Kjøkken

Sørlandets flotteste kjøkkenutstilling

Hos Carlsen Fritzøe Sørlandsparken finner du både kjøkkendrømmen og alt du trenger for å gjøre den komplett. Der har de nemlig byggevarekjedens største permanente kjøkkenutstilling. På hele 1400 kvadratmeter kan du boltre deg i tradisjonelle og moderne, slette og profilerte, urbane og landlige, nordiske og kontinentale, industrielle og naturinspirerte kvalitetskjøkken.

– Her har vi 18 store kjøkkenutstillinger som viser både drømmer og muligheter, sier Mia Grødum, avdelingsleder hos Carlsen Fritzøe Sørlandsparken.

Fem av Carlsen Fritzøes varehus har kjøkkenutstillinger, og de andre finner du i Sandefjord, Skien, Arendal og Rjukan. Fordelene med å kjøpe kjøkken i et byggevarehus er mange, men de største er kanskje at du får alt på ett sted og at du får god service fra fagfolk som snakker samme språk som deg.

18 store kjøkkenutstillinger som viser både drømmer og muligheter

– Her finner du det du vil ha til kjøkkenet og resten av huset. Du kan gå mellom avdelingene og få all den hjelp du trenger, så du behøver ikke å gå flere plasser enn til oss.

– Bare for å gjøre det klart – dere har virkelig ALT av kjøkkentilbehør?

– Det har vi! Hvitevarer, benkeplater, vasker, blandebatterier, knotter, håndtak, belysning, ventilasjon, komfyrvakt, kjøkkenplater, gulv, maling og tapet – for å nevne noe.

Kjøkkenet – det nye allrommet

Erfaring lærer oss hva som fungerer og ikke. Derfor har Carlsens Fritzøe i “alle år” kun hatt Sigdal. Men hvorfor ble akkurat dette merket valgt?

– Sigdal har et stort mangfold av kjøkken, det er produsert i Eggedal i Sigdal kommune og du får alle typer fra de rimelige til de veldig eksklusive. De har også en egen malingsavdeling, slik at du kan få kjøkkenet i stort sett den fargen du vil – akkurat nå kan du velge 66 forskjellige farger. I tillegg har de en egen spesialavdeling som gjør at du stort sett kan få tilpasset kjøkkenet i høyde, bredde og dybde til rommet du skal ha det i. Med få unntak kommer dessuten skapene ferdig montert, forklarer Mia.

Kjøkkenet har blitt husets samlingssted igjen

Kjøkkentrender kommer, kjøkkentrender går – og noen består. Som i andre av Carlsen Fritzøes varehus er det i Sørlandsparken et tradisjonelt kjøkken som er det mest populære:

– Bestselgeren vår er Herregaard Inframe, og det er faktisk ingen andre her på Sørlandet som leverer samme type innrammede kjøkken.

Herregaard Inframe er håndverksinspirert med blant annet taggelister og sprosser, og gir kjøkkenet ditt en herlig klassisk og aristokratisk touch – nesten som det var i gamle dager da kjøkkenet ble brukt til alt:

– Veldig mange ønsker for eksempel en kjøkkenøy der de kan hjelpe barna med lekser, drikke vin med venner eller gjøre julebaksten. Kjøkkenet har blitt husets samlingssted igjen.

Kjøkkengadgets

Noen kunder er unge, andre er eldre. Mange kjøper Sigdal-kjøkken hos Carlsen Fritzøe for første gang, men det finnes også de som kommer tilbake for både andre og tredje gang – fordi de var så fornøyd med service og kjøkken ved forrige anledning. Felles for de fleste, uansett alder, er at de har fått øynene opp for hvilke muligheter teknologien gir.

– Folk ønsker seg hvitevarer med ekstra programmer, de vil ha bredere koketopper og gjerne to oppvaskmaskiner. Ellers er kombidampovner det store nå.

Mia ramser også opp pop-up stikkontakt til kjøkkenbenken – som nå helst skal være i granitt eller kompositt, motoriserte skuffer og Quooker blandebatteri med kokende vann. Til og med musikkentusiaster og gadgetelskere har gode tider hos Carlsen Fritzøe.

– Sigdal har en veldig bra høyttaler som heter SoundUnit. Den kan du plassere mellom to skap, og så kan du koble til mobil med bluetooth og spille musikk av hjertens lyst. Vi har dessuten Smart Vegg, som er paneler festet mellom benk og overskap. Den har masse tilbehør – du får LED-lys, magnetlister til kniver, holdere til krydder og tørkerull, og stativ til nettbrett og kokebok. Du kan til og med få ladestasjon til mobilen og nettbrettet.

Uansett hvilken stil du har finner du noe du liker

Frister det med nytt kjøkken med eller uten ny teknologi? Da anbefaler Mia at du booker et møte med din nærmeste Carlsen Fritzøe straks.

– Ta med deg tegninger slik at vi vet hva vi skal ta hensyn til, som vinduer, dører, ventilasjon og vann. Finn ut hvilke behov kjøkkenet ditt skal dekke og hva budsjettet ditt er.

Oppfyller kjøkkendrømmen

Når du kjøper kjøkken hos Carlsen Fritzøe sier de selv at ett stopp er alt du trenger. For i tillegg til selve kjøkkenet og tilbehøret formidler de også håndverkere som rørleggere, elektrikere og snekkere. De har dessuten sine egne proffe montører.

– Montørene våre har lang erfaring i å montere kjøkken, og de har et spesielt godt øye for detaljer.

– Så da er det sant som dere sier, at Carlsen Fritzøe kan hjelpe alle med å få kjøkkendrømmen oppfylt?

– Det kan vi absolutt, sier Mia.

– Hos Carlsen Fritzøe har vi alle stiler, så uansett hvilken stil du har finner du noe du liker.

Publisert: 9. okt 2015 | Kategori: Kjøkken