Kjøkken

Nå kan du velge hvilken farge du vil på kjøkkenet ditt

De siste årene kan vi se at det har startet en aldri så liten bevegelse blant oss, for nå vil vi ha mer farge på kjøkkenet. Det har gjerne vært slik at du kun har hatt mulighet til å velge mellom noen få farger når det kommer til kjøkkenet – inntil nå. Sigdal lar deg nemlig velge blant nærmere 2000 farger på det nye kjøkkenet ditt!

Kjøkken - Kjøkkenspesialist Martine Brockhus står klar til å hjelpe deg med nytt kjøkken.

Kjøkkenspesialist Martine Brockhus står klar til å hjelpe deg med nytt kjøkken.

Det er en dårlig bevart hemmelighet at den eneste møbelkjøkkenleverandøren du finner hos Carlsen Fritzøe er Sigdal, og det er det mange gode grunner til.

– Sigdal har et kjøkken for alle aldersgrupper, stiler og prisklasser. Dessuten er det norsk kvalitet. I tillegg får du et bredt utvalg av overflatebehandlinger, modeller og farger. Når vi tegner et Sigdal-kjøkken til deg skreddersyr vi drømmen din, sier Martine Brockhus, som er kjøkkenselger hos Carlsen Fritzøe i Bø.

Få en farge på kjøkkenet ingen andre har

Kjøkken - Egen fargebar med tusenvis av farger. Du kan velge akkurat den fargen du vil til ditt kjøkken.

Egen fargebar med tusenvis av farger. Du kan velge akkurat den fargen du vil til ditt kjøkken.

Nettopp farger er årsaken til at vi har tatt en prat med Martine. Sigdal har til nå hatt en ferdig definert palett med 66 farger. Det er jo nok for de fleste av oss til å finne en som faller i smak, men ikke for Sigdal: De har utvidet paletten til 1950 farger!

– Hos Sigdal kan du nå velge blant alle de såkalte NCS-fargene – hvilket egentlig vil si alle verdens farger, forteller Martine.

Det betyr at du kan få nøyaktig den fargen du har lyst på og kan skape ditt helt personlige kjøkken, slik at det blir akkurat som du drømmer om og ønsker deg.

Farge på kjøkken i by og land – hand i hand?

Farger eller ei, ifølge Martine er hvite kjøkken fremdeles mest populært.

Sigdals kjøkken med fritt fargevalg er:
 • Scala
 • Amfi Eik
 • Square Eik
 • Tun Eik
 • Faz
 • Horisont
 • Line
 • Uno
 • Herregård
 • Herregård Eik

– Hvitt er klassisk og stilrent og passer til alt. Men det er stadig flere som velger den fargen som er riktig for dem, og mange går for de mørkere gråtonene, sort, blått og grønt. Og en av fordelene med å kjøpe kjøkken hos oss er at vi har en fargebar, slik at du kan se dem der.

Alle Carlsen Fritzøe-varehusene har nemlig en egen malingsavdeling med stort fargeutvalg. Der ser du fargene du kan få på kjøkkenet ditt, slik at du kan la deg inspirere. Kanskje du finner en farge du ikke hadde tenkt på?

– Jotun LADY kommer forresten med en ny grønntone nå kalt Northern Mystic som kommer til å appelere til kjøkkenkjøperne.

Kjøkken - Sigdal Line i en mørkegrønn farge. Foto: Sigdal

Sigdal Line i en mørkegrønn farge. Foto: Sigdal

– Er det noen forskjell på hvilke kjøkken og farger folk velger i by og land, hus og leilighet?

– I byene tør man gjerne å gå for litt modigere og mørkere farger. Selve kjøkkenet varierer, selv om man stort sett velger de litt enklere. På landet går det selvsagt mer i den landlige stilen, så da blir det mye hvitt eller lysegrått. Men akkurat nå har jeg faktisk solgt et klassisk Herregård-kjøkken i Timian, som er en mosegrønn farge. Det handler om å tilpasse seg huset man bor i, og helst etter hvilken stil som matcher personligheten – jeg har sett det meste, for å si det sånn, smiler Martine.

Kjøkken - Klassisk Herregård-kjøkken i tradisjonell hvitfarge. Foto: Sigdal

Klassisk Herregård-kjøkken i tradisjonell hvitfarge. Foto: Sigdal

Men det er ikke nødvendigvis geografi, trend, stil eller personlighet som er det viktigste når vi velger kjøkken.

– Alder spiller kanskje størst rolle. De som har hatt kjøkken før vet hva de skal ha og ikke. Yngre velger gjerne det de synes er fint, og de fokuserer mer på trender.

Og det er kanskje ikke slik du tror – at yngre velger moderne kjøkken med rene linjer, mens eldre velger de tradisjonelle med flere detaljer.

– De litt eldre har gjerne hatt kjøkkenet fra 80-tallet med glass og profiler, og vil heller ha noe enklere som er lett å holde rent. Yngre, og kanskje spesielt de som bygger hus for første gang, velger gjerne profilerte kjøkken.

Se kjøkkenet ditt i 3D!

Å kjøpe nytt kjøkken hos Carlsen Fritzøe er en helt spesiell opplevelse. Som hos Martine er du i trygge hender blant ekte fagfolk som er med deg gjennom hele prosessen, fra idé til det nye kjøkkenet ditt er ferdig montert – eller hvis du har et annet byggeprosjekt.

Kjøkken - Sigdal Line Inframe i en mørk blå fargetone. Foto: Sigdal

Sigdal Line Inframe i en mørk blå fargetone. Foto: Sigdal

– Først snakker vi sammen og blir kjent. Så setter vi opp en tegnetime der vi snakker om ønsker, ser på modellene, farger, løsninger, hvitevarer og så videre – mye av det er jo utstilt i varehusene våre. Etter det har vi et nytt møte der du ser det vi har tegnet, og så gjør vi endringer sammen helt til du er fornøyd.

Og så forteller Martine noe helt spesielt:

– Når du kjøper kjøkken fra Sigdal kan du se det ferdige kjøkkenet ditt i 3D med VR-briller! Du får med deg VR-brillene hjem og kan stå midt i ditt eget kjøkken. Da kan du bevege deg rundt og se akkurat hvordan det kommer til å bli.

Kjøkken - Sigdal Line Handleless i beige. Foto: Sigdal

Sigdal Line Handleless i beige. Foto: Sigdal

Hos Carlsen Fritzøe er både tegning og å se kjøkkenet i 3D inkludert i prisen. Og selv når du har valgt kjøkkenet ditt er ikke jobben ferdig.

– Vi har egne kjøkkenmontører som er flinke og raske, og vi formidler også håndverkere. Dessuten får du kjøkkenet transportert til deg – med innbæring!

Husk at når du velger Sigdal-kjøkken hos Carlsen Fritzøe hjelper vi deg fra A til Å, og ikke bare med selve kjøkkenet. Du får også råd om farger til hele boligen og hvilke gulv som passer. Og trenger du hjelp til oppussingen formidler vi de beste håndverkerne der du bor.

Gode grunner til å velge et Sigdalkjøkken:
 • Etablert merkevare siden 1950
 • Norskprodusert møbelkjøkken i solid håndverkskvalitet
 • Anerkjent som en av de fremste innen kjøkkeninnredning
 • Tilbyr innovative løsninger som skaper atmosfære
 • Har gode funksjoner tilpasset dine behov
 • Skreddersyr dine drømmer

Valgets kvaler

– Har du en personlig favorittfarge på kjøkkenet?

– Jeg skal kjøpe kjøkken snart selv og sliter veldig! Det er så mange farger at jeg klarer faktisk ikke å bestemme meg, så jeg er glad jeg kan sitte og se litt på dette hver dag. Men jeg må jo innrømme at jeg synes mørkeblått er fint. Og grønt! Og svart!, ler Martine.

Kjøkken - Sigdal Amfi Eik Lakriz. Foto: Sigdal

Sigdal Amfi Eik Lakriz. Foto: Sigdal

Vi forstår Martine så alt for godt. Det er ikke lett å velge når det finnes så mange flotte kjøkken og fine farger å velge mellom. Så kanskje du skal ta en tur til din nærmeste Carlsen Fritzøe og ta en kikk selv?

Trenger du hjelp til kjøkkenprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende kjøkkenprat. Ekte fagfolk hjelper deg med alt!

Publisert: 9. okt 2018 | Kategori: Kjøkken