. Foto: BOA Mateusz Michalowski, Studio Lindhjem.

LADY 2856 Warm Blush. Foto: BOA Mateusz Michalowski, Studio Lindhjem.

Jotun Lady Pure Color er soveromsmalingen fremfor noen, det er fordi den er supermatt og gir et elegant uttrykk. To andre flotte matte malinger er Gjøco Rom og Jotun Lady Balance.

Med tapet er det ingen “regler”. Du kan ha akkurat det du synes er pent, og om du bruker fiber eller vinyl har ikke noe å si. Husk at hvis du skal male eller tapetsere, så må du sparkle og vaske først.

– Et tredje alternativ er panelplater, sier kollega Debbie Gunleifstøl Nor.

– Er det mye arbeid som må gjøres på veggene, kan du heller raskt og enkelt sette opp Walls2Paint. Dette er en sponplate som er ferdig grunnet, og det er bare å skru og lime skjøtene sammen. Da slipper du også å sparkle på forhånd. Med Walls2Paint får du et fint og slett utseende.

Inne - LADY 7628 Treasure.

LADY 7628 Treasure.

Les mer om hvilken maling du kan bruke på soverommet

Matt og mørk farge

Om du går for maling, tapet eller panelplater – hvilke farger er fine å sove i?

– Grønn, som LADY 7628 Treasure, er årets farge. Den passer veldig fint til eikegulv og LADY 9918 Klassisk Hvit. Ellers selger vi mye blått, og da spesielt LADY 4477 Deco Blue. I tillegg går det mye i blågrønt, som LADY 6352 Evening Green. Ønsker du en annen type farger er jord av typen LADY 10965 Hipster Brown, og støvete rødt som LADY 20120 Organic Red populære, forteller Hanne.

Grønn, som LADY 7628 Treasure, er årets farge

– Hvis man vil ha tapet, bør man gå for mønstret eller ensfarget?

– Det er opp til hver enkelt. Tapet har ikke en sjanger, du kan få glitter og stas, mur og struktur – du har hele spekteret. Så tapet går veldig på smak og behag, men fargemessig ser vi at det går mye natur og også grønt her.

Inne - LADY 20120 Organic Red.

LADY 20120 Organic Red.

Et tips er å male taket i samme type maling og farge som veggen. Du kan ha en annen farge, men som da harmonerer med veggen.

– Bare husk at taket alltid skal være matt, og tommelfingerregelen er å ikke ha mer enn tre farger i samme rom.

Det er enkelt å legge tapet på soverommet selv

Gulv og lister

Når veggene er klare, er det på tide å ta en titt ned på gulvet. Det mange lurer på er om de bør velge det samme gulvet som resten av huset eller etasjen, eller om de skal gå for noe eget på soverommet.

Inne - LADY 10679 Washed Linen.

LADY 10679 Washed Linen.

– Det er greit å ha samme gulv. Hvis du likevel føler for noe nytt på soverommet går det mye i enstavs med lyse farger. I laminat er Champs Elysées fra BerryAlloc populær, og skal du har parkett er det mange som velger Eik Coral fra Boen, forklarer Debbie.

Og når du først er i gang med å legge nytt gulv – ta gjerne listverket også.

– Istedenfor at listene er standard bomullshvite, kan du male dem med samme farge som veggen eller velge listverk i samme farge som gulvet. Du skaper du helhet, og rommet vil virke større fordi gulvet forlenges opp på veggen.

Inne - LADY 2024 Senses.

LADY 2024 Senses.

Hvilket gulv skal du velge på soverommet?

Hotellstil på soverommet

Har du hotellstil får du en følelse av hverdagsluksus, og det er enkelt å få til. Med stilen følger det mørke farger, masse puter og tunge gardiner uten lysinnslipp. En skikkelig sengegavl hører også med. Den koster jo gjerne litt, men hvorfor kjøpe når den er enkel å snekre selv?

– Du kan trekke en sponplate med skumgummi og stoff, og så kan du sy på knapper slik at du får riktig struktur og mønster. Du kan også skjære til og snekre sammen et panelbord i samme bredde som sengen, som du så beiser med en farge som passer til veggene.

Soverommet skal føles personlig og eget

– Hva er deres egne beste tips for et mer søvndyssende soverom?

– Det skal være et lunt og godt sted, så kast ut det som ikke har noe der å gjøre. Du sover bedre om soverommet er rent og ryddig, og færre møbler gir dessuten mindre støv, sier Debbie.

Inne - Vi har stort utvalg av tapeter og en stor fargebar.

Vi har stort utvalg av tapeter og en stor fargebar.

– Jeg liker hotellfølelsen, så prøv gjerne å gjenskape den atmosfæren hjemme. Med mørke farger står bilder og malerier mer frem, og interiøret kommer mer til sin rett. Og jo mørkere det er, desto bedre sover du, sier Hanne før hun avslutter.

– Husk at soverommet skal føles personlig og eget – det skal være et rom du har laget akkurat slik du vil ha det.

Vil du få mer inspirasjon til soverommet? Da kan du legge turen til nærmeste Carlsen Fritzøe.

Inne - LADY 7163 Minty Breeze. Foto: BOA Mateusz Michalowski, Studio Lindhjem.

LADY 7163 Minty Breeze. Foto: BOA Mateusz Michalowski, Studio Lindhjem.

Les mer om andre inspirerende byggeprosjekter!

Har du et prosjekt på gang?

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender blant ekte fagfolk, og du får all hjelp du trenger i tillegg til en GOD DEAL på prosjektet ditt. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor.

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 3. apr 2019 | Kategori: Inne