Inne

Øk verdien på huset gjennom oppussing

Har du planer om å selge boligen, eller ønsker du en god refinansiering av boliglånet? Puss opp, så kan det være mye penger å hente!

CARLSEN FRITZØE
  • Carlsen Fritzøe er en komplett leverandør av kvalitetsprodukter innen trelast, byggevarer og jernvare.
  • Har som mål å gi deg distriktets beste råd og hyggeligste service.
  • Er behjelpelig med alt fra A – Å i byggeprosessen.
  • Carlsen Fritzøe er en norsk, uavhengig byggevarekjede med 19 moderne byggevarehus lokalisert i syv fylker, fra Kristiansand i sør til Drammen i nord.
  • Omsetter totalt for 1,5 mrd og har 400 ansatte.

Det gjelder bare å ta de riktige valgene i forbindelse med oppussingen. For eksempel er det noen rom det vil lønne seg mer å pusse opp enn andre.

– De to viktigste rommene er kjøkkenet og badet, sier Håkon Barth ved Carlsen Fritzøe i Arendal. – Når man skal kjøpe noe nytt, er det gjerne det første man ser på.

Stilig og rimelig

Kjøkken og bad kan fort bli dyre rom å pusse opp, men de behøver ikke å være det. Det er mye du kan gjøre uten å måtte bruke en formue.

– Når det gjelder kjøkkenet, så trenger du ikke å skifte ut alt. Du kan for eksempel bytte til en ny, stilig benkeplate, bare bytte skapfrontene, eller legge et nytt strøk maling på veggene, sier Barth.

På veggen mellom benkeplaten og kjøkkenskapene, kan du henge opp en tøff tapet med en glassplate over. Stilig, rimelig og lett å bytte ut.

Når det kommer til badet, vil kostnadene variere etter hvilken forfatning badet er i. Det lureste her er å sjekke med fagfolk.

Nye vegger

Mange har flotte bilder av familien og fra ferier liggende på en minnepinne. Hvorfor ikke lage fototapet av dine egne favorittbilder? Da kan både stue og  soverom få et mer personlig preg.

Et nytt strøk maling vil friske opp veggene. Hvorfor ikke prøve en helt ny farge? Husk at du også kan male én vegg i en sterkere kontrastfarge, og velge glans fra helt matt og opp til 80 glans.

– Det er bare fantasien som stopper deg, sier Barth.

– Uansett er det viktig at du gjør deg ferdig med ett rom før du begynner på det neste, anbefaler han. Evighetsprosjekter oppstår gjerne når du plutselig får gode ideer for stua samtidig som du står midt i et halvferdig kjøkken.

Snakk med de som kan det

Det viktigste er at du tar en prat med noen som kan oppussing før du setter i gang på egen hånd.

– Ta deg en tur til nærmeste Carlsen Fritzøe, så får du veiledning av de som har dette som ansvarsområde og som jobber med dette hver dag. Her får du all den hjelpen du trenger, vi kan for eksempel tegne opp kjøkkenet ditt og lage en kostnadsanalyse, forteller Barth.

Byggevarespesialisten Carlsen Fritzøe finner du i fem norske fylker. Takket være deres solide lokalkunnskap og fagkompetanse, får du skreddersydde råd til akkurat ditt oppussingsprosjekt.

Finn din lokale Carlsen Fritzøe-forhandler.

Publisert: 3. May 2013 | Kategori: Inne